• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    ELWERINE:
    KASUMI: No tak moje VAR taky kolovala jak po našem kanclu tak po helpdesku, protože obchod kde jsem jí koupil byl pár set metrů od práce. Pak už jsem jí tam měl jen jednou při převozu.
    A když jsem odcházel, tak rozlučka byla na venkovní střelnici s asi 15 lidma, kde si jí pak mohli zkusit i přes protest správce, že je to hlučný. Třeba to na někoho mělo stejný efekt jako když nás vzal šéf na střelnici, udělal jsem si pak papíry.

    V nový práci jsem teď 2 roky, na zbraně přišla řeč asi po 2 měsících, zmínil jsem že papíry mám.
    Ale že nosím a kde/jak věděl jen jeden, protože si čerstvě udělal papíry, tahal rozumy a občas jsem ho vozil autem mimo Prahu, tak jsme se o tom bavili a i dostal G26 do ruky.
    Šéf se to dozvěděl až teď při pandemii, protože jsem nějak zmínil, že jsem nestihnul dokoupit náboje.
    Což je vtipný, protože v životopise to mám (v český verzi, v anglický ne).
    I když už mu jednou byl divnej velkej náboj (tuším že to je ta ruská 12,7) na stole, co daroval bejvalej šéf.

    No a teď mi virus zabil kontrakt na kterým dělám, tak se rozhlížím po něčem jiném a zákaz vnášet zbraně do budovy je jeden z parametrů při výběru. Vhledem k typu práce a vodách ve kterých lovím by bylo fajn aby tam nebyl (abych ho neporušoval) a nebo se holt budu muset natvrdo zeptat, zda to tam mají a jak moc velký problém by to byl. Hodlám to ale řešit tak, že si před potvrzením zaměstnání vyžádám bezpečnostní směrnice.

    Mimochodem ačkoliv jsem byl venku za poslední měsíc asi jen 6x (=autem někde), tak 2x došlo k drobnému incidentu, který s velkou mírou představivosti mohl v extrému znamenat, že bych nenosil zbytečně.
    "Některý lidi se chovaj nějak divně."
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ELWERINE: taky jsem mela uz v kanclu.. (i pres zakaz vnaseni zbrani v radu budovy).. a kdo vedel/tusil, prisel obdivovat :)) a u spousty me pobavil takovej ten vyraz asi jak u tveho sefa "tvl ona si nedelala srandu a fakt ma zbran! a samovrazdici kulomet urcite!" :D
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    BAAL: ja mam ted jednu nejcerstvejsi reakci sefa, ktera me skoro rozesmala, kdyby mi to nebylo blby.

    Mela jsem v praxi AKM, protoze prihlasit, ze. Cerny futral, u sebe. Kolega z kanclu vedel a nevzrusoval se. Sefik takhle prisel, hihi, haha, a byl moc zvedavej, ze nooo, to mate tady nejakou flintu, ne? Ja, no jasne, jdu na policajty (mezitim beru futral na stojaka, rozepinam zip, ze ukazu v plne krase AKM), tohle tam jdu prihlasit. Sef se trochu naklonil videl kus predbazbi a jenom takove tichezoufale "tyvole" a otocil se a sel... :D (to ma za to, ze si z meho konicku dela furt legraci .) )

    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    BAAL: Tvuj mini projekt se mi libi:)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ELECTRICKOTA: Tak, tak, take se s tim nijak netajim (ale znám nejednoho držitele ZP, ktery to v práci tají aby nebyl za vyvrhele)

    V práci jsem pomáhal lidem se ZP, nebo je alespon bral strilet aby si narovnali obrázek co mají z novin. V minulé práci jsem udělal dokonce mini projekt, že jsem bral všechny holky z financí co měly zájem. Z počátku šly asi dvě pak si to mezi sebou řekli a list zájemkyň se značně rozrostl.

    Reálný problém byl jen u zákazníků z výrobních závodů, kde mají rámy kvůlu zlodějům a zároveň nejsou zařízení na uskladnění a protože to jsou lidi co ti platí výplatu tak je nechceš prudit v kanclu nevidím problém. Stejně jako jsou zákazy v nákupáku a v kině atd.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    HOBORG: ano, protoze nedejboze se nahodou nekdo dozvi, ze nosi zbran, tudiz porusuje interni predpis... Nechces mi snad rict, ze pokud nosis na opasku, tak se nikdy nestava, ze se ti nerysuje nebo nevyhrne triko, atd, atd...?

    Proste pokud to zamestnavatel zakazuje, je to proste na tvy riziko, ze taky muzes o zamestnani prijit, pokud nekdo zjisti, ze v rozporu s internimi predpisy nosis do zamestnani zbran.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    HOBORG: naopak, tenhle zákaz v běžné jsem ještě neviděl, aspoň teda pro kancl krysy.
    U nás jsme přesvědčili šéfHR, že nám to zakázat nemůže, že ze zákona můžeme mít skrytě nošenou zbraň kdekoliv, kde to zákon výslovně nezakazuje, a protože šéfHR českému právu vůbec nerozumí (jako angličanku by ji totiž ani nenapadlo, že si někdo s sebou do práce vezme i jen nůž), tak se to tím vyřešilo během pár piv :-)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    HOBORG: Já si to teda uvádím i v životopise. V aktuální práci kolegům dokonce pomáhám s přípravou na zkoušku... A asi bych nechtěl dělat tam kde by na mě čuměli jako na toho divného co má ty zlý zbraně, nedej bože mi nedovolili skrytě nosit...
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    ELWERINE: to ma byt jako odpoved na to jak to muzou resit, kdyz o tom nevi, protoze je predpisove skryto? tak jo :)
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    HOBORG: pracovně-právně. Klidně upomínka nebo jestli je někdo (zaměstnavatel) drsoň, tak vyhazov.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    XLACHTAN: (to bylo k DHL)
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    JOINTER: ve směrnicích to máme, nikdo to neřeší.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    JOINTER:
    to ze to maj ve smernicich neznamena automaticky ze to nekdo resi
    jak taky, pokud mas predpisove skryte?

    ELECTRICKOTA: a oni to ve firme vedeli? proc?
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    HOBORG: Moji 2 předchozí zaměstnavatelé ho ve směrnicích neměli a to nejde o nějaké garážové firmy ale o korporáty. Jako píčovina mi to nepřijde. Do DHL se mi moc nechce, jestli to tam ve směrnicích mají to nevím, ale od kámoše co tam dělá vím, že se to tam toleruje.
    Tady šlo o firmu, kde z charakteru podnikání by to mohl být problém.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    HOBORG: ja jsem s timhle nastesti nikdy problem nemel, nikdy to nikomu nevadilo. Asi jsem lucker...
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    JOINTER: nevim co chces delat, ale tenhle zakaz ma snad kazda firma co jsem kdy byl
    vcetne DHL se svym mocnym streleckym klubem
    resis picoviny
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    JOINTER: jj, převodní tabulka by zhruba byla:

    conservative - pravičák
    libertarian - liberál
    liberal - socialista
    progressive - komunista
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    KENJIRO: Takže naší optikou to jsou něco jako socialisti/komunisti? Tak trochu?

    Každopádně včera jsem mluvil se známým, aby mi potvrdil, že firma kde pracuje má zákaz vnášení zbraní do budovy. Potvrdil, takže se tam hlásit na nic nebudu.
    Říkal, že se na zbroják začal ke konci roku učit a teď má smůlu, protože zkoušky neprobíhají a ani doktor ho na prohlídku nevezme.
    Takže tenhle stav je i u nás. :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KENJIRO: Rovnost v nesvobodě - válka je mír, svoboda otroctví a v nevědomosti síla :)
    CERMI_FOX: Druhou Orwellovou metodou bylo předefinovat význam slov - a tohle ji krásně splňuje; byť u nás je to spíše informačná přehlušení co má největší dopad.
    NJAL
    NJAL --- ---
    OMNISLASH: Republikani nepotrebuji davat nic najevo. Uplne staci hlasity gungrabbersky projev Dems a odpor proti 2A....
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KENJIRO: zajimalo by me, kolik priznivcu zbrani by bylo na stejne strane barikady, kdyby pristup ke zbranim byl u onech "stran" v us opacny, prohozeny. uprimne si myslim, ze moc ne. ta situace pochopitelne z mnoha duvodu neni realna, ale presto verim, ze by to velmi zamichalo tim zdanlive neotresitelnym presvedcenim o tom, kdo je "ten spravny". rikam to nerad, ale u spousty fanousku zbrani pozoruji podobny koblihovy efekt, kterym spousta z nich pohrda u volicu babise. staci predhodit uz na prvni pohled falesny zajem o zbrane a druhy dodatek a efektivni kobliha pro velmi pocetnou skupinu je na svete
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam