• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ARRESTA
    ARRESTA --- ---
    ROTTWEIN: Moc děkuju, v pondělí tam zkusim zavolat, ale vypadá to, že dělají jen firemní kurzy.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    PFAUST: no, Mnichov patří mezi jedno z nejdražších měst, zejména bydlení. Pronájem se pod 800 eur hledá obtížně. Jinak má Bavorsko ovšem samé výhody:) Je tam také České kulturní centrum, ani nevím, kdo tam v tuhle chvíli je. Jan Šícha už dávno ne, možná by stálo za to, optat se právě jich. Ale je třeba ctít i místní kulturu))) Dodnes mě například mrzí, že jsem ve zmatku loni bojkotovala zakoupení dirndlu - pravda ze sekáče v Regensburgu, ale byl fakt pěkný, tradiční, žádná konfekce, malinový, včetně bílé jupky a zelené zástěrky. Jen moje praktické já říkalo, co s tím v Česku?:)
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    děkuji moc. pojedu do mnichova :) byl vývěr dalších lokalit, a tak snad moje volba byla vhodná. nějaké podrobnosti a zkušenosti?
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    PFAUST: s gratulací se připojuji, ať se daří, kam přesně máš namířeno?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PFAUST: Gratulujeme. :)
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    musím se drobně pochlubit - v goethe mě vybrali na měsíční kurs v německu, to jsem tedy zvědav, jaké to bude a už se nemůžu dočkat :)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    ARRESTA: vím, že jsme měli ve firmě dobré zkušenosti se společností Tempo (www.tempo.cz), majitelka dbá na kvalitu lektorů a relace - cena - kvalita - není přehnaná.
    ARRESTA
    ARRESTA --- ---
    Mám takový dotaz - nevíte, jaká pražská škola je nejlepší na výuku němčiny pro cizince? Jednalo by se o Španěla, který by zde v létě rád navštěvoval kurz němčiny (už je pokročilý), ale česky neumí. Veškerá vysvětlování by tedy musela být buď v němčině, nebo případně v angličtině. Vím, že tyto kurzy pořádá Goethe Institut, ale je ještě jiná škola? Moc děkuji za odpovědi!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZCR: No jo, no... když ona to je v podstatě stará jevištní mluva, takže velmi tradiční a úctyhodná věc... :-D To mě se pro změnu pravidelně stává, že mě Švýcaři považují za Němce a Němci za Švýcara. :D
    ZCR
    ZCR --- ---
    GOBERS: dávám vždycky k dobru historku, co mi vyprávěl kamarád - doprovázel nějakou přátelskou návštěvu z Německa a ze srandy se snažil mluvit takovou tou hroznou esesáckou gestapáckou přehnanou dikcí... a návštěva se ho prý pak zeptala, kde se naučil tak výborně německy.
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    zkus rict- s Erdöl a pak samotnej s Öl ,,,,podle me ten prodavac byl trochu nepripravenej na olej ,,,moje Aussprache je taky Urscheiße, aber wenn ich in unserer Firma ein Öl äußere ,,jeder versteht gottlob,,,Öl ist noch- göt scho ,,,,schlimmer Wort zur Ausprache ist- Vöslauer,,aber ich höre auf,und ich leite meine Arbeit ein!!! aber könnten wir scheiße Wörter zur Ausprache im Nyx nicht sammeln und dann ausprachen zu lernen. Wos? ich hab hundertprocent Fehler in diesen Sätzten geschrieben und dadurch wird niemand mit mir spechen. Ich kenne Nyx! Ich bin einfach ein Dilettant mit einem Scheißeabitur,das in Prag abgelegt geworden ist. Und Wie Österreicher oft sagen,,Abitur bringt nichts!!! ok schönen Feiertag und morgen wieder hackeln -meine liebe Hackler !!!
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    jo snazim se mluvit Lustenau,,,Viden jde mimo me ,,nerozumim ani slovo protoze nemakam s Videnakama...prijde mi to nejslozitejsi ze vseho ...pry puvod je z Bavorska,,je tady nekdo, kdo umi mluvit vidensky ated nemyslim Feingesellstschaft ale pouhy Handwerky ci Trinktbrudry, Gammlere a Obdachlosy ci Behinderte a vlastne taky Tschusche,,no necham toho a radeji se zacnu ucit!!!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    VERTEIDIGER: Základem úspěchu se získat nějaký roztomilý regionální přízvuk...
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    souhlasim kazdy to ma jinak ,,,celkove je nemcina na plny uvazek pokud clovek nechce mluvit jako ti Tschuschen...ale zatim jsem proste- Der Tschusch a basta !!!
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    Dneska jsem se naucil rikat Rückwärtskompatibilität misto backward compatiblity, nemecka verze mi lame jazyk :-)

Znate nejakej trik na vyslovnost ö ? Sel jsem do kramu koupit Ölfilter a musel jsem asi petkrat zopakovat, tj. preladit na ruznou hloubku ö, nez jsem to trefil a kapirovali, frustrujici... Nebo povidam clovekovi, ze jsem menil olej v aute a furt nechape, pak se rozsvitilo - aaa tys myslel Öl, no jasne (pritom jsem rikal Öl celou dobu dokola, argh)
    ZCR
    ZCR --- ---
    VERTEIDIGER: že je zámek 'das' a jazyk 'die' není o nic logičtější nebo snáze zapamatovatelné než že je javor 'der' a rampa 'die'... tohle má každý jinak a imho víceméně náhodně... šlo mi jen o metodu, ne o konkrétní příklady
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    slova jako jazyk a zamek kapiruju opravdu od prirody ale napriklad slova jako --die Rampe, das Kabel, das Pferd ,der Ahorn, das Baby, u kabele jim dokonce neverim ,,,ted mam okno protoze jsem v cechach ale dal neco prilozim !!!
    ZCR
    ZCR --- ---
    jinak docela dost pomáhá vštípit si různá kratičká spojení a vazby, z nichž je člen jasně patrný, pomáhají i názvy děl, já si takhle pamatuju třeba jazyk podle Die gerettete Zunge od Canettiho nebo Das Schloss podle Kafky, nebo čas podle 'habe keine Zeit' ...
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    nebot cleny obcas nevi ani rozeny nemecky redici.
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    v rozhovorech cleny nehrajou az zas takovou roly s tim , ze Mehrzahl pozna kazdy,,,horsi je kdyz se pise tam pak vsichni rvou ,,,ze jsem nevzdelanej a Schlamper apod a nejvic vsichni nenavidi kdyz porad rikam ,,,bist du gut eingeschlafen? To sou pak 10 minutovy vytky,,porad to nejsem schopny kapirovat. Jeste tak 25 let a bude dobre!!! Myslim si ale ze takovy Rekove to maj jeste horsi nez my.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam