• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FLAVIGNY: ano neabsolvoval a ma draha dopadla pri pokusu o slozeni zkousek B2 podobne: taky ji zacali vnucovat kurz o ktery nezadala, tak jsme jeli do Drazdan.
    Nekdy je prilis mnoho koncepce na skodu ;)
    Vschni lektori, kteri mne ucili se drzeli nejakych ucebnic + vlastni materialy. Koncepci dnes uz maji i vychovatelky v materskych skolach, ehm, zarizenich predskolniho vzdelavani. Asi jsi musel mit strasnou smulu.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    SEJDA: podminky zapisu na Goethe dost sikanozni a chappu, ze te odradily. ucitele tam jsou velmi dobri a jejich kurzy maji jasnou strukturu i cile. ma zkusenost s tremi uciteli (ceska, nemec, nemec) mimo Goethe byla hrozna bez jakekoli koncepce. chapu te dobre, ze jsi zadny kurz v Goethe neabsolvoval?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FLAVIGNY: a ja jsem byl v Goethe jenom jednou, donutili mne delat test, ktery jsem nepotreboval, a trvali na tom, ze si nemuzu vybrat kurz jaky chci. Zadna horsi skola na svete neexistuje.
    Ale zjevne, kazdemu sedne neco jineho, ze? Ve vsech ostatnich skolach, ktere jsem navstivil to bylo super lektori cech-nemec-ukrajinec-madar. Bohuzel v Brne nebyla ani jedna z mych skol.
    Mnohem vice nez na urovni ucitele zalezi na ochote spoluzaku se ucit.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    WOODMAKER: pokud v Brne funguje Goethe Institut, tak bych doporucil ten. protoze dle me zkusenosti z Prahy byly vsechny ostatni jazykovky na nemcinu katastrofa (vyzkousel jsem 2)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Hola hej, neumím německy a hodlám se nějakým základům naučit. Tuším, že by bylo dobré začít nějakým kurzem. Byla mi zatím doporučena škola oei.cz, kde jsem si našel tohle:
    sprint 1 - Österreich Institut Brno
    https://www.brno.oesterreichinstitut.cz/...iten/sprint-1/detail-kurzu/sprint-1-94-uplni-zacatecnici/
    Příjde mi to ale drahé (460 za lekci, 306 za hodinu) za něco, co se vyučuje ve skupinkách 4-6 lidí.

Ale ta cena by se dala snést. Jde mi o to, že je to od jediného zdroje, tak se chci zeptat na názory a tipy na alternativy v Brně.

Děkuju.
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    Nenasel by nekdo prosim doma MP3 Drilove cviceni od Rolina?
    BRYZA
    BRYZA --- ---
    Mate nekdo zkusenost s urovni vyuky nemciny na UJEP? Chci dalkove studovat nemcinu a UJEP mam nejbliz.
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    poradil by, prosím, někdo kvalitní učebnici na přípravu na zkoušku hospodářské němčiny C2?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    JENNE: koukám na to, z halleujah. V NRW je to nějak extra karnevalový nebo co?:) já jsem Niedersachsen, byli jsme prvně, jen jsem si teda říkala, že házet takle bonbony v ČR, nastane PEKLO! :))))
    JENNE
    JENNE --- ---
    EUCHENIE: no nachazim se v NRW, takze tady je zrovna karnevalove silenstvi... D´dorf pouziva Helau, Kön Alaaf..
    Mrkni na Wiki "Narrenruf" ...tam je to pomerne slusne vysvetleno..
    (a pod NRW je vysvetleni puvodu pokriku tak, jak je znam od mistnich)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    A co pls znamená helau? Asi je to nejaky starši jazyk, ančto to křičí na karnevale - nkdo zařve Bruncvik - braunschweig po staru, ostatní na to "helááá" - jako pozdrav? nebo spíš heil?
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    Mnohokrát děkuji. Plus mínus jsem si to přeložil podobně. Za příručku díky,)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JENNE: vrasy: "sevrene"/"zavrene" .. pukliny: "velka hustota"
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BOYLER: nechces uvest cely kontext? :)

Jinak se to da do andlictiny prelozit jako "tightly spaced". Podle nekterych pod 50 cm v pripade puklin, pripade u vras nejake natesno zvlnene, nekde pisou do uhlu 70 stupnu. Presne ceske terminy neznam, tak nejak jsem geomorfologii nedokocil :/
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    Griaß eich,
    mám problém se slovem "engständig".
    Byly byste té lásky a prozradili mi význam tohoto slova používaného v geologii.
    Děkuji
    ZCR
    ZCR --- ---
    EUCHENIE: dohoda o mlčenlivosti
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Verschwiegenheitsvereinbarung
    co to je? :) ve skupině slovní hračičkové někdo navrhl onehdá hrát slovní fotbal v němčině a bylo to nemlich to samy, slova na celej řádek :)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    Děkuji pěkně.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: (kdybych to měl na fleku zveršovat:

Na toho skrze prsty hleď,
    kdo zná jen svár - jak ty tu teď.

(operu neviděl, nikdy tu nebyl))
    ZCR
    ZCR --- ---
    OTAKAR, AMANT: a když si to člověk není líný dogooglit, vypadne na něj originál, zdá se z libreta Mozartovy opery Únos ze serailu (hledat dál či dokonce kanonický překlad jsem ovšem lín též...)

Wer so wie du nur zanken kann, den seh' man mit Verachtung an!

(takže (též kostrbatě) "Kdo se tak jako ty umí jen hádat, na toho budiž hleděno s opovržením."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam