Ještě k těm sluchátkům, dneska jsem si pročítal ještě nějaké diskuze a taky jsem se na střelnici bavil se správcem, je fakt, že na krytou střelnici asi ty elektronické nemají moc smysl - ty budou vhodnější spíše na venkovní střelnici, popřípadě závody, abych slyšel rozhodčí, instruktory a tak... Vzhledem k tomu, že když se u elektronických nezapne elektronika, tak jsou jak klasické pasivní sluchátka. Tak si říkám, jestli s těmi elektronickými ještě nepočkat, než budu na trochu vyšším levelu :)
Z pasivních ty Peltory mám ze střelnice vyzkoušené X3A, dle webu mají mít SNR 33 dB. Obdobně X4A, mají stejné SNR, ale jsou ty mušle menší (užší). Taky jsem koukal na X5A, ty mají SNR už 37 dB.
Otázka zní, stačí ty X3A nebo se kouknout po těch X5A? Už jsou teda mohutné, ale střílím zatím jen z pistole, v budoucnu bych ale chtěl ještě přibrat dlouhou, tam by už ty mohetné sluchátka asi zavazely. Otázka je, kdy se k tomu dostanu :)
A druhá otázka zní, vzít teda zatím jen ty pasivní, nebo koupit třeba ty Protac III a na kryté mít vypnutou elektroniku? Jsem četl myslím v jedné specifikaci, že podle hlasitosti tlumí 22 dB - 32 dB (nebo tak nějak) - tak mít naplno elektroniku a tlumit jen 22 dB mi přijde málo, ale nevyznám se v tom tak ještě. Co myslíte (víte)? :)
Díky za pomoc, nechci sluchátka uspěchat, ale zas abych za rok kupoval nové taky ne :)