• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    BAAL: SIRIUS: ne, to je cesta NFA 1934: chceš pušku ze špatné kategorie? Jasně, není problém, nikdo by si ji vůůůbec nedovolil zakázat... Akorát tedy musíš zaplatit poplatek, kolek v ceně 104 tisíc Kč (přepočet NFA tax stamp přes inflaci a na CZK).

    Jo ty na to nemáš? No tak smůla, to nemáš ani na střílení. Ale nikdo zbraně nezakazuje, to vůbec!
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MCD: zalezi jak se to nastavi. Treba model, ze se plati fixni cena, pricemz, podobne jako u aut, by tam mohly byt slevy za bezeskondni prubeh, dejme tomu sleva 100% z ceny, pokud v poslednich 5 letech drzitel zbrani nikoho nezastrelil, by mi nevadil. A vrazi by meli naopak dvojnasobek
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Jako zase s tím povinným pojištěním bych úplně nepanikařil. Myslivci to mají povinně už dávno a v praxi to funguje.
    Samozřejmě nejsem pro zavádění jakýchkoliv dalších omezení a povinností, obzvláště ne takových, které jsou jen kvůli PR, ale tohle imho pro střelce nepředstavuje hrozbu. Jen je to prostě nesmyslné zavedení dalších poplatků.
    STENNY
    STENNY --- ---
    MCD: Tzv. Srbský model. IIRC je v Srbsku registrováno cca 1100 palných zbraní v civilním držení, ale odhady skutečného počtu zbraní mezi lidmi se pohybují zhruba v rozmezí 200 000 - 2 700 000 ks. Za každou přihlášenou zbraň totiž musí držitel ročně odvést poplatek asi ve výši dvacetiny průměrné srbské mzdy, takže je levnější zbraně mít nelegálně a kdyžtak uplácet.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BAAL: uplne vidim jak se te na kocni te fronty zepta esli k tomu nechces los, nebo probrat zivotni pojisteni
    MCD
    MCD --- ---
    BAAL: To je nápad směřující k regulaci počtu zbraní na osobu. Budou nějaký koeficienty vyplývající z energie / ráže a jedno/víceranná, opakovací, samonabíjecí, takže za kombo pistole samonabíjecí, puška samonabíjecí, brokovnice opakovací vypálej pojistný 38k ročně a rozmysli, jestli ty kvéry vlastně ještě chceš...
    BAAL
    BAAL --- ---
    SIRIUS: tak vydržet frontu na poště bez mental breakdown by se dalo považovat za psychotest, takže ti to pak paní u přepážky úředně orazí zaplatíš 5k a je to:)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BAAL: uz jenom cekam kdy nekdo vymysli zpusob jak zapojit ceskou postu specialni kategorii datovek nebo tak, protoze nejak se tadle chranena dilna financovat prece musi!
    BAAL
    BAAL --- ---
    SIRIUS: Jako chápu, že je třeba o tom psát a tak každý "analytik" přichází s novýma a lepšíma zpusobama regulace, takže mě nějak nepřekvapilo tím, že chce jednotlivé kategorie podřídit členství v zálochách a svazarmech a kdo ví v čem, ale nápad na povinné ručení na kvér je v pravdě novátorský.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BAAL: tak to je stara osvedcena cesta, problem nevyresime, ale sakra si pohlidame aby spravny lidi meli svy procenta
    BAAL
    BAAL --- ---
    Pro některé zbraně bychom měli vytvořit samostatnou kategorii a přísně je regulovat | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://archiv.hn.cz/c7-67287330-14n0ma-0170d209934b1e8

    Za méně preventivní, ovšem efektivně dopadový lze považovat návrh na povinné pojištění odpovědnosti pro majitele zbraní. To by mělo pokrýt případné škody způsobené střelnými zbraněmi, obdobně jako je tomu u motorových vozidel. Pojistné produkty, které naplňují tento model, již u nás v současnosti existují, zavedení povinného systému by tedy nepředstavovalo zásadní problém pro pojišťovny ani držitele zbraní.


    //wtf?
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: zakazovat/dovolovat, co smí ostatní lidé psát nebo myslet chtějí by definition ti, kteří chtějí ostatní za jejich názory nebo příspěvky tahat na policejní služebnu. Oh, wait.

    CERMI_FOX: to já samozřejmě taky, ale to nic nemění na tom, že z hlediska principů právního státu a demokracie je tohle lynčování nepochopených a překroucených edge keců špatně.
    KUBZ
    KUBZ --- ---
    V kontrastu zpráva z roku 2019 a postesknuti jedné skupiny psychiatru, že vyhrožování je těžké postihnout:
    Znalec: Hrozby duševně nemocných nikdo neřeší - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-znalec-hrozby-dusevne-nemocnych-nikdo-neresi-40294453
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    XMEDA: vsak ano. Mentalita lidi se zas tak rychle nemeni, driv udavali na gestapo, pak stb, ted pcr - moc dobre si pamatuju za covidu na sebe lidi posilali hlidky, protoze se mala skupinka lidi bavila na rohu ulice s pivem v ruce.
    Uz teda nestoji ve frontach, ale komunikuji telefonem nebo mejlem :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    CERMI_FOX: To ano, ale tak to se pomalu dostavame nekam do doby udavacu ve frontach na gestapu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    XMEDA: od doby co mam ZP si taky na podobne sranda narazky davam velky pozor, nikdy nevim, kdo me posloucha, ktera kamera nataci a komu jsem nekdy omylem slapnul na kuri oko.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Protože mám za to, že to mohla být poplašná zpráva nebo vyhrožování, a protože mám za to, že je v pořádku pokud takové případy budou prošetřené.
    Nebo mi chceš dovolovat co si můžu a nemůžu myslet?
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: třeba vytrollit ty, kteří to pochopí špatně... Akorát že to funguje jen v právním státě, nikoli u lynče s presumpcí viny.
    ANARCHY: velmi dobře, potom ale proč je zbytek tvých vyjádření ve stylu sebrat, dotáhnout na služebnu, sebrat papíry, jednoznačně poplašná zpráva?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    No a z toho, že on sám to okomentoval že mělo jít o vtip, tak v druhém případu mi tam jaksi uchází kde ta vtipnost měla být.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Pokud sis nevšiml, tak jsem psal, že to je podle mně 50:50 že to může znamenat obojí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam