• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUNIOR: tak toho google taky nezná. Nakonec je nalezeno jedno německé řeznictví, co je vyrábí, ale podle všeho jde vážně o česko-slovenské zjevení shrnutí dostavadního výzkumu zde [ ZUZKAOU @ Spolek přátel Mistra Babici aneb čvachtající manžové, vegetové bydlenky a možná přijde i salámista ]
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    ZUZKAOU: Was Österreicher, das Salammännchen !
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OTAKAR_KUBIN: a vida - to je von. Tak ty obludonsti vážně nejsou jen českého původu!
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    ZUZKAOU: Wurstmännchen?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    wurst mensch/mann to není.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jak by se německy říkalo žertovným (umm) postavám vyrobeným z uzenin? Příklad zde. Mezi českými virtuálními matkami je to velmi oblíbený vtipný dar - salámista (googlit jen na vlastní nebezpečí, povětšinou je centrem humoru velká klobása v rozkroku). No a moc nevěřím tomu, že se to fakt vyrábí jen v oblasti bývalého československa. Jen tedy jaksi je otázkou, jak by tomu němci říkali, kdyby to taky páchali...
    TONDAFANDA
    TONDAFANDA --- ---
    cauko ma nekdo zkusenost s prekladanim pro nemeckou agenturu? nj - cj myslim...zajimaly by me ceny a jakej je treba zajem a tak (ziju v nemecku)...pro srovnani s agenturama ceskyma...diky!!!! ,)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    RAFIGA: Já tam jdu na zkoušku teď na podzim, ale na kurzy jsem v Praze nikdy nechodil.
    IRMA
    IRMA --- ---
    RAFIGA: já chodím, něco tam potřebuješ? :-)
    RAFIGA
    RAFIGA --- ---
    chodíte někdo do goethe institutu?
    AETHER
    AETHER --- ---
    GIZD: myslim, ze na tohle muzes pouzit trziste, ale hlavne uved, kde by to melo byt, jinak se Ti neozve nikdo, pochybuji, ze by se kvuli polovicnimu uvazku nekdo chtel stehovat z Ostravy do Kotehulek.
    GIZD
    GIZD --- ---
    ....hledám učitele NJ, který by rád nastoupil na poloviční úvazek na ZŠ..... pošta
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    RIP: zkus http://www.studivz.net/ je to jedna z nejpopularnejsich nemeckych socialnich siti, nevim ale jak moc se v tom da hledat, sam ji nepouzivam. Taky existuje http://lokalisten.de/ ale to je nejsilnejsi hlavne v Mnichove a hlavne tam je vetsina lidi jen pod prezdivkou.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    RIP: v suvislosti s Datenschutzgesetz to bude asi problemticke.
    RIP
    RIP --- ---
    NECECH: Been there :-( Díky, ale bohužel, můj případ je složitější, dotyčný má jiné, mně neznámé příjmení po druhém manželovi své matky.
    Já bych potřeboval spíš něco na způsob: Najdi mezi absolventy lékařské fakulty univerzity v Ulmu z ročníků někdy kolem roku 1975 muže s křestním jménem Radek :-)
    Jak říkám, je to horší případ...
    RIP
    RIP --- ---
    Nenapadají někoho nějaké šikovné internetové nástroje k vyhledávání osob v Německu?
    Pátrám po ztraceném příbuzném, ale jak jsem na tom s němčinou bledě, asi zadávám špatná klíčová slova a vůbec se tam nějak bezmocně motám. Díky.
    CIKORKA
    CIKORKA --- ---
    GIMEL: Já mám hodně dobrou zkušenost s knížkama od Cideb. Převyprávěný klasický díla upravený podle úrovní. I s CD, všechny jsem si půjčovala v Městský knihovně v Praze.
    German Catalogue
    http://www.blackcat-cideb.com/79-german-catalogue
    AETHER
    AETHER --- ---
    GIMEL: zkus hledat "daf lektüre" - treba na amazon.de, ale i obecne;)
    nakolik je to v pdf ovsem netusim
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Ahoj, mám dotaz, zda někdo nemáte tip kde na netu najít knihy pro začtečníky - něco jako vydává nakladatelství Penguin pro angličtináře, tedy díla klasických autorů v jednoduchém jazyce, nebo s omezenou slovní zásobou (typu Robinson Crusoe s 3000 slovy). Hledala jsem v Luxoru, ale s němčinou je to bída, Google vyplivnul jen učebnice, amazon.de mi tvrdí, že mi žádnou kostenlos knihu neprodá... nějak mi dochází nápady, kde hledat.
    Ideálně hledám pdfka, ale jsem ochotná si koupit i papírovou knihu.
    Moc děkuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam