• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Prokurátor
    Když jste řekl obžalovanému, co stojí jeho nákup střeliva ...
    1) a on zachoval ledový klid, mohl jste předpohládat, že jde o chladnokrevného vraha.
    2) a on se zatvářil rezignovaně, měl jste odhadnout, že jde o člověka, jemuž nezáleží na důsledcích.
    3) a on zaplatil jen se skřípěním zubů, měl jste před sebou nepochybně emocionálně nevyrovnaného člověka, ochotného udělat cokoliv pro dosažení svého cíle.

#zatím černý humor
    #kecy
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    SPECZ: ano deje se to plosne, akorat tady z toho soudruh KSC/CSLA vojensky prokurator strih nedokazal udelat trestny cin. Nevim jestli znzad judikaturu, kudy az vede legalni hranice napr. t.c. "vydirani" (vydiranim je dle judikatury i kdyz nekomu pohrozis, ze mu napises spatnou recenzi kdyz nezlepsi sve sluzby), o "petistovkovych" t.c. nemluve.

SPECZ: Aha, takze za tradicni ceske kecy o defenestraci budeme zavirat (do krimu nebo bohnic), protoze je to vyhrozovani smrti? POdle tebe plne srovnatelne s vyhrozovanim sibenicemi? Ty jsi koukam taky dobry material. (Rikam jako nekdo, kdo x internetovych vyhruzek smrti dostal).

SPECZ: ad transparent - jsem presvedcen, ze hranice slova ma nejlepe na svete zmakla americka ustavnesoudni jurisprudence s doktrinou "Fighting words": https://en.wikipedia.org/wiki/Fighting_words
    My se tomhule bohuzel neblizime ani na dohled, a to prave diky Jirkovi Painovi a jeho emocinalne motivovanymi Petistovkami, o kterych mu pri psani nikdy nedoslo, jak pujdou zneuzit. Nebo mu to bylo jedno.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ERGOSUM: Ano, ve smyslu že někoho předvolali jen za "blbý kecy na vládu" který byly bez výzev k například likvidaci nebo fyzickému napadání je to ojedinělý, a dofám že zůstane. Jakmile jsou tam ovšem kecy typu "všechny je pověsit", už je naopak na místě za to na pisatele dělat bububu, to se i děje a je to tak správně. Ta hranice trestnosti je tu někdy fakt tenká, a zrovna tady bych čekal že to budou lidi dobře chápat.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    KIE: "Na základě podnětu policisty jsme přijali preventivní opatření formou zajištění zbraní a zbrojního průkazu ... V této kauze zatím nemá důkazy, že by podezřelý chtěl se zbraněmi spáchat zločin"

A když to před lety po Uherském Brodě začínalo zajišťováním zbraní "jen u psychoušů, čestný policajtský", vypadalo to tak rozumně, že.

Zatracená slippery slope, zatracený "red flagy". Ať si místo toho zaplatí alerty od Facebooku, všechno co tam kdo píše se prodává komerčně, takže i kecy o plánovaných masakrech...
    DOG
    DOG --- ---
    NECROMAN: Asi nejlépe tam, kde budou dělat zkoušky. Ale kupodivu (fakt mě neplatí) zrovna v PA byl kurz ok- před cca 5 lety jsem tam byl a bylo to v pohodě i pro dámy. Školitel neměl debilní kecy a za ty 3h jsme to všichni měli v ruce X krát. A hlavně to dělali dost často, takže se dalo dostat rychle před zkouškou.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    REDSNAKE: me zatim uklidnuje ze jediny, kdo snad mel clanek bez faktickych chyb byl Zelinka (neprekvapive ve prospech civilniho drzeni zbrani) z Armada CR, zbytek i vcetne Kofrone jsou kecy na urovni 4., 5. cenovy plny faktickych chyb napr. neznalosti zakonu a terminologie, statistiky, prace s daty, vyvozovani scifi zaveru nad stale probihajicim vysetrovani, atd. takze to nikdo znalej tematu nemuze brat vazne
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    IRONIC: U nas se specialne tento dotaz (rana jistoty/zlomeni uderniku) resil, ale to fakt bylo davno a asi tak 50/50 co si ktery komisar oblibuje. Jinak samozrejme pouzivat SOUCASNE postupy, to je bez debat, ja reagoval na to mireni a opirani a demonstroval neustale pouzivani CaK. Ale presny postup pro komis je to, co komis vyzaduje ted a predpokladam, ze to tak instruktori uci. Nejake kecy na webu jsou kecy na webu (a nikdo nevi, zda nahodou nejsem panda)
    2ND
    2ND --- ---
    OCTOPUSS: asi tak stejne jak tvoje kecy o trestu smrti.. ja s tim nezacal
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    CERMI_FOX: No, což je asi přesně to, co jako zákazník a začátečník slyšet nepotřebuju a nechci. Ze zkušenosti vim, že ti, co opravdu mají reálné bojové zkušenosti, o nich zpravidla nemluví a když už, tak velmi neradi a málo. Ti, co tyhle namachrovaný kecy vedou a dávají tak svoje "bojové" zkušenosti na odiv, jsou zpravidla kecálisti, co sloužili maximálně tak jako šoféři někde na základně, případně jsou to ex měšťáci nebo pochůzkáři, kteří zažili max tak strkanici s feťáky na hlaváku a pak si udělali pár kurzů a stali se z nich univerzální vojáci.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    NECROMAN: to sou zase kecy :-)) "Kdo vystřelil, nebo jestli zbraň mohla vystřelit sama...", ze nosil Siga P320 a hazel ji pred ucitelem ze schodu v presne danem uhlu to nevypada...
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    LUCKYBSD: jel jsem pár týdnů zpátky na víkend na školení a přednášky ohledně šelem na Šumavě (Rysí hlídky). Podle oznámení na webu měla bejt strava součástí zaplacenýho pobytu v horský chatě, vařili lidi od organizátorů a mělo to bejt vegetariánský. Říkal jsem si, že to budou děsný batiky a hipíci a tak budu muset schovávat glocka co nejpečlivěji...no zkrátím to, první co jsem uslyšel od jednoho organizátora, když jsem s báglem vešel do chaty bylo "střílíš?". Koukal mi na reklamní šňůrku CZUB na klíčích od auta, co jsem měl na krku. Nejistě jsem řekl "no, tak trochu" a von "já mám Glocka 17 gen 4, co ty?" :D :D :D no nakonec to byl víkend ve stylu open carry (kromě vycházek ven do lesa na stopování rysů), v klubovně basa piv, večer na kuřárně plno lidí, rum, kecy vo kvérech, půlka z nich měla lovecký lístky a někteří stříleli i pro zábavu :D tolik k ochranářům přírody, ze kterejch byla část myslivci a ani jeden SJW :D
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    Tendenční kecy, na motivaci se ho nikdo neptá, protože případný psychopat by s ledovým klidem odpověděl, že na sport, nebo kvůli dědictví, cokoliv odpovídajícího a neutrálního. Blbé kecy zkoušel u vydávání formuláře, který si lze stáhnout na internetu a kde úřednice nemá absolutně žádnou rozhodovací pravomoc. U zkoušky víc než polovina neudělala, někteří navíc opakovali a zjevně i opakovat budou, takže žádné lážo, ale u spolehlivého a bezúhonného absolventa VŠ, který si na magora jenom hraje tam, kde mu nic nehrozí, lze předpokládat, že po (neuvedeném) čase stráveném učením a přípravou zvládl test a manipulaci. Před svým obvoďákem, který ho nejspíše delší dobu zná, tak netrapasil, akorát to podal jako "formalitu", ale raději nejmenoval, aby nebyl pak v rodné hroudě za blba. Jinými slovy člověk, který není okolí nebezpečný, získal zbrojní průkaz, i když mnozí kolem něho v tomto procesu tak úspěšní nebyli. Jakým způsobem to vypovídá o nefunkčnosti procesu to nevím, jestli chce autor článku potvrdit, že nefunguje, bude si muset koupit zbraň a jít někoho zastřelit. Ale to se nestane, že? :D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Kolegové, dnes se projednává v parlamentu směrnice změna ustavy s doplněním článku o zbvraních.

Bylo by dobře aby nás bylo na balkoně v parlemantu co nejvíce! je tam cca 50 míst, zatím nás jde cca 20+

kdo máte čas dnes od 14:30h a splnujete následující podmínky:

- nevypadáte a nechováte se jako - nácek, smažka, idiot,
    - nemáte - dredy, bordel na ksichtě, barevnou hlavu
    - nemáte na sobě - maskáče, příliš taktický oblečení, jste tedy oblečeni slušně, konzervativně

obecně jste člověk který svým zevnějškem budí duvěru, klid a rozvahu - nikoli rozpaky či pobouření

pak vás vyzívám, pomožte nám zaplnit galerii v parlamentu, máme zprávy přímo od politiků že pokud je plná galerie, politici mnohem více dbají na své sliby a to jak budou hlasovat...

(pokud chceš vést debaty vo tom co je zevnějšek budící duveru, či kecy vo tom že má každej právo nosit co chce - nejsi ten koho hledáme a zustan doma)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam