• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    SPM: Prague Armory
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SPM: prague armory?
    SPM
    SPM --- ---
    Plánujeme v práci letošní "Vánoční večírek" a převládají tu nápady jít na střelnici. Našli by se nějaké tipy, kde takovou akci zařídit?

    Stav: je nás 17, z toho asi 5 lidí ZP má, ale většinou nějak zásadně aktivně nestřílí. Takže ideálně někde, kde budou instruktoři tak na 3, 4 posty, aby to pohlídali a rozumně se to vystřídalo. A zároveň nějaké zajímavější zbraně, jelikož z pistole tu ta valná část určitě střílela. Vzhledem k počasí v této roční době by bylo lepší asi něco buď uvnitř anebo venkovní, ale s nějakým funkčním zázemím, kde ostatní čekající mezitím nezmrznou. Lokalita - Praha nebo nějaké okolí v rozumné dojezdové vzdálenosti.
    SPM
    SPM --- ---
    LUCKYBSD: to divný neni, to pracoviště na Florenci je Praha Venkov, takže ačkoliv je to přímo v Praze, tak je to jinak příslušný pro Praha Západ/Východ... takže ty bys jinak mohl jít i na jiné oddělení v rámci Středočeského kraje. (Já naopak chodím na tu Florenc; příslušný místo mám teď zrovna třeba do Kolína a ten mám z ruky o dost víc).
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    SPM: divny, jsem praha zapad tedy stredocesky kraj a chodim podle prislusnosti na Florenc
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    NELLI: no ja resim pripadny poslani meho 4-16x vortexu distributorovi Vortexu do slovinska, ale vubec nevim kde zjistit jestli mi to nekdo nestopi :-/ i kdyz by asi nemel, kdyz to budu posilat postou/DPD vramci EU, nebo se pletu?
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    HARIUS: Je možné, že tam mají ještě kousek skladem..
    SPM
    SPM --- ---
    NELLI: Nejspíš, asi záleží jakej orgán je zrovna na ředitelství v kraji... Já jsem předtím myslel, že to v rámci kraje jde všude, ale když jsem tam byl nedávno registrovat toho Škorpiona, tak o tom probíhala diskuze s tamním policajtem a ten právě říkal, že pražáci maj smůlu...

    A třeba když to vezmu, tak já když už tu žádost datovkou propašuju na oddělení Praha Venkov (kam správně nespadám, ale v rámci kraje ok), tak to probíhá bez problémů - pošlou mi číslo účtu a VS, zaplatim prachy, přijde datovkou zpátky nákupka.
    NELLI
    NELLI --- ---
    SPM: zajímací. Mea culpa, v tom případě je to teda řešeno na úrovni krajů?
    SPM
    SPM --- ---
    NELLI: Jako ve středočeskym kraji se to dá podávat na kterémkoliv oddělení v rámci kraje, v Praze tohle prý nejde. Takže čistě legislativou to asi taky nebude...
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    CERMI_FOX: Počkej, bavíme se o správním procesu, oni mají jasně dané povinnosti, žádný úmysl nikoho nezajímá, prostě pokud neplní povinnost, lze podat stížnost, kterou bude muset nadřízený řešit. Jako nástroje udělené občanovi jsou omezené, ale jsou.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OTAKAR: teoreticky. Prakticky dodržovat zákon nemusí, nejsou za svoji nečinnost či rozhodnutí zodpovědní a úmysl jim těžko budu prokazovat :( Tebou popsaný přístup používám, když stát něco chce po mě (což je teda většina), jenže tady je situace opačná.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    CERMI_FOX: já zastávám názor, že úředníky je třeba usměrňovat a ne se jim podvolovat. Zákony by měli dodržovat stejně jako my. Tady jde zjevně o pohodlnost a lenost a kvůli ní se uchylují ke lži. já bych to osobně chtěl písemně. anebo vlastně stačí, když v zákonné lhůtě nevydají vůbec nic a už je prostor to řešit. chápu, že může být třeba získat nákupko co nejdřív, ale tak ve volné chvíli bych je prošťouchl. jiná oddělení už to umí krásně, to tvoje se to může naučit taky :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OTAKAR: líná úřednice po telefonu a pak ústně. Písemně se se mnou obmítly bavit a zatím jsem nikdy nepodával nákupko přes datovku beze spěchu, takže jsem se nechal uplatit vyřízením do týdne namísto 3 týdny.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    CERMI_FOX: oficiální vyjádření, jakože to máš písemně? nebo oficiální, jakože ti to tak řekl líný úředník? :) imho nezákonné.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    HARDCABB: Návod jak na to je v záhlaví vedlejšího klubu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OTAKAR: teoreticky. Prakticky např v Praze tam stejně musíš dojít pro hotovej papír, oficiální vyjádření "protože musíme vidět zbroják" :(
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    OTAKAR: ah, super, aspon jednu cestu si usetrim
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    HARDCABB: FYI nákupko můžeš datovkou.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NELLI: Já se právě dočetl, že to je sólo akce našich úředníků, že v Německu a Rakousku se to furt normálně prodává. Bylo by dobré zjistit, kdo to do seznamu vojmatu propašoval.
    NELLI
    NELLI --- ---
    HARIUS: o ničem takovým nevím, ale už si několik prodejců nezávisle na sobě potvrdili, že de facto nemaj teď žádný páky, jak sem sklo s větším zvětšením dostat, protože vojmat.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NELLI: Nějaké oficiální vyjádření od "vrchnosti" ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam