IRONIC:
Když pominu otřepaný triky jako vyhrožování s vazbou v případě odmítnutí výpovědi
(jsou tam lidi různý stejně jako všude jinde,i vyšetřovatel může bejt kokot anebo si umanout :
"žes to prostě byl ty")
tak je tam X proměnnejch
-to "vystřelení"plnilo /neplnilo jen odstrašující účel
-jestli ten co střílel měl něco z dřívějška (ofc se k tomu přihlíží,zákon nezákon)
-má něco ne moc pěknýho ve spise
(ten si kompetentní orgány můžou vést i kvůli řadě nekriminálních záležitostí)
-je/neni/může bejt (JIP)mrtvola
-je/neni postřelená recidiva co míní drze se bránícího občana poslat do chládku takže si v rámci možností vymejšlí
"byl jak šílenec,mával pistolí,řval na mě že jsem zkurvenej cikán,že si mě najde a zabije mě i rodinu.." atd. atd.
-co řikaj/neřikaj svědci(pokud vůbec jsou)
-je/neni zázemí v cizině/stálá práce/rodina atd.
-byla/nebyla podepsaná výpověď kde vystreslej střelec podepsal něco ve smyslu že do něj pán strčil a on ho dvakrát střelil do hrudníku
.....
Představa že jde do vazby nikdy netrestaná slečna bez jakýhokoliv záznamu
(např. o styku s problematickejma osobama atd.)
co stojí při příjezdu orgánů v potrhanejch hadrech s kouřící pistolkou v jedný/mobilem v druhý ruce u křoví kde se válí pětkrát soudně trestanej skučící desperát držící se pazouru s kalhotama dole
(a skutkovej děj dosvědčí nezávisle na sobě dva pejskaři)
je dost... nepřesná.
Pokud ovšem někoho střelíš za splnění podmínek nutný obrany v hospodě,
dotyčnej za pár hodin v nemocnici zemře,
budeš nacucanej,
nebude k dispozici jakejkoliv záznam skutkovýho děje,
servírka
(kterou jsi před érou postřelenýho a nyní už i mrtvýho pravidelně souložil ty)
řekne že :"..Pepa nic nedělal"
a svědci ve složení dva štamgasti cos je vždycky sral a sousedka co tam zrovna zapíjeli včerejší tah malinovkou
(s tou sousedkou na sebe pravidelně voláte měštáky)
vypoví žes se servírkou měl kdysi poměr,
střílel jsi kvůli nějaký blbosti,
seš známej podivín a bojí se tě máš docela problém a na asi tak 99 % jdeš do tepláků,)