NAVARA: Trubka je duralová, celkem masivní a drží to v ní nahoře dva gumové kroužky, nasazené v prodloužení rukojeti, v drážkách. Dole je čepel zasunutá ve vložené polyamidové trubce, která sahá asi do čtvrtiny hole, vzato zespoda.
Cena není malá, já to "vymlsnul" v akci kolem 2,5k, ale i tak. Čepel vypadá moc dobře, trubka taky, jak je uvedeno výše, nicméně, mínusy: 1) botka hole vydrží hovno, zjevně se nepočítá s tím, že by se o to někdo fakt opíral. Už tam mám třetí. 2) V botce musí být otvor, aby při tasení nevznikal podtlak. To ovšem znamená, že otvorem vzlíná do trubky vlhkost, což nevadí čepeli, ta je nerez, ale odlepilo mi to tu plastovou vložku. Vyřešeno pořádným odmaštěním a vlepením, teď to drží. Zvuk to tlumí, nezvoní to, ale když víš, co máš poslouchat, tak slyšíš, jak čepel při chůzi jemně klepe do plastu. 3) Gumové kroužky sice drží čepel v holi, ale pokud botkou zachytíš třeba o schod v tramvaji a trhneš, vytasíš nechtěně uprostřed ranní špičky a ostatní "kaštani" trochu čumí :-) Nemá to zajištění.
Celkově je to ale pořádný kus kovu a mohu se o to opřít i já, se svou prostorově výraznou postavou a hůl se ani nehne.
Čepel je ostrá (trochu jsme jí přibrousil do stavu "holí to chlupy na předloktí") a věřím, že by fakt zvládla to, co ukazují na "trubce".
https://www.youtube.com/watch?v=EL0Y-GhU2Io&t=197s