• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    SHADDIE: nám Kaupe na briefingu výslovně řekl, že po sborce nekontrolujeme, zda je nabitá, ale kontrolujeme správnou činnost závěru a spoustě. Což je i logický že po sborce a kontrole chodu závěru vypustím bicí mechanismus jak v SA tak pak i DA režimu. Kontrolu komory po sborce neprovádím, když jsem na počátku sborky kontroloval samotnou hlaveň.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    SHADDIE: Ty vole, to bych mu prodal nějakej uber rezavej krám :-)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    PIVECEK: Nebyl to Kaupe? To by na něj sedělo...vyhodil mě, když jsem po rozborce složil zbraň a pak ji nezkontroloval, zda je nabitá :D Když nedávno přišel na krám kupovat u nás berettu, měl jsem chuť mu z ní ukrást úderník :D
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    2ND: Nejaky Barnabas, nebo tak nejak se jmenoval, uz jsem to zapomnel. Ale zjistim :) Udajne to tam podobnym zpusobem pokosil plosne.
    2ND
    2ND --- ---
    PIVECEK: jestli to nebyl ten blbecek co me vyhodil, kdyz jsem nevedel co znamena prikaz "do zbrane zbran", nebo co to povidal :)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    BAAL: Kamarada vcera vyhodil od zkousek komisar za to, ze dostal jinou malorazku, se kterou predtim trenoval a rozebirala se jinak (spoust dopredu misto dozadu). Tak se ho jen zeptal, jestli mu muze rict jak u teto konkretni malorazky postupovat dal, jinak mel vsechno v pohode, a on mu rek, ze je to jeho vina, mel si zjistit, se kterou zbrani se budou delat ZK a vyhazov. Kdyz mi to volal, tak uz jsem turoval auto, ze ho pujdu na Suchdol zprcat, ale kamos to vysrabil a uz se tam nechtel vracet.. Ty policajti z toho byli taky nestastni..
    NJAL
    NJAL --- ---
    SHADDIE: Hmm, budu se muset podivat, Collierovy revolvery totiz pekne odflakli v Panu vlku :-)))
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    FINSON: Na něj byl i Lambert krátkej :D
    FINSON
    FINSON --- ---
    "Jacques Chauve - takže jste Francouz?" :-O - "Ne, jsem Čech, Jakub Holý - ale takhle mé jméno zní ve francouzštině."
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NJAL: Pche, to přece věděl každej, kdo odebíral v letech 89/90 34 ročník časopisu ABC a četl komiks Kapitán Karibského moře na zadní straně, kde hlavní postava, mladý český puškař Jacques Chauve (Jakub holý, vzdálený potomek Prokopa Holého) byl právě párem Collierových revolverů vyzbrojen a jejich mechanismus svým ohromeným spolubojovníkům poměrně přesně popíše. Tys nedával pozor a nebyls řádně připraven!!!! :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    Ja jsem moc rad, ze jsem takovou zkousku nemel :-) Opravdu bych nerad byl prichycen pri neznalosti toho, ze Collieruv kresadlovy revolver mel poloautomatickou plnicku panvicky a ze ji byly 2 varianty.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    BAAL: Já jen podotýkám, že jsem takovou zkoušku měl už v roce 1997.
    BAAL
    BAAL --- ---
    MAWERICK: nic, jelikož v reálu se o žádné zpřísnění nejedná.

    Před lety byl zrušen bez náhrady předpis ohledně toho jaké přesné náležitosti má mít zkouška odborné způsobilosti. A od té doby panovala jistá kreativita komisařů, kdy některý chtěl věci nějako druhý jinak. Některému stačilo předvést bezpečnou manipulaci rozborku, sborku a odstranit závady jiný chtěl vědět historii střelných zbraní do roku 1900 a zkouška pak trvala hodinu (třeba Tuile takovou měla)

    A protože po internetu běhají seznamy komisařů co to přehánějí a na druhé straně stížnosti komisařů na to, že jim chodí žadatelé nepřipraveni, tak se vyrobil papír, který tu zkoušku popíše - to je celé.

    Já sám, jsem třeba při zkoušce na poprvé byl vyhozen za to, že jsem při vypuštění kohoutu u CZ75 spustil kohout až dolu, zatím co komisař a snad i manuál zbrojovky říká že vypouštět na ozub. Poté mi bylo všemožně také doporučováno si stěžovat.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    co presne je na nasem rizeni na zbrojak tak desne spatne ze je potreba ho zprisnovat? (to je vazne minena otazka - me prijde celkem rozumne vyvazenej pomer "cena/vykon")
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    XLACHTAN:
    Je to klasická česká "novinařina"
    (strašení milicemi/domobranami included)
    ze který poměrně jasně vyplývá to že budou sjednocený,
    přesně stanovený a papírově podchycený požadavky na zkoušku odborný způsobilosti.
    Palec up a je to logický.

    Ale je tu ale.

    Vysokoškoláků tu asi bude víc a každej si jistě pamatuje když se dost často řešila obdobná situace ve školství a sice místo pokládání otázek zkoušejícím dle libosti tzv. tahání.
    Problém s píčusy co si chladili mindráky na studentech to pořešilo jen zčásti protože kdo se s timhle v praxi setkal může potvrdit že se topilo pro změnu třeba na totálním formalismu i u lehkejch otázek takže kdo bude opravdu chtít hůl na psa si prostě najde.

    Ale bude to mít komplikovanější a to je dobře.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Chtěl jsem jen vyjádřit, že téměř libovolné i obecné tvrzení, pokud k němu přidáte "a mám zbraň" z vás dělá v očích davu "nebezpečného šílence a veřejnou hrozbu".
    Tam kde jiný použije výrok "Já bych je střílel!", by měl držitel ZP použít "Já bych je věšel / topil / zavíral!"

    Tak nějak tu funguje myšlení:
    Byls mi nevěrný?
    Nebyl.
    Ale mohl bys, kdybys chtěl?
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    XLACHTAN: To je bohužel dnes to samé, Skauta infiltrovala rudozelená pakáž.
    BLAF
    BLAF --- ---
    XLACHTAN: Spousta lidi je zcela objektivne dementnich, a kdyz se podivas na Divera, je zrejme, ze se to nevyhne ani zurnalistum :)
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    ERGOSUM: já chodil jen do Skautu :(
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XLACHTAN: Není v tom třeba hledat nějaké spiknutí. Prostě to napsal někdo s pomýleným názorem. Evidentně je cílen na čtenáře bez přehledu o skutečném stavu věcí. Opatrnost, než s něčím vyjádříš souhlas je na místě.

    S nadsázkou: Když jsi chodil do pionýra a máš / děláš zbroják, chystáš komunistický převrat.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    ERGOSUM: asi na tuhle komunitu začínám být fakt málo paranoidní
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    XLACHTAN: jenze ja si jej procetl ;) a obecne mi fakt neprislo, zminka je tam snad jedina
    BAAL: na tohle uz jsem uplne otupely, protoze mi prijde, ze pro medianty je to jedno a totez. nakonec kdyz psal tenhle clanek, cekalo na nej dalsich 50 clanku, takze na nejake smysluplne termity nemel cas. nebo tak nejak nam to tady bylo vysvetleno, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam