• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KURE
    KURE --- ---
    RSZ: no v kontextu toho že splácali kudlu z nejvobyčejnějších matriálů co existujou to je fakt komický.

takže vzali starej výkres, poměřili starej prototyp. no to musela bejt fakt makačka, že by to nikdo jinej než raketovy inženýři z mikovu nezvlád :D :D :D
    RSZ
    RSZ --- ---
    KURE: tím chce říct, že nějaký random termoplast na pouzdře nahradili ABSkem, no wow, inženýring jako hovado
    Prototypy nože UTON vz. 75 - nože ČSLA | nože ČSLA
    https://www.uton.cz/uton-vz-75/prototyp-pro-pruzkumniky/
    KURE
    KURE --- ---
    RSZ: omfg :D :D :D :D :D

Vyrobit ho nebylo vůbec snadné. Na základě několika málo zachovaných prototypů a torza výkresů bylo třeba připravit technickou dokumentaci, navrhnout výrobní přípravky, vypracovat technologické postupy, nakreslit a otestovat formy pro plastová pouzdra a rukojeti. Složitá byla také náhrada některých materiálů, které se v průběhu uplynulých desetiletích přestaly vyrábět.
    CROSS
    CROSS --- ---
    RSZ: „Čepel nože je vyrobena z oceli 420 o tvrdosti 54-56 HRc tak, aby vydržela náročné podmínky a byla odolná vůči opotřebení.“

Kvalita za rozumnou cenu :-]
    RSZ
    RSZ --- ---
    Lol, v tom mikovu se fakt posrali, oni vyrobí repliku velmi žádaného prototypu a dají tomu takovou cenovku? Ok, ten skutečný je vzácný, ale ta replika má cenu 500kč.
    DYKA UTON vz. 74 | Mikov s.r.o. Mikulášovice. Výrobky značek Mikov a RON
    https://www.mikov.cz/z40744-dyka-uton-vz-74
    MATT
    MATT --- ---
    ZSIS: musis se chlacholit, ze jsi se nenamocil treba do hodinek, ty jsou drazsi ;))

naky novy ben šmejdy, převážně magnacut upgrade a designovaný střenky
    Benchmade’s New and Upcoming Knives Boast Superior Steel and Stunning Variety (Exclusive) | Gear Patrol
    https://www.gearpatrol.com/outdoors/benchmade-late-2025-edc-knives/

KURE: griptilian se mi taky libil, rikal jsem si takovej festovnejsi bugout, ale ono prd. ten vnitrek ma udelanej stejne..

IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Za tuhle cenu ti kluci z futuron Forge udělají naprostej úlet na míru z Damašku z práškovek.
    KURE
    KURE --- ---
    RSZ: Tak zdp je prima ocel. Ale jak říkáš, v tyhle cenový kategorii bych chtěl mít všechno na míru. (Teda když pominu že v tyhle cenový kategorii nůž nepotřebuji)
    RSZ
    RSZ --- ---
    třeba tohle mi přijde dost ujetý, v podstatě sériovka za tyhle peníze, kupujou to lidi? Za tyhle peníze ti velmi dobrej nožíř s dobrým jménem udělá fakt pěknou kudlu z nej materiálů a posadíš s ním u návrhu. Ale možná jsem jen nevzdělanec co se týká toho japonskýho výrobce..
    KON ZDP - Lovecké nože s pevnou čepelí | KNIFESTOCK
    https://www.knifestock.cz/kon-zdp-p117027?sznaiid=7532809946996213702&sznclid=8sPGxMrFwcHBxMvLx8DExMTAxcDK
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Jinak s tím Raptorem od Mikovu zkouším všechno možné a tak jsem si říkal co se stane, když ho spustím přes nějakou zábranu...no, ne že bych zkoušel bezpečnost toho OTF tím, že bych si na něj dal vlastní ruku, ale v podstatě se zastaví třeba i na listu papíru...jako udělá tam malou dírku, ale čepel se asi po jednom nebo dvou centimetrech zastaví a prostě tam volně jezdí. A pak teda stačí trochu švihnout rukou aby se nahodila do otevřeného stavu, kde se zacvakne a pak už to zas funguje jako normálně.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    XMEDA: Já taky, tak to by mě snad nechali být :⁠-⁠)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XMEDA: no vidis, problem vyresen.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZSIS: ponozky v sandalech nosi i nemci celkem bezne :D
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XMEDA: já ti nevím. ty máš nejakou tmavší pleť? podezřelé znaky?
    ponožky v sandálech?
    protože dokud průměrný čech neotevře hubu, tak v německu nijak výrazně exoticky vybočovat nebude.
    neříkat jim Helmut taky pomáhá;)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZSIS: Tak taky me tam nikdo nezaklekaval, su tam trumbera na pracovni ceste co chodi po meste s fotakem. Ale nikdy nevis, co nejakymu Helmutovi v uniforme uzraje v makovici. Jako cizak budu vzdy v tezke nevyhode. Neni duvod tam nosit oficialne zakazany veci.

Radsi jsem mel Polsko. V Katowicich kudla na fotobrasne, nikoho nezajimalo a to tam bezne bylo videt, jak nekoho pacifikuje Straz Mjejska i stylem, ze cikana tahli za nohu do dodavky zatimco je mlatila jeho stara :D
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XMEDA: zrovna koncem května jsem v hannoveru byl. tamnější jazzfest, míchat odposlechy Lettuce. s nožíkem i leathermanem. no issues, i den před tím na skok v nějaké podivné piškotéce.

já to nepíšu proto, aby jste si tam brali vaše nejvíc krutopřísný čepele. jen že není nutné se toho tak bát a normálně na veřejnosti to zpravidla nikdo řešit nebude, dokud se mu nedá důvod.
    KURE
    KURE --- ---
    ZSIS: Přiznám se, že mi není jasné za co vlastně argumentujes.
    Co získám tím, že sebou budu tahat nůž o kterým vím že je proti pravidlům?
    Přijde mi to jako si na cestu do reichu přibalit motýlka, protože mě nejspíš nebudou kontrolovat.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZSIS: Cilovka tech paragrafu jsi ty. Kdyz v Hannoveru po namesti vedle hlavniho nadrazi odhadem asi 200 migrantu porvavalo, hazelo odpadaky a jizdni kola, tak policajti stali a z cca 30m pozorovali.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    RSZ: https://www.rbb24.de/panorama/beitrag/2025/07/faq-waffen-messer-verbot-belrin-nahverkehr-bvg-sbahn.html

tady davaji za pravdu, ze peprak "proti zveri" se smi.
    jinak jde o zakaz v MHD a na par mistech.
    nicmene, i k tomu odstavec ve clanku pise, ze nuz muzes transportovat pokud neni "pri ruce" ("griffbereit"), coz nemci pry interpretuji tak, ze jsou potreba minimalne 3 hmaty k nozi. takze v krabicce v batohu to nebude problem.
    reichstag je mozna blby misto zapomenout cepel v kapse, asi jako letiste.
    behat po meste s edc imho ma hodne malou pravdepodobnost problemu, cilovka tech paragrafu je nekdo jiny.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZSIS: byla to docela vtipná historka - měl jen české popisky a manželka tedy tvrdila, že je na zvěř, oni se tvářili kysele a překladačem nekontrolovali a poté vrátili, na zvěř mít můžeš, na člověka nesmíš:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam