• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    OTAKAR: Pan je labuznik:)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OTAKAR: vidíš, musím si pořídit nějaký konvertor ze sluchátek na jack...
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    DATEL: Mě na elektronických baví ještě to, že si můžu pouštět hudbu, když jdu sám. A to docenim i na vnitřní. Není nad kombinaci Bachovy suity pro cello a vůně střelného prachu :)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    DATEL: V podstate si odpovidas, chces sluchatka, se kterymi muzes strilet dlouhou. Jen doplnim, reseni na vnitrni strelnici neni vypinani sluchatek, nybrz vzit si pod ne silikonove/molitanove spunty. Kazdopadne elektronicke chces urcite, je to prakticke z milionu ruznych duvodu, i kdyz bys mel strilet sam.

    Osobne mam MSA Sordin, na venkovni s nima muzu strilet .50kou s kompenzatorem a da se :) Ale nemaji nejlepsi mozny utlum, zato je na hlave necitim ani po celem dni (parkrat jsem v nich nasednul po strelnici do auta a sundal je az na benzince/Mcdonaldu :)). Pokud bys chtel Peltory, tak podobna rada pro strelce je SportTac.

    Pokud chodis na strelnici casteji, tedy alespon parkrat do mesice, nesetri a kup highend rovnou.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ještě k těm sluchátkům, dneska jsem si pročítal ještě nějaké diskuze a taky jsem se na střelnici bavil se správcem, je fakt, že na krytou střelnici asi ty elektronické nemají moc smysl - ty budou vhodnější spíše na venkovní střelnici, popřípadě závody, abych slyšel rozhodčí, instruktory a tak... Vzhledem k tomu, že když se u elektronických nezapne elektronika, tak jsou jak klasické pasivní sluchátka. Tak si říkám, jestli s těmi elektronickými ještě nepočkat, než budu na trochu vyšším levelu :)

    Z pasivních ty Peltory mám ze střelnice vyzkoušené X3A, dle webu mají mít SNR 33 dB. Obdobně X4A, mají stejné SNR, ale jsou ty mušle menší (užší). Taky jsem koukal na X5A, ty mají SNR už 37 dB.

    Otázka zní, stačí ty X3A nebo se kouknout po těch X5A? Už jsou teda mohutné, ale střílím zatím jen z pistole, v budoucnu bych ale chtěl ještě přibrat dlouhou, tam by už ty mohetné sluchátka asi zavazely. Otázka je, kdy se k tomu dostanu :)

    A druhá otázka zní, vzít teda zatím jen ty pasivní, nebo koupit třeba ty Protac III a na kryté mít vypnutou elektroniku? Jsem četl myslím v jedné specifikaci, že podle hlasitosti tlumí 22 dB - 32 dB (nebo tak nějak) - tak mít naplno elektroniku a tlumit jen 22 dB mi přijde málo, ale nevyznám se v tom tak ještě. Co myslíte (víte)? :)

    Díky za pomoc, nechci sluchátka uspěchat, ale zas abych za rok kupoval nové taky ne :)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    DESTROYER: Právě,,, právě... :)
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    ELECTRICKOTA: Ta plynovka vpravo dole tam zjevne moc dlouho nepobyla :).
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    NECROMAN: lol, to ani nevypadá na kousky co by tam lezely buh ví kolik dekád...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Co se dá najít za den magnetem ve Vltavě.
    janekrubes on Twitter: "Prave jsem na nabrezi potkal kluka co lovi magnetem veci z Vltavy. Tohle je jeho dnesni ulovek. Fascinujici.… "
    https://twitter.com/janekrubes/status/962312997673865216
    CHINCHILA
    CHINCHILA --- ---
    DATEL: nj ja nenapsal model a ten s nejvyssim utlumem co jsem myslel se uz asi neprodava :/ NRR ci SNR je stejna norma utlumu
    ad amazon bych se tolik nebal, kdyz jsem jednou neco potreboval na reklamaci, zeptal jsem se rovnou jestli mluvi anglicky a slecna/pani umela ta dobre, ze by nektere service centra mohly zavidet :)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    DATEL: Pokud je to s německou DPH, tak už nic nedoplácet nebudeš.
    DATEL
    DATEL --- ---
    CHINCHILA: aha... a jaký je rozdíl mezi NRR a SNR? Co jsem tak zběžně u nás našel jedny elektronický Honeywell, tak ty mají SNR 25 dB.

    Koukal jsem na ten Peltor Protac III, u nás teda cca 2600,- a na tom Amazonu skutečně ještě stále za těch 65 EUR, což bude cca 1600-1700,- což by byla super cena - ikdyž tam teda píšou, že to je s německou DPH, tak kdo ví, jak to pak bude. U nic tedy uvání SNR 32 dB. Akorát teda nevím zas kvůli případné reklamaci - německy neumím ani nadávat :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    Ty peltory se daji najit na amazon.de za 65-70eur. Postovne v cene. Cca pred mesicem jsem to hledal. Tak snad tam jeste budou.
    CHINCHILA
    CHINCHILA --- ---
    DATEL: nevim, jestli strilis na krytych dost tak mi NRR 22 prijde malo .. pokud chces usetrit tak doporucuju honeywell maji sluchatka 34 utlum a stoji okolo 1800 (akorat se asi nedaji moc u nas sehnat), jinak nedam ergonomicky dopustit na peltory a protac III se tu da sehnat okolo 2,5k .. baterie nemaji s utlumem nic spolecneho, jen prestane fungovat predavaci elektronika zvuk v neutlumene podobe
    DATEL
    DATEL --- ---
    Zdravím zdejší osazenstvo. Čirou náhodou máte někdo zkušenost se sluchátky Opsmen M32 MOD1 Electronic Communication Hearing Protector? Jak dobře tlumí? A případně když dojdou baterie? Zatím střílím rok, jen na střelnicích, většinou krytých, občas venkovních, chystám se pomalu na LOS. Zkušenost mám jen s pasivními sluchátky půjčených na střelnici (primárně 3M PELTOR X3A). Elektronická jsem původně zatím nechtěl, protože částky 4-5 tisíc jsou na mě momentálně moc, tyhle Opsmeny by měly být za cca 1800,-
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    SHADDIE: Dokonce takto, no prosím. :-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    SHADDIE: Aneb. "Všechny postavy a události v této knize jsou smyšlené. Jakákoli podobnost se skutečnými, žijícími či mrtvými osobami je čistě náhodná." :D
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    MOKOPA: No však naopak je to úplně jasné, výrobce je Multiagro, model UZI-S, nová zbraň, neasi :D
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    SHADDIE: To je to, co mi není jasné od záčátku. Já mám doma pušku samonabíjecí UZI-S od výrobce Multiagro. Že to má ozdobné rytí v podobě seriového čísla Cahalu a vypadá to jako samopal UZI, za to já nemůžu :-D
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    "gif s chlápkem požírající popcorn s nasazenými dvoubarevnými papírovámi 3d brýlemi"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam