SIRIUS: No já to myslel tak, že část lidí považuje perkus za něco jako bouchací kuličky. A nějak jim nedochází, že je to střelná zbraň se všemi důsledky. A že by to měli vědět, než si ho pořídí a budou s ním blbnout. Pak může být míň průserů.
Je v pořádku psát, že i z hlediska přesnosti, bezpečnosti a spolehlivosti jsou perkusy daleko za nábojnicovým střelivem. Je potřeba si to uvědomit a počítat s tím. I tak se omezí nehody.
Ovšem ve chvíli kdy potřebuješ střílet je
a) lepší že máš alespoň perkus. I když je to krám a může selhat.
b) lepší že nemáš nic. Protože perkus je krám a může selhat.
Já jsem za a). Samozřejmě netvrdím, že tě vytáhne ze všeho, že je nejlepší volbou, nebo dokonce, že stačí na duel proti něčemu s nábojnicí. Ale historie mi dává za pravdu, že je to alespoň šance.
Ohledně
REDSNAKE: Jistěže je s tím víc práce. A než se rozhodneš si ji pořídit na obranu je dobré to vědět. Ale "jak dlouho to člověka bude bavit a bude důslednej."? Ona to není zábava. Je potřeba se o to starat. Asi by šlo mít krytky zápalek a místo loje mít ucpávku zalitou voskem. Ale na doporučení jak mít perkus ve střelby schopném stavu se necítím.
Závěrem si dovolím uzavřít myšlenkou "Při pohledu do hlavně perkusu budu počítat s tím, že vystřelí. Při pohledu přes hlaveň perkusu, že vystřelit nemusí."