• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    ANTIHERO: zkus tady [ UČÍME ANGLIČTINU, NĚMČINU, FRANCOUZŠTINU, ŠPANĚLŠTINU, ZKRÁTKA CIZÍ JAZYKY :o) ]

Ale obecne receno, Goethe Institutem neprohloupis, u ostatnich jazykovek je to mimo jine dost otazka stesti, na jakeho narazis lektora...
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    zkousela jsem filtrovat ohledne jazykovek (Praha), ale nasla jsem jen par postarsich zminek o GI... nemate nekdo cerstve a positivni zkusenosti s kursy pro verejnost u nejake jazykovky? nebo je GI porad nejlepsi? mam zatim ZD od rakusaku a potrebuju vyssi level. diky
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    Cauz zbavuju se techto knizek

Sprechen Sie Deutsch? 1 nova, puv 258, ted 190czk
    Sprechen Sie Deutsch? 2 pouzita, puv 248, ted 90czk
    Deutsch im Gespräsch – Höppnerová starsi vydani, jako nova, 50czk
    Sprechen Lesen Diskutieren (konverzace a četba) uplne nova, puv 300, ted 200czk
    Reálie německy mluvících zemí nova, puv 120, ted 80 czk
    Němčina – otázky a odpovědi (matur témata) uplne nova, puv 249, ted 190czk :)

posta, Praha/Plzen
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    cau, prosim potrebuju doucovani na nemcinu, potrebuju pripravit na deutsch fur den beruf. neco nemecky umim, ucim se celej zivot, ale jak to v podstate nepouzivam, tak hruza.
    prosim posta :))
    RASTAELLE
    RASTAELLE --- ---
    Prosím pěkně, neměl byste náhodou někdo zpracované nějaké z těchle témat v němčině? Prahu-královskou cestu, památky románského, gotického, renesančního, barokního, klasicistního, historizujícího a secesního slohu v Čechách. Dále ještě Lázeňský trojúhelník, Jáchymov, Jánské Lázně a Třeboň.
    áách jo, budou mě z toho zkoušet... :(
    jestli jsem v nesprávným auditku, poradili byste mi prosím kde jinde se ptát?
    Děkuju
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    MUFLONEK: V NSR má možná stejně zprofanovaný význam Volksgenosse, česky překládáno jako soukmenovec, oslovení členů NSDAP.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    oběma děkuji.o)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    C00BA: správně.)))))
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    MUFLONEK: Genosse je jednak (politicky) sudruh -- oslovuju sa tym okrem komunistov i clenovia SPD (a v minulosti i nacisti).

ale jednak je to oznacenie pre osobu, s ktorou je dany clovek nejak spojeny, napriklad Zeitgenosse (zijuci v rovnakom obdobi), Altersgenosse (rovesnik, rovnaka vekova skupina)...
    C00BA
    C00BA --- ---
    MUFLONEK: Myslim ze tyhle definice vcelku sedi http://de.wikipedia.org/wiki/Genosse ci http://de.wiktionary.org/wiki/Genosse

osobne jsem se ale s jeho uzivanim behem poslednich ca 10 let nesetkal takze bych rekl ze soudruh Paroubek keca (predpokladam ze narazis na aktualni kauzu )
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Skromný dotaz - spěchá...

pátráme po významu slova Genosse, to že to je soudruh vím.o))) Jde mi spíš o to, v jakém kontextu to němci použijí nejčastěji.
    V Čechách má slovo soudruh zprofanovaný význam.
    Jde mi primárně o to, zda stejně zprofanovaný význam má i v SRN...

Nebo nevíte o někom na koho bych se mohla oficiálně obrátit na konzultaci?

Předem děkuji.o)

LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    DUNAR_: da. Backmohn, Blaumohn.
    ale v poslednej dobe len mlety a sladeny; vo vacsich
    supermarketoch, tam kde su Backwaren a Gewürze.
    stoji to asi 2 - 3 €/250 g.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    EPHEMERUM: daj aspon 200 za NS a mozno ti to nejaky stredoskolak prelozi... ;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    EPHEMERUM: 600,- za NS? To je slusna odmena... ale obavam se, ze jestli je mysleno 600 za celek, tak jsi hodne pod cenou a tezko rict, jestli za to dostanes kvalitni protisluzbu...
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    GUTO: muku, ktora by zodpovedala polohrubej, som este nevidel.
    najskor krupica (Gries), ale zas, predsa len to nie je muka.
    GUTO
    GUTO --- ---
    TUILE: To je od tebe milé. Ale já jsem dost z ruky - Freiburg. I přesto ale díky.
    GUTO
    GUTO --- ---
    Tak tomu říkám novinky. No musel jsem tu být za exota na patře, když jsem se po hmatu poznat jaký je rozdíl mezi jednotlivýma moukama. :-))
    Díky všem za jejich příspěvky. To by mne ani ve snu nenapadlo, že tu mají jen jeden druh mouky - hladkou. ůůůůůůůů
    Mi je v podstatě jedno, jakou barvu mouka má. Já bych jen potřeboval znát, která ze zdejších mouk se svou jakostí blíží naší polohrubé. A z vašich příspěvků jsem vyrozuměl ... že žádná taková tu není (není-liž pravda ?).
    No alespoň jsem teď chytřejší.
    KUBZ
    KUBZ --- ---
    AETHER: diky, to me nenapadlo.
    AETHER
    AETHER --- ---
    KUBZ: no vedle kauce, kterou kdyz neznicis, tak Ti vrati, skladas jeste nejakou castku, za kterou se ten byt po Tvem vystehovani uvede do puvodniho stavu (treba vymaluje atd)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam