KOUDY: Já si malinko myslim že tenhle nůž, vlastně celá tahle tvoje akce okolo toho vyvolala určítý emoce a rozpaky z několika důvodů.
Jednak proto, že takový ty nožový entusiasté když si nechají zakázkově vyrobit nůž tohohle levelu, bývá to často delší pečlivě zvážená a mnohokrát rozmyšlená cesta..
No a tohle trochu působí takovym hrozně "hrrr" dojmem... Vypadá to že spíš než by jsi hledal věc na celej život jsi chtěl jen ukázat že na to máš.
Zničeho nic se totiž objevíš v diskuzi o nožích s tim že chceš koupit relativně drahej nůž. Hned vzápětí zadáš zakázku poměrně renomovanýmu nožíři (což je určitě krok správným směrem a chválihodné)
Jenomže ty to uděláš na základě "dvou obrázků z internetu". Navíc to ještě trochu umocní zákazníkem zvolená kombinace členité struktury, damašku a rozmanitý siluety kdy si tyto elementy nenechájí vzájemně vyniknout, spíš se naopak potírají což může působit trochu překombinovaně. Napadá mě přirovnání jako když pejsek a kočička vařili dort, taky tam chtěly mít všechny delikatesy. Chybí tomu trochu taková ta špetka nožové elegance.. Ale ve světě alien vs predator by to zapadlo dokonale :)
Hele ale neber to prosímtě nijak špatně, rozhodně na tebe nechci ničím útočit. Spíš to ber jako takovou přátelskou upřímnost..
On ve výsledku ten nůž neni žádnej propadák a věřím že naživo bude vypadat ještě daleko líp a vinikne spostu jemností.. Ale takhle v souvislosti s jeho bleskovou genesí to působí prostě trochu zbrkle.
Já se divim že sis třea aspoň nepočkal do nožířský výstavy v praze (nevim odkud jsi) a neprošel se tam, neohmatal a osobně prozkoumal tunu nožů, provedení, materiálů, nápadů. Že jsi nevyužil možnosti si všema tema typama osobně pokecat, vidět je na jedný hromadě a třea i koutkem oka zahlídnout někerý jejich napnelismy a hašteřice ze světa nožů v našich krajích.. Třea by si tam někdo získal tvoje sympatie svym projevem a i to by mohlo mít na celej proces vliv..