• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    GUTO
    GUTO --- ---
    GOBERS: Dobré vědět. Já myslel, že to jsou univerzální zkoušky umožňující studium na německých uni. Tak nám to alespoň podali na Uni ve Freiburgu. Rozdíl je jen v tom, že některé uni požadují ty nejlepší výsledky z těch zkoušek a některé berou i průměrné (to se musí člověk pak opravdu informovat už na dotyčných uni).
    A kde ty studuješ ?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DUNAR_: GUTO: Tak pokud jde o universitní studium, tak je vždycky dobré si ověřit, jestli příslušná universita nemá nějaký vlastní systém testování němčiny (tak jsem to měl já). Obecně ale platí, že ZOP/KDS/GDS znamená zproštění z povinnosti dělat zkoušku z němčiny. Cokoli nižšího (případně ty DaF a DSH) je lepší zjistit si předem, aby pak jeden nemusel dělat jak Goethe zkoušku, tak tu universitní.
    GUTO
    GUTO --- ---
    DUNAR_: Jestli to potřebuješ, jako doklad pro studium v Německu, tak by byl nejlepší Test DaF nebo DSH-Prüfung.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    OMI: Takže už jsou dva? :-D
    SVABI
    SVABI --- ---
    OMI: :)) šťastný den
    OMI
    OMI --- ---
    ...bože... dneska jsem ve sklepě laboratoří Půdis stál před tímhle strojem...
    Díky. Vděčnost nehynoucí, jestli to tak je!
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    OMI: Překlad by byl: "Ví se už pouze o jediném exempláři této vzácné tiskárny." Takže jo, myslí jeden jedinej známe dochovanej kus, ne typ.
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    OMI: zni to asi neueritelne, ale je to tak :)

OMI
    OMI --- ---
    SVABI: A nechceš ty se mi kouknout na tu jednu větu? Prosím rozhodně víc než ty...
    SVABI
    SVABI --- ---
    ahoj, neměl byste, prosim vás, někdo čas mi teď v poště zkouknout asi 5 vět, co jsem vyplodila německy:)
    OMI
    OMI --- ---
    Promiňte jestli jsem tu mimo mísu, ale jediná otázka a dost nutně ji potřebuju zodpovědět a pokd možno před hodinou:
    http://www.robotrontechnik.de/bilder/Drucker/VAG24A/VAG24A_4_k.jpg
    http://www.robotrontechnik.de/index.htm?/html/drucker/sonstige.htm (až úplně na konci)
    Poslední věta:
    "Von diesem seltenen Drucker ist heute nur noch 1 Exemplar bekannt."
    podle roborického překladače zní
    "Z této vzácné tiskárna je nyní pouze 1 kopii."

Překládá to správně? Je tam skutečně řeč o jednom kuse tý věci? Ne třeba o modelu nebo tak něco? Skutečně že je zachovaná jedna ta pixla?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZMP je C1, ZOP je C2 +/-. Ale mnohem lepší než ZOP/C2 mi přijde ten KDS.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    GOBERS: jo, o tomhle jsem uvazoval. ale jak oni ted zmenili ty ruzne certifikaty, tak se v tom moc neorientuju a na cteni popisku jednotlivych urovni jsem linej.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DUNAR_: doporučovam bych nástupkyni staré ZMP, čili Goethe certifikát C1. A když půjde dobře, tak pak v druhé lajně KDS.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    Dotaz: mam po pul roce studia v Germanii nejakou Mittelstufe a ted presne nevim, na jaky level zkousky v Goethe-Inst. to muzu zkusit. Nejake napady? :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ANTIHERO: zkus tady [ UČÍME ANGLIČTINU, NĚMČINU, FRANCOUZŠTINU, ŠPANĚLŠTINU, ZKRÁTKA CIZÍ JAZYKY :o) ]

Ale obecne receno, Goethe Institutem neprohloupis, u ostatnich jazykovek je to mimo jine dost otazka stesti, na jakeho narazis lektora...
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    zkousela jsem filtrovat ohledne jazykovek (Praha), ale nasla jsem jen par postarsich zminek o GI... nemate nekdo cerstve a positivni zkusenosti s kursy pro verejnost u nejake jazykovky? nebo je GI porad nejlepsi? mam zatim ZD od rakusaku a potrebuju vyssi level. diky
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    Cauz zbavuju se techto knizek

Sprechen Sie Deutsch? 1 nova, puv 258, ted 190czk
    Sprechen Sie Deutsch? 2 pouzita, puv 248, ted 90czk
    Deutsch im Gespräsch – Höppnerová starsi vydani, jako nova, 50czk
    Sprechen Lesen Diskutieren (konverzace a četba) uplne nova, puv 300, ted 200czk
    Reálie německy mluvících zemí nova, puv 120, ted 80 czk
    Němčina – otázky a odpovědi (matur témata) uplne nova, puv 249, ted 190czk :)

posta, Praha/Plzen
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    cau, prosim potrebuju doucovani na nemcinu, potrebuju pripravit na deutsch fur den beruf. neco nemecky umim, ucim se celej zivot, ale jak to v podstate nepouzivam, tak hruza.
    prosim posta :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam