• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VESPER_INDIGO: tomu asi nebude rozumnet nikdo, ale protoze je to parodie, ten serial, bude tam kricet neco jako nebudeme cistit zachody jako nejake posrane hlave.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Ahoj, dokázal byste někdo přepsat co říká Kryten německy od 0:10? Já stíhám jenom něco jako: "Wir müssen nicht die ... ... ... haben, du Scheisskerl!

kryten
    https://www.youtube.com/watch?v=3D2xoyvzCZY
    VANEK
    VANEK --- ---
    Tohle by se mohlo líbit kolegovi ZCR (kdyby byl v Praze):
    https://www.facebook.com/events/176203673304493/
    12. 11. / 18.30 / ŠVÁBŠTINA
    Hallole liabe leit! Řeč Švábů - málo známého životního druhu
    Lingvista, romista a fyzik, rodilý mluvčí švábštiny Peter Wagner poskytne stručný přehled o základních rysech své mateřštiny. Kdo má jisté ponětí o spisovné němčině (a který Čech ho nemá), užije si přednášky samozřejmě víc. Ale i tak se dozvíme něco o šetřivých Němcích, kteří šetří i v jazyce, o zvláštní formě xenofobie Berlíňanů a o starých známých zdrobnělinách. Adéle!
    1) Samohlásky, dvojhlásky, souhlásky, šetříme (pech X phech, kamr X khamr, čpét)
    2) Nová a zdánlivě stará slovíčka (špecle, ksicht, kšeft, pošt)
    3) Gramatika bez genitivu a imperfektu (in wem seiner Wohnung, "veilmrs")
    4) Situace dnes (Kde bydlí rybí hlavy? A kde žluté nohy? Švábští Turci zachrání dialekt?)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Ahoj, poradíte mi, který český vydání Pohádek bratří Grimmů se mezi germanistama považuje za nejzdařilejší?
    KRUP
    KRUP --- ---
    ja nasel, ze Unterlassungsverfügung / Verfügung zur Unterlassung / Unterlassungsaufforderung je v podstate Abmahnung, resp. je to vyrozumeni, aby bylo zanechano urcite cinnosti
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    podle me je to zmeskani lhuty zavete,ale zvonim tady na souseda advokata
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    Ahoj, mám dotaz, tušíte někdo, jak přeložit "Unterlassungsverfügung-Vermächtnis"?? Googluju to už asi hodinu a stále jsem na bodu nula... Případně díky!
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    aber kein problem ,i übersetze alles,und was i ned weiß ,wird da jemand mochen ,schreibe mi auf onsmetana@gmail.com..du bruchst a nix zahlen !
    KRUP
    KRUP --- ---
    WOODMAKER: Österreichisches Institut je to same, co Goethe, jen podporovany z Rakouska, a taky duvod, proc v Brne Goethe neni a naopak. Nikdy jsem tam nechodil, ale melo by se jednat o to nejkvalitnejsi, co na trhu najdes.
    Pokud hledas levnejsi alternativu, napada me treba tutor.cz. Jednou jsem tam chodil na pripravu na certifikat z anglictiny a mam dobrou zkusenost.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FLAVIGNY: ano neabsolvoval a ma draha dopadla pri pokusu o slozeni zkousek B2 podobne: taky ji zacali vnucovat kurz o ktery nezadala, tak jsme jeli do Drazdan.
    Nekdy je prilis mnoho koncepce na skodu ;)
    Vschni lektori, kteri mne ucili se drzeli nejakych ucebnic + vlastni materialy. Koncepci dnes uz maji i vychovatelky v materskych skolach, ehm, zarizenich predskolniho vzdelavani. Asi jsi musel mit strasnou smulu.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    SEJDA: podminky zapisu na Goethe dost sikanozni a chappu, ze te odradily. ucitele tam jsou velmi dobri a jejich kurzy maji jasnou strukturu i cile. ma zkusenost s tremi uciteli (ceska, nemec, nemec) mimo Goethe byla hrozna bez jakekoli koncepce. chapu te dobre, ze jsi zadny kurz v Goethe neabsolvoval?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FLAVIGNY: a ja jsem byl v Goethe jenom jednou, donutili mne delat test, ktery jsem nepotreboval, a trvali na tom, ze si nemuzu vybrat kurz jaky chci. Zadna horsi skola na svete neexistuje.
    Ale zjevne, kazdemu sedne neco jineho, ze? Ve vsech ostatnich skolach, ktere jsem navstivil to bylo super lektori cech-nemec-ukrajinec-madar. Bohuzel v Brne nebyla ani jedna z mych skol.
    Mnohem vice nez na urovni ucitele zalezi na ochote spoluzaku se ucit.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    WOODMAKER: pokud v Brne funguje Goethe Institut, tak bych doporucil ten. protoze dle me zkusenosti z Prahy byly vsechny ostatni jazykovky na nemcinu katastrofa (vyzkousel jsem 2)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Hola hej, neumím německy a hodlám se nějakým základům naučit. Tuším, že by bylo dobré začít nějakým kurzem. Byla mi zatím doporučena škola oei.cz, kde jsem si našel tohle:
    sprint 1 - Österreich Institut Brno
    https://www.brno.oesterreichinstitut.cz/...iten/sprint-1/detail-kurzu/sprint-1-94-uplni-zacatecnici/
    Příjde mi to ale drahé (460 za lekci, 306 za hodinu) za něco, co se vyučuje ve skupinkách 4-6 lidí.

Ale ta cena by se dala snést. Jde mi o to, že je to od jediného zdroje, tak se chci zeptat na názory a tipy na alternativy v Brně.

Děkuju.
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    Nenasel by nekdo prosim doma MP3 Drilove cviceni od Rolina?
    BRYZA
    BRYZA --- ---
    Mate nekdo zkusenost s urovni vyuky nemciny na UJEP? Chci dalkove studovat nemcinu a UJEP mam nejbliz.
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    poradil by, prosím, někdo kvalitní učebnici na přípravu na zkoušku hospodářské němčiny C2?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    JENNE: koukám na to, z halleujah. V NRW je to nějak extra karnevalový nebo co?:) já jsem Niedersachsen, byli jsme prvně, jen jsem si teda říkala, že házet takle bonbony v ČR, nastane PEKLO! :))))
    JENNE
    JENNE --- ---
    EUCHENIE: no nachazim se v NRW, takze tady je zrovna karnevalove silenstvi... D´dorf pouziva Helau, Kön Alaaf..
    Mrkni na Wiki "Narrenruf" ...tam je to pomerne slusne vysvetleno..
    (a pod NRW je vysvetleni puvodu pokriku tak, jak je znam od mistnich)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    A co pls znamená helau? Asi je to nejaky starši jazyk, ančto to křičí na karnevale - nkdo zařve Bruncvik - braunschweig po staru, ostatní na to "helááá" - jako pozdrav? nebo spíš heil?
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    Mnohokrát děkuji. Plus mínus jsem si to přeložil podobně. Za příručku díky,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam