• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: no nekde na Sumave existuje v utrobach jednoho prastareho sanonu cela slozka o rakouske nemcine;)

ale myslim, ze najdes i neco na internetu - vzdyt Rakusane usiluji o to, aby se rakoustina stala oficialnim jazykem EU (!), takze k tomu urcite bude spousta materialu on-line, eventuelne se podivam;)
    SONJA
    SONJA --- ---
    AETHER: neznas zdroje, kde by se dalo neco najit o rakouske nemcine?
    AETHER
    AETHER --- ---
    ANDREJKA: :) vzdyt vis - ze ja tam mam asi jen jednu jedinou neoblibenou osobu:)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    spokojena jo, ale nestiham taky....asi jsem zvolila zrovna dva tezky obory :/
    SONJA
    SONJA --- ---
    ACIDQA: ani mi to nerikej,kamarad je v usti na jednooborovce a rika jak se musi ucit ,ze nestiha a ma jen nemcinu,ja se tu jeste musim delat s hudebkou, ktera me neba...no treba se tam za rok potkame,a jinak tam jsi spokojena?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    sonja: mela jsi jit k nam....jedeme v nemcine uplne vsechno, krome toho druhyho oboru (cestina).... _:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: hihi, no u nas je to specificke, ale ne tak hrozne, jak to vypada a vetsina tech lidi je fakt super
    SONJA
    SONJA --- ---
    jo to jsem zapomnela - jedna moje spoluzacka se dostala k vam na germanistiku a nesla tam pry proto,ze se ji tam nelibilo prostredi, chovani prij. komise apod. A tak sla radsi k nam na pedak:)...obdivuju
    SONJA
    SONJA --- ---
    AETHER: hm,taky me to docela vadi, tesila jsem se na studium nemciny a ne cestiny, snad se to pozdeji rozjede...
    uz si to tak nepamatuju,ale psala mi,ze musi udelat nejen zkousku z naglictiny,ale bude muset zvladnout jeste k tomu svedstinu a spanelstinu nebo co?!...bylo toho vic jeste se zkusim poptat
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: tyjo, tak to u nas nehrozi, ze bychom mluvili cesky... v cestine byly dve uvodni prednasky a pak externi treba na katedre filosofie

Co po nich v Brne chteji, to me zajima?
    SONJA
    SONJA --- ---
    AETHER: ja vím ze jsemse o ni uz jednou nejak bavili,jeste pred prijimackama

jednooborovku, ponekdu jinou nez mam v umyslu ja;)
    v Brně pry ted otevreli nove obor germanistiky a kdyz jsem slysela co tam po nich chtej, budu rada kdyz zustanu na pedaku,at uz v HK nebo nejakym jednooborovym, psala jsem na studijni a napsali mi ze musim podat pisemnou zadsot prodekance, prijimacky by se mi znova delat nechtelo:(
    vis co je perfektni?nejdriv nam reknou,ze vsechny cv. a prednasky budou v nj a nakonec nemecky mluvime jen s rodilejma mluvcima a obcas i na predn. ve fonetice..
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: jo no tak to ja jednooborovku vesele studuju;)

myslim to veskrze pozitivne:)
    SONJA
    SONJA --- ---
    dik za nejake info, mne totiz ta hv tak nebavi... na jednooborovku jsem se dostala a nesla tam,ted si to vycitam:(

jak to myslis s tou nasi vedouci?:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: to Ti takhle nereknu, v zasade to mozne asi je, nicmene probiha tzv. interni prijimaci rizeni a zalezi hodne na radu te fakulty, ktera Te prijima; krom toho nevim, jestli na jednooborove studium nebudes muset delat prijimacky znovu. V takovem pripade by Ti ale asi uznali jiz absolvovane kurzy do te miry, do jake by se shodovaly s jejich studijnim planem.

// v Hradci je uzasna vedouci katedry:)
    SONJA
    SONJA --- ---
    ahoj Aether, mám na tebe dotaz - studuji 1. rokem nj na ped.fak. v HK s 2. oborem hud. výchova, nevíš jestli je možné od 2.roč. přejít na jinou univerzitu na jednooborovku?(např. v Brně,popř. Ústí n.L.) nebo bych musela dělat znova přij. zk.? chtěla bych totiž nj studovat samostaně, bez 2.oboru.díky
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Taky dobrý :o) Moc děkuji.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ: no to mozna take, ale hlavne jsem mela na mysli, ze Ti najdu primo nazvy tech textu
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Jako v elektronické formě? To by bylo skvělé!
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ: casem se pokusim nekde Ti najit primo nejake texty:)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Píšu si, zkusím. Díky.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NANUQ: Zkus Hoffmansthala;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam