• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANEKPŘEKLADY – pomozte se správným překladem speciálních termitů (domácí úkoly neděláme!)
    VANEK
    VANEK --- ---
    úroveň stejně dobrá jako loni. nyní čestně zmiňovani držitelé dřívějších CJJ.
    VANEK
    VANEK --- ---
    zasláno 61 děl, o 18 méně než v hojném roce minulém. "léta upozorňujeme", že non-fiction překlady by si zasloužily vlastní cenu, ale chybí gestor, nebje to už nad síly OP. Letos tak vyloučena židovská kronika ze 16. století v překladu Jiřiny Šedinové o hodnotě spíše historické než estetické.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Tento perlí ("ten tam a ti tu") jako obvykle (něco jako bych si pamatoval odjinud), snad až více než jindy, ale předpokládám, že to bude na webu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    "A nyní poprosím pana Václava Jamka, aby nás seznámil se zákulisím a celoroční prací poroty. Prosím."
    VANEK
    VANEK --- ---
    hudebnik "se ujal prostoru,který mu uvolním"; bohužel jména jsem zapomněl, ale je to sarabanda.
    VANEK
    VANEK --- ---
    stipendium Hany Žantovské předají oba zakladatelé-potomci. michael to hned prokecl: vzácný přítel Daniel Soukup za Lidský řetěz od Heaneyho!
    VANEK
    VANEK --- ---
    po roce (bez týdne a kus) přináším zpravodajství z ceremoniálu Jungmannky. hovoří paní předsedkyně, všechny vítá
    REONA
    REONA --- ---
    Díky všem za návrhy, odevzdávala jsem už v pátek, nakonec jsem tam dala unikátní příležitosti. Spokojená s tím úplně nejsem, ale nechávat tam highligts se mi také nelíbilo - v německém originálu to tam sice měli, ale přijde mi, že v češtině to ještě moc zažité není.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    REONA: klenoty
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    REONA: nejzajímavější místa ....snad mě nikdo neukamenuje, ale je oblíbený používat top místa ehm
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    REONA: zážitky?
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    REONA: pozoruhodnost/pamětihodnost ?
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    REONA: "Kapske mesto stoji za navstevu, zejmena bych vyzdvihl tyto 4 důvody" nebo " 4 nejvýraznějsí atrakce" O_o
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    REONA: Zajímavostem?
    REONA
    REONA --- ---
    Existuje v češtině nějaké použitelné slovo pro highlights?
    Mám větu, že Kapské město stojí za návštěvu, už jen kvůli těmto čtyřem "highlights" - použít zlatý hřeb v množném čísle mi nejde přes klávesnici (navíc se jedná o restauraci, muzeum, nějaké spa a výlety na e-kolech, takže to nejsou ani místa).
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VANEK: Pobavené plus za holé mimino. :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    RIP: Možná proto, že homofonie není doopravdy dětské zkomolení (dokud nezačne vysvětlovat, co si pod tím představuje). Děti pravda výslovnostně komolí spíš složitější slova (jako "minimum" ;-) dát tam "platí nám holé mimino"? ;-) než jednoslabičná, ale když to tam autor potřeboval...
    MICANA
    MICANA --- ---
    RIP: Taky mi to úplně nezní, ale usnesla jsem se sama se sebou na tom, že to prostě bude ono, a už tam je "miminum".
    RIP
    RIP --- ---
    MICANA: Taky mě to napadlo, ale pudově bych tam u dítěte čekal spíš zkomolení bare/bear a není mi jasný tenhle úkrok; možná autorovi připadalo, že bare/bear je už použité mockrát :-).
    MICANA
    MICANA --- ---
    CORWEX: no jo, to by mohlo být ono! Já v tom pořád hledala nějakou právničinu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam