• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: to Ti takhle nereknu, v zasade to mozne asi je, nicmene probiha tzv. interni prijimaci rizeni a zalezi hodne na radu te fakulty, ktera Te prijima; krom toho nevim, jestli na jednooborove studium nebudes muset delat prijimacky znovu. V takovem pripade by Ti ale asi uznali jiz absolvovane kurzy do te miry, do jake by se shodovaly s jejich studijnim planem.

// v Hradci je uzasna vedouci katedry:)
    SONJA
    SONJA --- ---
    ahoj Aether, mám na tebe dotaz - studuji 1. rokem nj na ped.fak. v HK s 2. oborem hud. výchova, nevíš jestli je možné od 2.roč. přejít na jinou univerzitu na jednooborovku?(např. v Brně,popř. Ústí n.L.) nebo bych musela dělat znova přij. zk.? chtěla bych totiž nj studovat samostaně, bez 2.oboru.díky
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Taky dobrý :o) Moc děkuji.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ: no to mozna take, ale hlavne jsem mela na mysli, ze Ti najdu primo nazvy tech textu
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Jako v elektronické formě? To by bylo skvělé!
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ: casem se pokusim nekde Ti najit primo nejake texty:)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Píšu si, zkusím. Díky.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ: Zkus Hoffmansthala;)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    A taky jsou drsné, takovéhle pohádky si tedy nepamatuju :-) Koupil jsem si ještě nějaké povídky od stejného vydavatele, ale tam je ten jazyk šíleně vzletný, souvětí na půl stránky a tak... to už je horší. Nějaká přívětivá beletrie by se mi hodila :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ: no tak ty jsou samozrejme idealni:)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Ono to docela jde, koupil jsem si takový sešit, kde je jedna strana německy a naproti je to česky... něco je teda těžší, pravda, ale docela to jde :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ:Pohadky? Ty jsou obcas tezsi nez bezna beletrie... :)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Zatím si ještě moc netroufám a čtu pohádky... zajímavý návrat do dětství :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    nanuq: to prijde na to, na co si troufnes:) Jestli jsi teprve zacal, tak to nejlepe sahni po nejakych zjednodusenych nemeckych textech, jestli si troufas na vic, popremyslim...
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Poraďte mi, prosím, nějaké opravdu primitivní (ale přitom zajímavé) německé čtení, abych si vybudoval slovní zásobu. Ve svých 29 jsem se začal učit německy :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    RETAL: Ja jsem z neho mela strach a ted jsem prijemne prekvapena;)

Jinak jestli se na Hegela citis, tak proc ne, ja bych ale asi nemela odvahu cist ho v autobuse - preci jen je to neco, na co se clovek musi docela soustredit...

Jinak to jmeno mi nic nerika...
    RETAL
    RETAL --- ---
    No já se snad na toho Parzivala vážně podívám, když o něm tak mluvíš! :-)))

Tu stránku gutenberg.spiegel.de jsem viděl již dřív, ale hned jsem utekl, protože mi přišla nepřehledná. Mea culpa! Je parádní!!!!

Myslíte, že si toto mám stáhnout do PDA a číst po autobusech?! :-))

Jinak četli jste někdo německý (ruský? :-) bestseller Vladimíra Kaminera Russendisko (případně něco jiného)? V češtině již nedávno také něco vyšlo.
    AETHER
    AETHER --- ---
    Jinak k tomu Parzivalovi, co porad jeste louskam v metru - je to docela sila a doporucuji! Clovek ziska uplne jiny pohled na svet!
    AETHER
    AETHER --- ---
    SMAZAK: nikdo panovi zdarma a rychle nenaserviroval preklad, tak je to tu o hovnu? no tak diky za komentar - budu Ti vdecna, kdyz budes rozsirovat, ze tady neni automaticka prekladatelska kancelar zadarmo... vsechno je totiz vec pristupu, vis? Jinak plne souhlasim s Retalem.

Tenhle klub se totiz umyslne jmenuje 'forum germanum' a ne nemecke prekladove auditko...
    AETHER
    AETHER --- ---
    RETAL: pan je nejaky narocny;)

Jinak literaturu nevazanou autorskymi pravy naleznes zde:)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam