• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    JENNE: Aaha, no to dava mnohem lepsi smysl, diky moc:-)
    JENNE
    JENNE --- ---
    ASHLEY: v tomhle pripade - lauter :

Adjektiv - ganz viel, ganz viele; nur, nichts als
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    VOY: Jasne, der Halt je zastavka, les je der Wald, to jsem si puvodne vubec nevsim. Slo mi hlavne o ty laute Bäume, a to jsem teda pochopil. To, ze jsou ty stromy hlasite, mi sice moc smysl nedava, ale na tu uz jsem si v nemcine celkem zvykl. Diky!
    VOY
    VOY --- ---
    BTW tyhle berlinsky humory delajici si legraci z toho, ze mesto je plny bordelu a spousta veci nefunguje uplne nechapu. Pral bych si, aby BVG naprelo stejnou energii jako dava do marketingu treba do toho, aby vlaky jezdily a na nasi lokalni zastavce nekempovala uz asi rok a pul v kuse bezdomovkyne ;).
    VOY
    VOY --- ---
    ASHLEY: nekdy pro same stromy nevidime zastavku imho.
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    Ahoj, prosim vas, znamena popisek v [ RONDO @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE ], ze nekdy nevidime pro stromy les, nebo neco jineho?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SRNECEK: online? Na momox.de seženeš knihy, určitě i komiksy
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, čistě náhodou neznáte nějaký dobrý online antikvariát s komiksy v němčině? Rád bych oprášil jazyk. Díky.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SEJDA: potom "die" se tam divně zasekne a jakoby přeřekne. Toilete by tam vlastně i docela být mohlo a říkají to i jinde na netu.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VESPER_INDIGO: tomu asi nebude rozumnet nikdo, ale protoze je to parodie, ten serial, bude tam kricet neco jako nebudeme cistit zachody jako nejake posrane hlave.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Ahoj, dokázal byste někdo přepsat co říká Kryten německy od 0:10? Já stíhám jenom něco jako: "Wir müssen nicht die ... ... ... haben, du Scheisskerl!

kryten
    https://www.youtube.com/watch?v=3D2xoyvzCZY
    VANEK
    VANEK --- ---
    Tohle by se mohlo líbit kolegovi ZCR (kdyby byl v Praze):
    https://www.facebook.com/events/176203673304493/
    12. 11. / 18.30 / ŠVÁBŠTINA
    Hallole liabe leit! Řeč Švábů - málo známého životního druhu
    Lingvista, romista a fyzik, rodilý mluvčí švábštiny Peter Wagner poskytne stručný přehled o základních rysech své mateřštiny. Kdo má jisté ponětí o spisovné němčině (a který Čech ho nemá), užije si přednášky samozřejmě víc. Ale i tak se dozvíme něco o šetřivých Němcích, kteří šetří i v jazyce, o zvláštní formě xenofobie Berlíňanů a o starých známých zdrobnělinách. Adéle!
    1) Samohlásky, dvojhlásky, souhlásky, šetříme (pech X phech, kamr X khamr, čpét)
    2) Nová a zdánlivě stará slovíčka (špecle, ksicht, kšeft, pošt)
    3) Gramatika bez genitivu a imperfektu (in wem seiner Wohnung, "veilmrs")
    4) Situace dnes (Kde bydlí rybí hlavy? A kde žluté nohy? Švábští Turci zachrání dialekt?)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Ahoj, poradíte mi, který český vydání Pohádek bratří Grimmů se mezi germanistama považuje za nejzdařilejší?
    KRUP
    KRUP --- ---
    ja nasel, ze Unterlassungsverfügung / Verfügung zur Unterlassung / Unterlassungsaufforderung je v podstate Abmahnung, resp. je to vyrozumeni, aby bylo zanechano urcite cinnosti
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    podle me je to zmeskani lhuty zavete,ale zvonim tady na souseda advokata
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    Ahoj, mám dotaz, tušíte někdo, jak přeložit "Unterlassungsverfügung-Vermächtnis"?? Googluju to už asi hodinu a stále jsem na bodu nula... Případně díky!
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    aber kein problem ,i übersetze alles,und was i ned weiß ,wird da jemand mochen ,schreibe mi auf onsmetana@gmail.com..du bruchst a nix zahlen !
    KRUP
    KRUP --- ---
    WOODMAKER: Österreichisches Institut je to same, co Goethe, jen podporovany z Rakouska, a taky duvod, proc v Brne Goethe neni a naopak. Nikdy jsem tam nechodil, ale melo by se jednat o to nejkvalitnejsi, co na trhu najdes.
    Pokud hledas levnejsi alternativu, napada me treba tutor.cz. Jednou jsem tam chodil na pripravu na certifikat z anglictiny a mam dobrou zkusenost.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FLAVIGNY: ano neabsolvoval a ma draha dopadla pri pokusu o slozeni zkousek B2 podobne: taky ji zacali vnucovat kurz o ktery nezadala, tak jsme jeli do Drazdan.
    Nekdy je prilis mnoho koncepce na skodu ;)
    Vschni lektori, kteri mne ucili se drzeli nejakych ucebnic + vlastni materialy. Koncepci dnes uz maji i vychovatelky v materskych skolach, ehm, zarizenich predskolniho vzdelavani. Asi jsi musel mit strasnou smulu.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    SEJDA: podminky zapisu na Goethe dost sikanozni a chappu, ze te odradily. ucitele tam jsou velmi dobri a jejich kurzy maji jasnou strukturu i cile. ma zkusenost s tremi uciteli (ceska, nemec, nemec) mimo Goethe byla hrozna bez jakekoli koncepce. chapu te dobre, ze jsi zadny kurz v Goethe neabsolvoval?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam