• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PROMETHEA: No jo, co nadelam... alespon si v zivotopise pisu GDS (C2+), aby bylo jasno. ;-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GOBERS: aha..no tak to neni moc fer...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PROMETHEA: Ehm... no... jak se to vezme. "Opravdový" GDS už není a "starý" KDS přejmenovali na GDS. K zlosti nás, držitelů prvně jmenovaného...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TestDaF TDN 5 odpovida C2?

jupi jupi...to mi jeste nikdo nerekl =) tak to je supr
    mela jsem pocit, ze ten TestdaF je jen takovej lehci odvarek tech ostatnich zkousek

GOBERS: myslela jsem, ze KDS uz neni a GDS zustal...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DANAE: Ne, C2.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    DANAE: TDN-5 by mala byt C2.
    DANAE
    DANAE --- ---
    LIBRIUM: "TestDaH s vysledkom TDN-5" - a to odpovídá B2/C1?
    DANAE
    DANAE --- ---
    GOBERS: no, nejde jen o tlumočení. stejnou zkoušku chtějí i u jiných oborů, které nejsou zaměřené na tlumočení. C2?! šmarjá, to se zbláznili, to snad nemají ani učitelé na našem gymplu. na angličtinu chtějí jenom FCE a obdobně u ruštiny, což zvládám levou zadní. C2.. no tak to potěš koště.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LIBRIUM: No... já bych začal tím, že bych se zamyslel, jestli má vůbec cenu řešit postup z A1 na C2 během půl roku... neříkám, že by to bylo nemožné, ale je to na zmagoření...
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    GOBERS: DSH nie, ale dalsie mozno...preto jej radim, aby kontaktovala zahranicne studijne HS Magdeburg a spytala sa, ci musi zlozit DSH-3 alebo uznaju aj napr. TestDaH s vysledkom TDN-5.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LIBRIUM: No... ono to minimum je zároveň maximum... DSH výš než na 3 nejde. ;) Ekvivalent maximálně ZOP a KDS s otazníkem, GDS celkem s jistotou, ale ten už se nedělá.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    DANAE: DSH-3 by mala zodpovedat podla mna zrejme TDH-5 (oba stupne znamenaju besonders hohe Deutschkenntnisse a zodpovedaju ca. C2).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DANAE: Aha, tlumočení - to lecos vysvětluje. DSH 3 = C2 podle evropského referenčního rámce, tj. nejvyšší (měřené) úroveň zvládnutí jazyka. Evidentně se počítá s tím, že tady máš němčinu jako A-jazyk.

Z A1 se to za půl roku teoreticky možná dá, ale rozhodně bych to nikomu nedoporučoval...
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    DANAE: podla mna je tam rozhodujuce "as minimum"

cize si s HS Magdeburg vyjasni, ktore dalsie certifikovane skusky z nemciny uznavaju ako rovnocenne DSH-3.
    DANAE
    DANAE --- ---
    Admission Requirements
    German:

(for HEEQ from abroad) as minimum, "Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang" with level 3 as composite result of all partial examinations.

https://www.hs-magdeburg.de/studies/s-studienangebot/bachelor/b_fachdolmetschen/ba-international-program-in-interpreting

je tam uvedeno jenom tohle, žádné "bude nám stačit i ekvivalentní zkouška". můžu se ještě informovat u té školy, ale ten popisek vypadá docela nekompromisně :) nevíte čemu odpovídá DSH-3, popř. ten TestDaF? všude je popisek B2-C1, ale pro mě je ta úroveň docela rozhodující, protože jsem momentálně na A1 a mám bobky, že se to za půl roku fakt nestíhám naučit, ani kdybych dřela denodenně.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    teda, minimalne niektore mediciny vyzaduju ako kriterium pre Vorauswahl zlozenie DSH-3.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    GOBERS: na niektorych medicinach napriklad beru TDH-5 len za urcitych podmienok, nie pausalne...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LIBRIUM: alebo ekvivalentne ci vyssie skusky

No a říkáme snad něco jiného? ;) Z příspěvku DANAE jsem tedy vyrozuměl, že v daném případě by ekvivalentní nebo vyšší zkoušky nebrali, což je mi velmi divné.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    casto ale beru nemecke univerzity naozaj len DSH stupen -2 alebo -3 alebo ekvivalentne ci vyssie skusky (TestDaF TDH-4, TDH-5 apod.).
    DANAE: k DSH sa informuj najlepsie na cielovej univerzite resp. na ich Akademischer Ausladsamt/International Students Office resp. ekvivalent.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: a ty TestDaF jdou tusim udelat i v Cechach
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DANAE: jan rika GOBERS vetsinou maj vejsky tech moznosti vic

bud je to DSH, nebo ty vyssi certifikaty (KDS, GDS, ..), nekdy staci i dolozit nakej pocet odabsolvovanejch hodin nemciny, nebo TestDaF (ten jsem delala ja na Goethe Insitutu bez pripravneho kursu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam