• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    BAAL: to mě napadá, co se staně s těma zbraněma z FF UK, ty také půjdou do dražby?
    BAAL
    BAAL --- ---
    NJAL: tak či onak tipuju že na hunting bazaru bude brzo inzerát na 15 kvérů v policejní uschově:)))
    NJAL
    NJAL --- ---
    BAAL: Mam pochopeni pro nekoho, kdo si z plynovky vystreli nejake svetlice. Ale nabehnout se zbrani B a strilet mezi domy slepymi, to musi byt blbej nebo a navedenej...
    BAAL
    BAAL --- ---
    KASUMI: to je prostě příběh jak z Mostu:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    BAAL
    BAAL --- ---
    Silvestrovská hloupost - Policie České republiky
    https://www.policie.cz/clanek/silvestrovska-hloupost.aspx
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Ještě těm psychotestům: V ČR je podle jejich asociace celkem 1550 klinických psychologů (podle WHO je to dost málo, mělo by jich na českou populaci mělo být až 3000).
    Vezměte si, že by těch 1550 klinických psychologů mělo každoročně testovat 300 000 držitelů ZP.
    Takže jsme někde na 195 testovaných na jednoho psychologa ročně.
    Když započteme 4 týdny dovolené a třeba týden nemocenské na jednoho psychologa ročně, a k tomu třeba jen 6 hodin celkem na jednoho testovaného (3 hodiny test, 3 hodiny vyhodnocení).
    Když to celé posčítám, tak jsem na 1370 hodinách na jednoho psychologa ročně jen na výše vyjmenované (testování držitelů ZP plus dovolené a nemocenské).
    Třeba loni při osmihodinové pracovní době jsme měli celkem 2000 pracovních hodin - takže jednomu každému psychologovi by zbyla zhruba třetina kapacity (630 hodin, necelých 80 pracovních dnů) na všechno ostatní.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANARCHY: ja za tyhle navrhy taky dostal tady bidu, takze no coment :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PALEONTOLOG: Jo, i to je samozřejmě součást práce psychologů.
    Ale vezmi si, že by najednou měli dělat 300 000 testů v rozsahu třeba 8-10 hodin práce na jeden, a to třeba každoročně (jak taky občas slýchávám někoho navrhovat) - to by bylo ještě dost jiné kafe
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANARCHY: při soudně znaleckým vyšetření kvůli soudu o děti jsem byl dotazovanej 3h a poznal jsem chlapíka, kterýho tam vyšetřovali až 6 hodin dvě ženský - psychiatrička a psycholožka. i navzdory tomu se tím občas protáhne nějaká diagnóza jak houdini.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    TOMASINO: Určitě existují kvalitní psychotesty, které prakticky nejde oklamat, a které osobnost testovaného poměrně dobře zmapují. Ale jenom samotná licence na ně je v desítkách tisíc za jedno testování, cenu práce psychologa, který je pak vyhodnocuje, v to nepočítaje.
    Klinických psychologů je u nás dlouhodobě kritický nedostatek a čekací lhůty na ně jsou už teď v řádu měsíců - hodit jim na krk ještě periodické psychotesty držitelů ZP by znamenalo de facto úplný rozpad péče o duševní zdraví zbytku populace, a ve výsledku velmi pravděpodobně (kromě spousty jiných problémů) nárůst počtu vražd i sebevražd, i když by třeba byly páchány třeba nožem nebo sekerou a ne palnými zbraněmi.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    TOMASINO: periodický přezkum zdravotní způsobilosti máme už teď. Periodické školení v případě podobných magorů ničemu nepomůže, protože ti na kurzy chodí nebo se jinak vzdělávají a připravují.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    PAN_MYVAL: Nějaký povinný a zároveň dobře udělaný systém celoživotního vzdělávání schází v řadě profesí, třeba v požární ochraně nebo v průmyslové bezpečnosti. Problém je, jak píšeš, že masová aplikace současného systému by přinesla jen byrokratickou zátěž bez dalšího užitku.
    Psychotesty, kam mě poslala má tehdy nová doktorka v souvislostí se žádostí o ZP, vycházely z dopravněpsychologického vyšetření řidičů. Byly dobře pojatý, ale poměrně okatě sledovaly různé poruchy a bylo vidět, co asi tak chce hodnotitel vidět. Zato psychotesty v mé první práci neprozradily nic a popsaly mě jako kdyby mě léta znaly. Šlo o to, že plynárna nechtěla pustit žádný magory k plynárenským zařízením ani za volant auta s modrými majáky. Je na tom vidět, že dnešní úroveň poznání má na to vytvořit funční nástroje.

    Osobně by mi nebylo proti srsti absolvovat nějaká periodická školení včetně přezkumu zdravotní způsobilosti a získávat povinné body, jako je to třeba ve zdravotnictví. Problém vidím v tom, jak zabránit ujetostem různých názorových skupin, které by se ihned do tvorby takových programů začaly montovat a prosazovat tam svý individuální pohledy na věc. Dokud se budou jedni aktivisti snažit vyhrát nad druhými místo pořádný spolupráce, tak je asi lepší, když to zůstane jak to je.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    XMEDA: jojo, pláču když si vzpomenu na doby kdys koupil pěknou SVT za 5K a náboj za 5 Kč.
    MAZDA: finskej mosin je jiný kafe.
    PAN_MYVAL: z Nyxu se stal klub krajní levice a maoismus je tady politickej mainstream. Docela se divím, co jsem se tu po letech ukázal. Spíš bych za tím, co tu někteří lidi píšou, viděl souznění s názory svatých soudruhů Lenina, Maa, a Göbbelse na to, zda poddaný smí nebo nesmí mít možnost se ozbrojit, než nějaký obavy o bezpečnost.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    NYIBELUNGER: Ty jsi neviděl fotky, jak místnímu zastupiteli z Brna přišlo zaklepat na dveře 20 nabušených nácků, že si chtějí "popovídat"?
    Máš alespoň elementární znalosti historie, co se děje s politickou radikalizací a militantními skupinami v časech velkých ekonomických krizí? Alespoň elementární povědomí o činnosti gangů? Alespoň elementární povědomí o přepadačkách v 90. letech tady v této zemi?

    "Nikdo nepotřebuje AR-15 k obraně" je jedině a pouze tvůj nesmírně arogantní a na žádných faktech nezaložený předsudek.

    NYIBELUNGER: bojíš se bouřky?

    Ne?

    Tak údajně podle slovenského psychotestu na zbrojní průkaz jsi agresivní a žádné papíry nedostaneš. To je podle mě všechno, co je potřeba říci k debatě o psychotestech na ZP.

    NYIBELUNGER: Breivik si zřídil i "členství ve farmářském klubu" a koupil si na to fake farmu, aby se dostal k regulovaným položkám dvojího užití. To je podle mě všechno, co je potřeba říci k debatě o členství v jakýchkoli klubech k přístupu k regulovaným položkám.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CERMI_FOX: T říká, že to je asi kvůli tomu, že aby sis to auto mohl s dotaci poridit, tak to musíš udělat na leasing a je to požadavek bank
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KASUMI: predpokladam pozadavek EU? Stejne jako to nemuzou byt osvc.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: Lol, co je to kurva za diskriminaci??
    BAAL
    BAAL --- ---
    Takový usměvný OT, koukám tady na výzvu ohledně dotace pro BEV co MPO vyhodilo a je tam zábavná podmínka:

    Musí být splněny následující podmínky přijatelnosti projektu:
    c) nesmí být zaměřen na činnosti v odvětvích: výroba zbraní a střeliva (CZ-NACE 25.4), ...

    https://www.mpo.cz/assets/cz/podnikani/narodni-plan-obnovy/vyzvy/2023/12/NPO_Vyzva_ZarukaElektromobilita_verze-MPO_30_11_2023_final.pdf
    NJAL
    NJAL --- ---
    TUILE: Tak. A posudek od psychologa skonci u lekare v karte zadatele o zbrojak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam