• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: tyjo, tak to u nas nehrozi, ze bychom mluvili cesky... v cestine byly dve uvodni prednasky a pak externi treba na katedre filosofie

Co po nich v Brne chteji, to me zajima?
    SONJA
    SONJA --- ---
    AETHER: ja vím ze jsemse o ni uz jednou nejak bavili,jeste pred prijimackama

jednooborovku, ponekdu jinou nez mam v umyslu ja;)
    v Brně pry ted otevreli nove obor germanistiky a kdyz jsem slysela co tam po nich chtej, budu rada kdyz zustanu na pedaku,at uz v HK nebo nejakym jednooborovym, psala jsem na studijni a napsali mi ze musim podat pisemnou zadsot prodekance, prijimacky by se mi znova delat nechtelo:(
    vis co je perfektni?nejdriv nam reknou,ze vsechny cv. a prednasky budou v nj a nakonec nemecky mluvime jen s rodilejma mluvcima a obcas i na predn. ve fonetice..
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: jo no tak to ja jednooborovku vesele studuju;)

myslim to veskrze pozitivne:)
    SONJA
    SONJA --- ---
    dik za nejake info, mne totiz ta hv tak nebavi... na jednooborovku jsem se dostala a nesla tam,ted si to vycitam:(

jak to myslis s tou nasi vedouci?:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: to Ti takhle nereknu, v zasade to mozne asi je, nicmene probiha tzv. interni prijimaci rizeni a zalezi hodne na radu te fakulty, ktera Te prijima; krom toho nevim, jestli na jednooborove studium nebudes muset delat prijimacky znovu. V takovem pripade by Ti ale asi uznali jiz absolvovane kurzy do te miry, do jake by se shodovaly s jejich studijnim planem.

// v Hradci je uzasna vedouci katedry:)
    SONJA
    SONJA --- ---
    ahoj Aether, mám na tebe dotaz - studuji 1. rokem nj na ped.fak. v HK s 2. oborem hud. výchova, nevíš jestli je možné od 2.roč. přejít na jinou univerzitu na jednooborovku?(např. v Brně,popř. Ústí n.L.) nebo bych musela dělat znova přij. zk.? chtěla bych totiž nj studovat samostaně, bez 2.oboru.díky
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Taky dobrý :o) Moc děkuji.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ: no to mozna take, ale hlavne jsem mela na mysli, ze Ti najdu primo nazvy tech textu
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Jako v elektronické formě? To by bylo skvělé!
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ: casem se pokusim nekde Ti najit primo nejake texty:)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Píšu si, zkusím. Díky.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ: Zkus Hoffmansthala;)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    A taky jsou drsné, takovéhle pohádky si tedy nepamatuju :-) Koupil jsem si ještě nějaké povídky od stejného vydavatele, ale tam je ten jazyk šíleně vzletný, souvětí na půl stránky a tak... to už je horší. Nějaká přívětivá beletrie by se mi hodila :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ: no tak ty jsou samozrejme idealni:)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Ono to docela jde, koupil jsem si takový sešit, kde je jedna strana německy a naproti je to česky... něco je teda těžší, pravda, ale docela to jde :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ:Pohadky? Ty jsou obcas tezsi nez bezna beletrie... :)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Zatím si ještě moc netroufám a čtu pohádky... zajímavý návrat do dětství :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    nanuq: to prijde na to, na co si troufnes:) Jestli jsi teprve zacal, tak to nejlepe sahni po nejakych zjednodusenych nemeckych textech, jestli si troufas na vic, popremyslim...
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Poraďte mi, prosím, nějaké opravdu primitivní (ale přitom zajímavé) německé čtení, abych si vybudoval slovní zásobu. Ve svých 29 jsem se začal učit německy :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    RETAL: Ja jsem z neho mela strach a ted jsem prijemne prekvapena;)

Jinak jestli se na Hegela citis, tak proc ne, ja bych ale asi nemela odvahu cist ho v autobuse - preci jen je to neco, na co se clovek musi docela soustredit...

Jinak to jmeno mi nic nerika...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam