• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    super, koudy na fcb pohonil ego a udelal p. pokornymu reklamu - vsichni jsou spokojeny:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DEEJAYY: co je na tom za nahodu kdyz to sem ja? :)
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    KOUDY: jaká náhoda :)

    KURE
    KURE --- ---
    AZIM: imho je to udelany zakrytim pri leptani
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    JENDAR: to je urcite taky moznost a asi se nejvic blizi skkutecnosti, zmatlo me jak moc je to vylesteny.
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    Tak ono to bude asi jednoduší, to místo s tím motivem je jediny NEVYLEPTANÝ...zbytek byl v kontaktu s kyselinou takže se tam objevil ten damaškovej vzor. Proto to může bejt tak detailní
    (nikdy jsem to nedělal a jenom jsem si to tak vymyslel podle různejch videii jak se leptá damacenská ocel)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    VACA: jenze prave Sevecek ma ty motivy jako soucast paketu a jdou pak skrz celou sirku cepele, viditelne jsou z obou stran, Tohle je prilis detailni a ostry aby to bylo reseny stejne. Tady mi to fakt prijde ze to je proste vmacknuty do cepele nazhaveny na svareci teplotu jenom z jedny strany. a nasledne pak dobouchany aby se spojily kraje a pak zabrouseny do cista, ale to je fakt jenom moje teorie.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    VACA: vypálit třeba na CNC laseru a pak nějaký neocelový materiál?
    VACA
    VACA --- ---
    KALIF_WH: jo tahle možnost mě taky hned naskočila. Na vístavě jsem o tom s Ševečkem dokonce prohodil i pár slov a bylo to tak že ty motivy pá vyrobený zvlášť, a že se to právě v určitym bodě výroby zakovává do tý čepele. Už jsem bohužel zapoměl většinu detajlů protože je to věc ke který se fyzicky nedostanu abych to nějak zkoušel praktikovat a tim pádem spolehlivě uložil do paměti :)

    Nicméně vyndal takovej jakoby pořadač a v něm měl ty motivy předpřipravený. Docela mě překvapila i jejich velikost, byly celkem velké, ale ono se to pak právě celkově zkomprimuje tim jak se do toho mlátí ze všech stran.. Nerad bych kecal ale v tý čepely to bylo třea poloviční než surový v pořadači. takže se do toho buší asi celkem dost a motiv se do čepele komponuje v nějakejch ještě poměrně rannejch stádiích...

    ALe jinak mi to nepřijde že je to stejná technika. Jednak on měl ty předpřipravený motivy už v železnýmm "rámečku", a jednak v jeho případě se motiv mírně deformuje postupem komprimace materiálu tlučením :) tady na tomhle obrázku jeho nože jsou vidět oba faktory: http://www.sevaknives.cz/image/a12.jpg

    JENDAR: to tenhle co tu řešíme je čistej bez deformací a "rámečku"....
    teĎ mě enem napadlo: a nemohlo by tohle bejt do toho nějak třeba vlitý?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: Jenže nakonec fyziku ničim nejde ochcat a vrhací nůž nehollywoodského typu má energii nic extra. Sice je relativně těžkej, todle má 2 libry, ale pomalej a k tomu nevim jak to bude s přesností, když terč nebude konstantní pozici nebo se navíc bude hejbat (což bude, protože toho mávnutí packou si všimne).
    HANZEL
    HANZEL --- ---
    TEDDYBEDDY:
    KALIF_WH:

    Rare Kershaw 1555BW Pocket EDC Folding Knife Blade Stonewashed -in Knife from Home Improvement on Aliexpress.com | Alibaba Group
    http://www.aliexpress.com/...st=searchweb201556_3_71_72_73_74_75,searchweb201644_5,searchweb201560_9
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KALIF_WH: Tipnul bych ze si vyrizne tvar z cistyho niklu, temer finalni cepel rozhavi na svareci teplotu polozi na to ten nikl a vrazi to do lisu.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KOUTLOSH: spis bych rekl, ze tenhle zpusob bude prave diky ty cistote linii nejak jednoduchej, docela bych se vsadil ze to nejde skrz a je to jenom na jedny strane.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    KALIF_WH: Taky jsem si říkal, ale musí to být při té čistotě linií strašně jemná práce, to není jak vysekat do čepele meče "+ULFBERH+T" :D
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    AZIM: http://www.sevaknives.cz/ nevim jestli tohle je delany stejnym zpusobem, ale Pavel Sevecek i nekde daval tutorialy na to jak dostat obrazky do damasku, vpodstate si ho vyriznes a pak se nejak zalisuje do cepele pri kovani, za predpokladu ze sem to spravne pochopil.
    AZIM
    AZIM --- ---
    JENDAR: to pochybuju, ta kresba by byla videt proste
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    AZIM: Taky nevím :) Doufám že udělaj nějaký video jak to vzniklo. Je možný že ten motiv je nějak víc vyleptanej než zbytek toho damašku?
    AZIM
    AZIM --- ---
    JENDAR: tak tohle jsem jeste nevidel, je to damasek + nejakej kov, jak to tam dostal ... nechapu
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    VACA: Házet nožem jako koníček je samozřejmě naprosto v cajku a sám jsem se toho naházel až až a na jaro to zas vidím na obnovení koníčku, páč budu mít i kde. Dokonce i souhlasím s tím, že těžší nůž může být docela účinný, v jednom přepisu knihy pěti kruhů se tím v komentářích autor zaobíral, že technika shuri-ken (meč ukrytý v dlani) byla docela "pěstovaná" a existovali týpci, co dokázali nožem trefit broskev plovoucí na hladině řeky, možná to nebyl spolehlivý způsob jak zabít, ale rozhodit někoho v duelu to mohlo dostatečně.
    Ovšem ten lov... jak píše KALIF_WH, přiblížit se ke zvířeti na efektivní vzdálenost je téměř nemožné (např. v zimě lze nachystat nějaké krmení pod strom a na něm nějakou tu hodinku počkat, ale i z téhle pozice se loví oštěpem) a když už, tak je to zabití značně nespolehlivé..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam