JAKUBMOKRIS: Me se osvedcilo se pred manipulaci vyslovne zeptat, kde je "bezpecny prostor" (pokud nebylo receno) a pri manipulaci stylem "ja mam casu dost" vzdy nejdriv rict, co udelam za krok (a co udelam - stale mirim do bezpecneho prostoru - a co neudelam - nedavam prst na spoust ....) cimz jsem si to jeste ujasnil a mel kdykoli sanci doplnit "ale nejdriv ..." a pak se teprve pohnout, provest jeden ukon, zastavit se a popsat druhy - jednak jsem delal vse v klidu a po rozvaze, jednak zkousejici vedel, co presne se chystam provest a neprovest a ze to vim, ze to neni jen nahoda - neporebuju ohromit rychlosti, ale spolehlivosti.
A samozrejme jsem ke vsem "zvedavym dotazum" pristupoval extremne konzervativne - zavada s (mozna) nabitou zbrani se mi muze stat jen na strelnici, tak pul minuty mirim stale na terc, cili do bezpecneho prostoru (opozdeny vystrel) a pak zvednutim leve ruky privolam vyskolenou obsluhu, (zatimco pravou stale mirim na ten tec) a dale se ridim jejimi pokyny. Zbran (samozrejme nenabita a zkontrolovana) se rozebira k cisteni jen naprosto minimalisticky - tedy po vyndani hlavne v CZ75 - do niceho dalsiho nevrtam a pokud by mi cokoli neslo nebo se mi cokoli nezdalo, tak zabalim vsechny soucastky do krabice a odnesu ke zbrojiri, ktery zavadadu snadno odstrani. Nic vic se zbrani delat nebudu a tedy nemusim resit "coby kdyby" a nechat se nachytat na nejake ptakovine. Pro ucely zkousky plne dostacujici.
Pripadne pozdejsi duvernejsi seznameni se s mechanizmem zbrane a pouzivani zdraveho rozumu a mechanicke zrucnosti je vec ryze soukroma a ke zkousce nepatrici, nejlepe ji nezminovat.
Zase nepotrebuju omracit chytrosti a obratnosti a tim, ze jsem McGyver, ale prezentovat chovani, na kterem nelze shledat chybu.
Proste jsem holt trochu pomalejsi a odmitam cokoli riskovat, od toho jsou placeni odbornici. Auto taky kazdy mesic odvezu do servisu a necham zkontrolovat vse a pripadne dofouknout kola ...