• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANEKPŘEKLADY – pomozte se správným překladem speciálních termitů (domácí úkoly neděláme!)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Máme nějaký český výraz?

Lascar - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Lascar
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Mé puristické já se zmítá v křečích a s pěnou u huby. Ale napadá vás něco méně indiánského než "lidé, kteří se ke zraněnému dostanou jako první"?

ZÁZRAKY MEDICÍNY: O lidských životech můžou rozhodovat first respondeři. Aktivuje je aplikace | Z vysílání
    http://www.rozhlas.cz/...ch-zivotech-muzou-rozhodovat-first-responderi-aktivuje-je-aplikace--1759366
    ZCR
    ZCR --- ---
    MADIETTA: hrál místy dost nejistě a u k r u t n ě p o m a l o u č k u.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VANEK: jsem jediná, komu přišlo, že hrál ukrutně falešně?
    (s Wittem jsme vybrainstormovali, že by se příště měli postarat o kulturní vložku sami překladatelé, například secvičit a sehrát nějaké zábavné scénky z překladatelského/nakladatelského života ve stylu Dvořáka a Bohdalové, či tak něco)

VANEK: horečka tu "Sisigmundu" asi omlouvá, ale bylo to boží. :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Zpěváčků, pardon. (Hyk! Víno bylo donášeno v petilitrovych plastlahvich, kolega ZCR prohlásil červené za hrozné,ale já to nepoznám.)
    VANEK
    VANEK --- ---
    jako obvykle Češi neumějí využít prostor a půlka blokuje přístup k nápojům, zatímco ve vedlejší apsidě, kde se člověk i slyší, jsem sám.
    VANEK
    VANEK --- ---
    kanapky letos nečekaně bohaté a hojné (lidí poněkud ubylo), zato dolévat víno slečny stíhají taktak
    VANEK
    VANEK --- ---
    VZ se loučí s omluvou, že má horečku a úplně se zpotila. pí předs.: ve foyer malé občerstvení, od osmi v restauraci U Spěváčků zamluveno pár míst k sezení.
    VANEK
    VANEK --- ---
    silný dlouhotrvající malém skandovaný potlesk. Jamek uvádí potěšení vyslechnout si ukázku z vyznamenaneho překladu. paní předsedkyně: jsem velmi ráda, že sem mohu pozvat paní ValeriiZavadskou
    VANEK
    VANEK --- ---
    nyní mluvím o zásluze nakladatelství Academia, pan redaktor Havel. Byla to shoda okolností, že probíhalo cervantesovske výročí. opravdu se věnoval tomu textu úžasně, já jsem cítil, jak ho povznáší
    VANEK
    VANEK --- ---
    vítěz Forbelský hovoří, to dřív nebývalo. Děkuje,zaskočen, není hoden, dělí se ocenu se všemi přítomnými.srovnává s Cervantesem, oceněným za to, co sam nepokladal za vyznamne a naopak. překladatelé otvírají hodnoty. jenom řeknu drobnost jak se ten překlad zrodil. Jednoho odpoledne jsem si řek. já neměl žádnou smlouvu. setkaljsem se s géniem. vy znáte ty pocity, protože pracujete s tím nejlepším, coje vytvořeno v kultuře.
    VANEK
    VANEK --- ---
    posledni Jarka Vrbová a je to jasné,vítězí opět nejstarší!
    VANEK
    VANEK --- ---
    magdalena Štulcová
    VANEK
    VANEK --- ---
    Lucie Mikolajková: dlouhatansky popis obsahu romanu, o překladu dosud nic. barvita dramaticka mozaikase cte jednim dechem. skvěle zvládla jazyk a suvere ne prevedla do stavnate vyrazove bihate
    VANEK
    VANEK --- ---
    Lucie Mikolajková: dlouhatansky popis obsahu romanu, o překladu dosud nic. barvita dramaticka mozaikase cte jednim dechem. skvěle zvládla jazyk a suvere ne prevedla do stavnate vyrazove bihate
    VANEK
    VANEK --- ---
    forbelsky vseznamu nominací přeskočen, aha! Prémie pokračují Knápkovou
    VANEK
    VANEK --- ---
    de Bruin Hüblová
    VANEK
    VANEK --- ---
    první prémie, zjevně abecedně: Zuzana Augustová.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Prémie Tomáše Hrácha do 34 let - Michal Švec za Saarikoskiho.
    VANEK
    VANEK --- ---
    emohl přijít. Druhý němčiny, je mu teprve 21 let 29. února- nositel Jungmannky Vratislav Jiljí Slezák
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam