• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Nene, astigmatismus jsem na pravým vůbec neměl. Na levým jo, ale tím nemířím, ale ty cylindry mi samozřejmě odstranili taky.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    Eotech neni kolimator, ale holo, idealni je ho zkusit venku s tim, ze spravne nesmis okem zaostrovat na obrazec, ale na cil. Pak by mel byt kruh celkem ostry. Ale nikdy to nebude jako na klasickem red dotu. Pocitam, ze predtim si mel klasickou dioptrickou korekci brylemi a ted po laserove operaci ti srovnali dioptrie, ale zustal astigmatismus, coz je vestsinou duvod, proc jsou ty obrazce rozpite nebo zdeformovane.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Musím se kouknout na nějakej novej eotech, a někoho nepidlovokýho strčit k mýmu :D
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    OCTOPUSS: operaci jsem mel uz pred 12 lety, kolimator mam Trijicon MRO, tzn celkem kvalitni myslim, tecku vnimam jako tecku, ale kdyz jsem pred nej predradil 3x zvetsovac, tecka se rozpliznula v carku. Pricital jsem tu chybu levnymu UTG zvetsovaci, ale soucasne jsem si take nebyl jisty, zda neni chyba v oku. Fakt je, ze levym okem jsem tu carku nevnimal tak vyrazne, ale taky tam byla. (Operovany byly obe) Nikdy jsem to nevyresil proc. Zvetsovac lezi v supliku, misto kolimatoru tam mam 1-3x optiku a kolimator jsem prendal na mp9 a na ni je to ok.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Není tu náhodou někdo po laserový operaci očí, kdo vlastní nějakej kolimátor?
    Docela dlouho jsem nestřílel, mezitím si nechal vypálit zrak, a teď jsem překvapeně zjistil, že ten svítící kruh v Eotechu mám nějakej podezřele rozpatlanej :(
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    CERMI_FOX: na tom sniper videu od HT pouzivali/zminovali obyc technicky lih za par korun
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SHADDIE: Lehce OT ale:
    Když mi pes pochcal pruty armatury na které jsem druhý den svářel, slíbil jsem mu uzel. A ten lump z toho měl srandu. Strašný puch.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    PAN_KACHNA: k tomu chcaní jen poznamenám, že za obou světových válek se na čištění korozivniho střeliva fasoval louh, takže nejsi daleko od pravdy :-D
    PAN_KACHNA
    PAN_KACHNA --- ---
    tak asi záleží jak a čím chceš střílet...jestli rekreačně low-end AR, vz58 nebo AK na 100m na kov, tak ti stačí do těch zbraní nachcat a budeš dobrej...jestli honíš čtvrtmíčovou hlavní na X set metrů záslepky za studena a mikroskopem stopy koroze, tak chápu, že de o vědeckou záležitost...moje otázka ale zní (v dobrém slova smyslu) - jaká místa o kterých si nevěděl ti k čištění poradila, že bych se poučil?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ... na druhou stranu nikdy předtím se mi nepovedlo studenou ranou trefit záslepku doprostřed uplně stejně jako dalšíma ranama, takže něco na tom bude :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PIVECEK: to asi budou, vzhledem k tomu, že jsem si tam přijel zastřílet a k tomu jsem nečekaně dostal půlhodinovou přednášku, kdy mi vyičistila pušku i na místech, o kterých jsem nevěděl, že se čistí. :-) (v dobrém myšleno, bylo to zajímavé) Každopádně pod mikroskopem mě dost překvapily dvě korozivní věci (přestože jinak je prý hlaveň v lepším stavu jak ledasjaké nová), tak přemýšlím, jestli jsem si to neposral sám a co bych mohl udělat pro to, aby jich tam nebylo víc.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    PIVECEK: Asi bych byl taky mít pušku za půl míče :D
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    CERMI_FOX: Jakoze nestaci BT Eliminator jo? :) Tak to asi taky celou dobu delam neco spatne. Jen jestli nejsou Lukesovi tak trochu cistici nackove :D
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Neznáte nějakou chemku, co umí odstranit chemky použité při čištění? Dostal jsem v Placech přednášku o tom, že nedostatečně vytahám všechny agresivní chemie z hlavně velké pušky, tak zkoroduje, což mi bylo demonstrováno na mikroskopu, který ukázal pár míst koroze. Doporučuli mi nějaký Boretech blast, ale ten se nedá v česku sehnat, našel jsem ho jen u Vavrečky, ale dodání v nedohlednu. Nemá někdo nějakou alternativu? Dřív jsem naivně používal pro vyhnání agresivních rozpoštědel a konzervaci CLP, ale prý to je naprosto blbě, tak teď nevím :)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    XLACHTAN: Tak uvidis, samozrejme drzim palce, at s tim odstrilis uz tuhle sezonu :)
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    ELECTRICKOTA: na Rugera :)
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    PIVECEK: tvl to jsou kkti :) "jsou objednané u výrobce a měly by dorazit někdy v průběhu června."
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    ELECTRICKOTA: Tak brownells hlasil dopredu, ze to vidi na prazdniny, ale buhvi, jak to bude diky COVIDu.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    XLACHTAN: Na co cekate?
    PIVECEK: Tusim ze Brownels taky nic? ;)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    XLACHTAN: Me rekli podzim, tak asi slibem nezarmoutis :D


    SHADDIE: Hele hlavne uz jsem cetl kalkulace, ze ten buy out by vysel i s administrativou asi na 4 mld. kanadskych dolaru, coz si samozrejme rozhykani zastanci zakazu neuvedomili a uz ted je z toho trochu mrzeni :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam