• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    BAAL: Lucky me, žádný děti, žádnej trezor, ke glockovi s nábojem v komoře jen dva kroky od postele.. ale teda jak už jsem tu kdysi psal, celej barák je defakto trezor, nečekaná návštěva je víceméně vyloučená.

    Popravdě, v situaci kdybych musel kvéry schovávat před dětma a od násilí z ulice mě nedělily žádný bezpečnostní dveře, mříže a plot, neměl bych tak klidný spaní a asi bych byl podobně vysranej.
    NJAL
    NJAL --- ---
    BAAL: Ja mam venku svuj mousegun, ale take nemam potencialni problem v domacnosti treba, ze by si s tim treba nekdo neopatrne zacal hrat.

    ELWERINE: Za sebe nevidim velky duvod nosit. Mousegun nosim, spise kvuli vlastnimu zvyku na to, ze neco mam sebou. Mala pistolka alespon nebude tak pritezujici faktor jako ultramegavrazdomaticky Glock raze celych 9mm.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    BAAL: udajne v bezdetnych domacnostech je nocni stolek odkladiste v dobe, kdy vlastnik spi :). Nebo policka, dostupna pohmatem z postele. True story! :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Mit ZP je jedna věc a spát s nabitým kvérem pod polstářem je věc úplně jiná. Ten chlapík byl bud dobře připravený nebo měl velké stěstí.

    Neznám moc držitelů ZP, kteří by to tak mělo.

    Obvykle by to vypadalo:
    1/ Kurva kde mam klíče od trezoru? Panika
    2/ Kurva nejde mi otevřít kufřík
    3/ Kurva kde jsem nechal magy? Určitě jsou ve střeleckým báglu v separe pouzdře
    4/ Kurva kde jsou nějaké náboje? Aha žádné nemám, protože jsem byl po poslední střelnici línej přebijet
    5/ Kurva páskování, třese se mi ruka
    6/ Nabít

    Nejpozději u bodu 2 bych byl mrtvej.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    Vyznelo to jako priprava na sesypani se, ze jeho volba je mylna, tak jsem mela potrebu se vyjadrit :).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NJAL: Ja znam cloveka, co ma ZP, maji jej i historicky v rodine, ale kdyz se dozvedel, ze ja mam ZP a zbrane doma, uplne pohrdave me setrel, jak to muzu mit, ze je to nebezpecny (mit doma zbrane)..
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ELWERINE: Já ti nemyslel nijak odsuzujícím způsobem. Jen že se ten pohled i pro jeho samotného může snadno změnit. A říkám to z pozice člověka, který taky nenosí a na většině míst k tomu nevidí důvod. Tudíž s ním celkově souhlasím :-)
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    ELWERINE: Napsal jsem neco odsuzujiciho, nerespektujiciho a hadam se?
    AMANT
    AMANT --- ---
    ELWERINE: vsak v poradku, ja to respektuju a rozhodne to nemel byt odsudek, ode me ma plusko, ale nekdo ho "vyvazil":)) ale taky vim, jak vypada a sam pise, ze je single. a 100kg bijec proste neni prumernej ceskej chlap. naopak prumernej ceskej recidivista si myslim ma solidni "skolu", ty ruzny vezensky spinavy triky do bitky plus zadnej respekt k obeti, to netrenovanej clovek neda.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ELWERINE: Jj, lidi jsou ruzni. Tudleva jsem take resil s jednim, ze je to zajimave, ale nechtel by mit za palnou zbran zodpovednost, tak jsem mu rekl - udelej si zbrojak, a nic si nekupuj. Az/jestli zmenis nazor, je to k palne zbrani mnohem kratsi cesta.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    ale notak AMANT, DRIZDIK, DESTROYER...VESNACH projevil svoje presvedceni a jeho vztah k uziti zbrane k obrane, kdo jste, abyste ho soudili a spekulovali, jak je to jeho reseni spatne a hloupe?

    Proste to tak ma, tak to respektujte. Nenuti vas, abyste to delali taky tak a vubec nikoho nesoudi za to, ze to ma jinak nez on.

    Jako be kind to your comrade, musime se zhadat i na tom, ze nekdo muze mit zbran, ale nechce ji pouzit k obrane? Really?


    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    VESNACH: A co kdyz budou dva... a s nozema (coz je v takove situaci celkem vysoce pravdepodobna varianta)?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    VESNACH: Jen jaký bys měl názor, kdy bys najednou byl v pozici, že se fyzicky neubráníš. Kvůli nemoci, zranění nebo specifické situaci a přesuneš se najednou do pozice lidí, kteří mají tu zbraň jako reálné vyrovnání možností obrany. A kvůli zraněním jsem přesně jako 100 kilový sportovec nebyl schopný udělat rychlejší krok nebo použít ruce k obraně a začneš přemýšlet jinak když na tebe někdo vytáhne nůž a nejsi fyzicky schopný vycouvat.
    AMANT
    AMANT --- ---
    VESNACH: njn, single 100kg bijec to vidi jinak, nez 70kg otec od rodiny s detma co spej vedle. kazdopadne "I'd rather be judged by 12 than carried by 6."
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    ja vim, ze to vyzni asi hloupe, ale vzdycky kdyz se zacne resit obdobna vec, ve vztahu k nasi legislative tak si uvedomim, ze bych legalne drzenou zbrani, ktera je spojitelna s moji osobou, nikdy v zivote na nikoho nevystrelil a ani bych ji v byte, kde mam rodinu nechtel. Ale je fakt, ze se citim bejt dostatecne fyz. schopnej nepouzit na svoji sebeobranu zbran ani v krajni nouzi a povoleni vnimam jenom jako prostredek k tomu, se naucit legitimne zbran ovladat na urovni, kterou povazuju za dostatecnou (to znamena nejlepsi moznou). Kazdopadne nemusim chranit pozemek a predevsim ani tu rodinu, coz je pak úplne jina situace a plne respektuju kazdyho, kdo se dobrovolne vystavi tomuhle martyriu. Kazdopadne je to ale peklo a tenhle konkretni pipad by podle jakyhokoliv zdravyho usudku nemel jit ani pred soud, penize jsem poslal.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    VOMAJDA: to je fakt, tak staci se imo inspirovat jinde, na SK to maj vyreseny tak, ze tobe musi prokazat, ze si ho umyslne chtel zabit jinak NO, coz neni easy prokazat a evidentne treba ten Knazko nebyl tahanej nikde po soudech, ale ten ho pravda strelil do nohy
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    LUCKYBSD: já se trochu bojím, že v tom našem banánistánu to bude stejně na pendrek. Akorát místo toho, abys dokazoval, že tě ten střelenej drban přímo ohrožoval, tak budeš dokazovat, že sis ho nepozval domů tím rozbitým oknem.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    LUCKYBSD: Naprostej souhlas, představa, že se probudím uprostřed noci zvukem rozbitýho skla, doma těhotná žena, děcko a dva nepohybliví důchodci, nejdřív se musím probrat, pochopit, kde je nahoře a kde dole a kam mám vůbec dát nohy z postele, vyhodnotit co to bylo, zorientovat se, zjistit míru nebezpečí, lokalizovat vetřelce, zjistit, jestli „jen krade“ nebo může i zabít, zvolit co udělám, co mi za to hrozí a zareagovat a tohle všechno během pár sekund, a pak to bude celý měsíce nebo i dýl rozhodovat dědek v taláru z pohodlí křesla a ptát se, proč jsem jsem se rozhodl, jak jsem se rozhodl, mě docela děsí.
    JAYB
    JAYB --- ---
    LUCKYBSD: A vypovídá jen jedna strana události
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    LUCKYBSD: je. Šafařík to jede Toto je transparentní účet. Který jsem právě založil k finanční podpoře člověka, který v noci z 23. na 24.3.21 použil ve svém vlastním domě legálně drženou zbraň.

    Číslo účtu: 2001959423 / 2010
    Příspěvky prosím posílejte s variabilním symbolem: 24321

    Z vlastní zkušenosti vím že jste jenom tak svobodní,
    jak hluboko sahá vaše peněženka.

    Bližší okolí tohoto obránce jsem zatím nekontaktoval.
    Nicméně věřím že se mi to podaří a finance úspěšně doputují na potřebné místo.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    SHADDIE: cynik... i pojistovak ti rekne, ze pri nehode je lepsi cloveka zabit nez zmrzacit, protoze to vyjde pojistovnu levneji :)))
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    Uz aby uzakonili, ze za vniknuti do obydli je automaticky NO a clovek nemusel resit 20 promennych... Ac si slunickari rikaj, co chtej, ze za kradez nema byt smrt, ale nikdo ho tam nenutil lezt. Kazdopadne pan nas zbavil zlocincce, ktereho bychom zase roky zivili z nasich dani. Neni uz nejaka sbirka, bych mu poslal neco na pravnika?
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    nechci bejt cynik, ale tady má pán aspoň jistotu, že ten útočník už nemůže svědčit proti němu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam