KALIF_WH: jo tahle možnost mě taky hned naskočila. Na vístavě jsem o tom s Ševečkem dokonce prohodil i pár slov a bylo to tak že ty motivy pá vyrobený zvlášť, a že se to právě v určitym bodě výroby zakovává do tý čepele. Už jsem bohužel zapoměl většinu detajlů protože je to věc ke který se fyzicky nedostanu abych to nějak zkoušel praktikovat a tim pádem spolehlivě uložil do paměti :)
Nicméně vyndal takovej jakoby pořadač a v něm měl ty motivy předpřipravený. Docela mě překvapila i jejich velikost, byly celkem velké, ale ono se to pak právě celkově zkomprimuje tim jak se do toho mlátí ze všech stran.. Nerad bych kecal ale v tý čepely to bylo třea poloviční než surový v pořadači. takže se do toho buší asi celkem dost a motiv se do čepele komponuje v nějakejch ještě poměrně rannejch stádiích...
ALe jinak mi to nepřijde že je to stejná technika. Jednak on měl ty předpřipravený motivy už v železnýmm "rámečku", a jednak v jeho případě se motiv mírně deformuje postupem komprimace materiálu tlučením :) tady na tomhle obrázku jeho nože jsou vidět oba faktory:
http://www.sevaknives.cz/image/a12.jpg
JENDAR: to tenhle co tu řešíme je čistej bez deformací a "rámečku"....
teĎ mě enem napadlo: a nemohlo by tohle bejt do toho nějak třeba vlitý?