• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    ELECTRICKOTA: Hele, asi se ptám jak debil, ale prostě tu ruku se zbraní. Jestli musí mířit do bezpečného prostoru natažená ruka s pistolí nebo jestli jde jen o to, že tam míří pistole, ale ruku si můžu o něco opřít třeba.

    ELWERINE: Jj, zaplatim si to taky. S tím určitě počítám.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    JAKUBMOKRIS: kdy si prosimte u mireni zbrani opiras ruku o stul? Bud ji mam v rukach nebo lezi odpovidajicim zpusobem na stole, neco mezi je zarodek pruseru, na to ani nemysli.

    Ja jsem taky zalozenim nadseny zbrklik, me pomohlo proste si zaplatit dve soukromky na strelnici, kde jsem delala zkousku, a nechat se vycepovat k poslusnosti. A nejlepsi rada, co uz zde padla, proste u te manipulace mluv nahlas sam se sebou, co delas. Ono te to zaprve zbrzdi, a za druhe, ses i vuci komisari transparentnejsi v tom, co delas.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    JAKUBMOKRIS: Opřít ruku? Co tím myslíš?
    Míříš vždy do bezpečného prostoru, a u jednoho z mých komisařů i s rozebranou hlavní! Jeto desny LOL, ale fakt to po me chtel.
    Neboli je jedno jak tancujes kolem zbrane, dulezity je ze nejsi sam pred hlavni, není níkdo jiný před hlavní, a hlaven míčí do valu aka bezpečnýho prostoru...
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    GILHAD: V jistých věcech máme podobný přístup koukám. Já nepatřím mezi zručné lidi, teda když chci, tak mi manuální práce i jde, ale mám problém právě se zbrklostí. Nicméně u zkoušky si dám samozřejmě bacha. Jen se zeptám - to míření do bezpečného prostoru musí nějak vypadat nebo si u toho můžu třeba opřít ruku o stůl?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    GILHAD: na cvičení manipulace se mi taky vyplatila starší airsoftka, kterou jsem si doma u televize hezky asi 20x rozebral a složil a myslel při tom kam sahám a mířím. Je to rozhodně lepší, než spoléhat na to, že si to zapamatuješ jen po třech rozebraní z lekce na střelnici :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JAKUBMOKRIS: Me se osvedcilo se pred manipulaci vyslovne zeptat, kde je "bezpecny prostor" (pokud nebylo receno) a pri manipulaci stylem "ja mam casu dost" vzdy nejdriv rict, co udelam za krok (a co udelam - stale mirim do bezpecneho prostoru - a co neudelam - nedavam prst na spoust ....) cimz jsem si to jeste ujasnil a mel kdykoli sanci doplnit "ale nejdriv ..." a pak se teprve pohnout, provest jeden ukon, zastavit se a popsat druhy - jednak jsem delal vse v klidu a po rozvaze, jednak zkousejici vedel, co presne se chystam provest a neprovest a ze to vim, ze to neni jen nahoda - neporebuju ohromit rychlosti, ale spolehlivosti.
    A samozrejme jsem ke vsem "zvedavym dotazum" pristupoval extremne konzervativne - zavada s (mozna) nabitou zbrani se mi muze stat jen na strelnici, tak pul minuty mirim stale na terc, cili do bezpecneho prostoru (opozdeny vystrel) a pak zvednutim leve ruky privolam vyskolenou obsluhu, (zatimco pravou stale mirim na ten tec) a dale se ridim jejimi pokyny. Zbran (samozrejme nenabita a zkontrolovana) se rozebira k cisteni jen naprosto minimalisticky - tedy po vyndani hlavne v CZ75 - do niceho dalsiho nevrtam a pokud by mi cokoli neslo nebo se mi cokoli nezdalo, tak zabalim vsechny soucastky do krabice a odnesu ke zbrojiri, ktery zavadadu snadno odstrani. Nic vic se zbrani delat nebudu a tedy nemusim resit "coby kdyby" a nechat se nachytat na nejake ptakovine. Pro ucely zkousky plne dostacujici.
    Pripadne pozdejsi duvernejsi seznameni se s mechanizmem zbrane a pouzivani zdraveho rozumu a mechanicke zrucnosti je vec ryze soukroma a ke zkousce nepatrici, nejlepe ji nezminovat.
    Zase nepotrebuju omracit chytrosti a obratnosti a tim, ze jsem McGyver, ale prezentovat chovani, na kterem nelze shledat chybu.

    Proste jsem holt trochu pomalejsi a odmitam cokoli riskovat, od toho jsou placeni odbornici. Auto taky kazdy mesic odvezu do servisu a necham zkontrolovat vse a pripadne dofouknout kola ...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Omlouvám se, máte pravdu, opáčko bez nutnosti opakovat teorii je 15dní - 2měsíce.

    Zkoušky odborné způsobilosti - Ministerstvo vnitra České republiky
    https://www.mvcr.cz/clanek/zkousky-odborne-zpusobilosti.aspx
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Hmm taky mi nepřijde že bych čekal měsíc na druhej pokus, ale možná si to už prostě nepamatuji.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    ZBYNEK: Hmm tak to změnili, já tam fakt šel na další pokus bud po týdnu nebo po necelých 14dnech
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ELECTRICKOTA: Opakování praktické je po měsíci, opakoval jde jen jednou. Jinak se opakuje až po třech měsících.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    JAKUBMOKRIS: Jako opakování praktický myslím můžeš už po týdnu(narozdíl od teoreticky který myslím je až po 3měsících), jen mrzej ty zbytečný prachy.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    Jak to tak čtu, tak koukám, že ty testy možná nebudou to nejtěžší. Tam je aspoň všechno jasně daný, zkouška může překvapit. No, zaplatím si zkoušku zkoušky na střelnici, kde pak budu zkoušen a když si nebudu jistej, tak se budu zkrátka ptát. A přinejhorším to zkrátka neudělám na poprvé no. Svět se nezboří.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Tak můj dojem je, že když po vynervování z manipulace zvládneš nastřílet, je docela šance, že v krizové situaci nevyzkratuješ a neuděláš nějakou velkou kravinu. Prostě situace je nepřehledná stresující a zmatená, ale ty to dáš.
    Aneb, jak by řekl klasik "Nejblbější smrt je z vyjančení."
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    Me vyhodili v Praze za to, ze jsem sice rekl, ze cekam 30sec, ale nepockal 30 podle hodinek a vyndal mezitim zasobnik (naboj byl furt v komore a bezpecne zamireno). Na opacko jsem byl v Karlovych Varech a mistni komisar mi rekl, ze mam do Prahy vzkazat, ze jsou *uraci. :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ELWERINE:
    KASUMI: tolik ke konzistenci té zkoušky :) Před pár lety ta výchozí doba byla ještě 30s.

    Je to ale zvláštní, SB (9mm + broky), malorážky a GayLoad (9mm) má 30s, GGG (223 a 308) minutu . Jiný značky jsem doma nenašel.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    ja mel komisare super, ale na praktickou jsem rozebiral jak brokovnici tak malorazku, to byla velka sranda :))
    STENNY
    STENNY --- ---
    ELECTRICKOTA: Úplně obyčejný 124gr ogivál z továrny, značku si nepamatuju.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    STENNY: +P++ ? nebo obyč?
    STENNY
    STENNY --- ---
    ELECTRICKOTA: Luger.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    STENNY: Jo za to díky, a co to bylo za ráži?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam