• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    me hlavne prislo tak nejak spravnejsi dat radsi 20k nekomu s ceskejma sikovnejma rucickama nez utratit 10k na knifecenter
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KOUDY: tak to vlastne neni vubec spatny na to ze prakticky seriovka sebenza stoji pres 10k
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SIRIUS: 20k
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KOUDY: prosimte mozna to tady zaznelo, ale kolik byla nakonec finalni cenovka? Jinak ten pristup je fajn takhle by to melo vypadat.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ..třea..třea..
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: No já to mám jednoduchý, nějaký ty opravy, broušení a sem tam nějakou blbost dělám pro člověci a nebejvá to za prachy, co tvořim je už jen pro mne, takže je to zcela dle mýho vkusu, dělat něco, co do něj nezapadá, je moje černá noční můra. Ovšem sem náročnej zákazník a když se mi něco nelíbí, hned se seřvu, hodim si to na hlavu a mužu začít znova. Ale mám to jen jako relax, protože co se živim hlavou (paradox, ještě sem nechcíp hlady), práce rukama mi chybí.
    Ono asi dost záleží, jak kdo lpí na svym dobrym jménu, ale když má člověk jen jedno ( Isch nesmát se ), měl by si možná dávat majzla, na což ale leckdo, zcela a naprosto, se.e.
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: Just my 0.02 :-)
    MANFRED: Já teda zmetek radši zahodím a udělám to celý znovu pořádně, než abych člověku, kterej mě platí, odevzdal ten zmetek. Ale já nevyrábím fyzický věci rukama, no...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Mě Ti dycky stačí si pak přečíst nadšený recenze, říct si jak to určitě bylo bezva, plno bezchybnejch nožů a nejdu tam, abych o tu iluzi nepřišel.
    O podivném posunu kdy vídám za peníze (!!) nože, který bych ani neukazoval jsem už psal, asi je to trend, ono ale když by to mělo nějakou odpovídající cenu, tak dobrý...což ale nemívá. Zahodit něco, co člověk vyrobil, když si vědomí cenu materiálu, investovanou práci, vícenáklady jako kalírna....a někde v procesu se to zkurvilo, to chce dost odvahy :-), dobře znám.
    VACA
    VACA --- ---
    Ok sem zticha, nějak mi celou dobu unikalo že jde vlastně o spotřební zboží a jen prostou potřebu spotřebitele :)


    FINSON: ale tak i tohle sou zajímavý elementy kerý o ledasčem vypový. Jinak se tam najdou i výborný kousky, pár sympatickejch lidí, člověk vidí kosmický materiály apod..
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já se Koudyho nijak nechci zastávat, ale určitě bych ho nekritizoval za zbrklý postup a za to, že nešel oplendávat na výstavu a okukovat tam ztrápeného Blacka, nalitého Dohnala, obdivovat špatně spasované Stridery s neopracovanými hranami a nožíky s prasklinami v rukojeti a ostřím do S - při pohledu kolmo na něj proti hřbetu čepele :-)

    Už jsem psal, že ten nožík není tak úplně můj šálek čaje - ale způsob, jakým do toho Koudy nastoupil a bez chození kolem horké kaše si řekl, co chce a prostě sáhl po kvalitě, se mi líbí. Hlavně že z něj máš Koudy radost, přeju ať dobře slouží.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    jinak s panem pokornym sem si pres hodinu povidal kdyz sem si pro nuz prijel..ukazoval mi proces vyroby...jiny noze ktery mel zrovna vyrobeny nebo je dodelaval..treba - https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/...1/t31.0-8/12184246_512767365556731_3565300606201472194_o.jpg ..ukazoval mi kus mamutiho klu...kousek meteoritu a podobny veci ktery nekde dostal nebo vydrazil a ze to vsechno zapracovava do nozu/rukojeti Ukazoval mi i propisky..ze bude chtit casem ke kazdymu vyrobenymu nozi dat stejne ladenou propisku...Rekl mi ze mam samozrejme brouseni a cisteni noze zdarma az do konce zivota etc..Pusobil na me velmi solidne a mile. Nebylo to zadny..dobry den..tady mi dejte zbytek penez..vemte si nuz a cau..Naopak mi ten proces vyroby i predani prisel dost osobni a sem fakt spokojenej.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KOUDY: To že se Ti líbí vidim jako podstatný. To že svoji volbu obhajuješ, vidim jako zbytečný, už proto, že každej má jinej vkus.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VACA: Hele ja nejsem nejakej sberatel nozu kterej by se nozum venoval..mel jako konicek..chodil je zkouset do lesa a sekat/rezat s nima vetve apod..Sem normalni spotrebitel kterej proste jednou za cas vytahnul nuz protoze ho na neco potreboval..pak ho zas zandal do kapsy a nemusel ho treba mesic na nic pouzit..Mel sem par let nejakej nuz od cold steel kterej mi vyhovoval..nicmene potom sem ho ztratil..dostal sem se za posledni dobu do situace kdy sem ten nuz na par veci potreboval pouzit a najednou sem ho u sebe nemel...Takze sem vlezl do tohohle fora ze se tu porozhlidnu a neco si vyberu..mel sem limit nejakych 300 dolaru cca - [ KOUDY @ NOŽE - ] ..potom prisel chinga a rekl mi o panu pokornem [ CHINGACHGOOK @ NOŽE - ] a me to hned oslovilo...Mit nuz vyrobeny "na miru"..jen pro me..podle mejch prani a specifikaci..ne nejakou seriovku..super napad..alespon si ho budu vic vazit, budu ho vic opatrovat/uz ho neztratim (doufam)..Z noziru znam priznam se jen Bolfa a Marvela..kouknul sem na pokornyho stranky a hned me zaujal tenhle malej nuz /files/000/014/1453207_28b5c35552b3054087c6/original.jpg"/discussion/4855/id/44639321" data-discussion-id=4855 data-id=44639321>[ KOUDY @ NOŽE - ] A ja se v podobnejch vecech rozhoduju vetsinou hodne rychle a impulsivne..protoze kdybych nad tim nejak vic zacal premejslet a srovnavat si pro/proti..tak budu nuz vybirat rok..Takze sem napsal panu Pokornemu ze mam zajem o nuz ve stylu obsidian monsteru..ale chtel bych ho tak o 5cm kratsi aby se mi vesel do kapsy..chtel bych cepel z damasku (protoze se mi proste libi a nikdy sem nuz z damasku nemel)..apod...Nejak sme to par dni ladili..on mi pak poslal vykres..posilal fotky z vyroby a ja byl celou dobu spokojenej. Spokojenej sem i ted. Mam nuz kterej vicemene nikdo jinej na svete nema..je osobni..neni to nejaka seriovska kterou bych si mohl koupit v tescu apod..a zaroven mi prijde i celkem praktickej..Dobre se drzi..neni nijak zvlast tezkej aby me jeho vaha stvala v kalhotech...je skladnej..Furt se mi libi. Kolik stal je pro mne uprimne naprosto irelevantni..je to proste rucni vyroba a za tu se plati kdekoliv na svete.
    VACA
    VACA --- ---
    KOUDY: Já si malinko myslim že tenhle nůž, vlastně celá tahle tvoje akce okolo toho vyvolala určítý emoce a rozpaky z několika důvodů.

    Jednak proto, že takový ty nožový entusiasté když si nechají zakázkově vyrobit nůž tohohle levelu, bývá to často delší pečlivě zvážená a mnohokrát rozmyšlená cesta..
    No a tohle trochu působí takovym hrozně "hrrr" dojmem... Vypadá to že spíš než by jsi hledal věc na celej život jsi chtěl jen ukázat že na to máš.
    Zničeho nic se totiž objevíš v diskuzi o nožích s tim že chceš koupit relativně drahej nůž. Hned vzápětí zadáš zakázku poměrně renomovanýmu nožíři (což je určitě krok správným směrem a chválihodné)
    Jenomže ty to uděláš na základě "dvou obrázků z internetu". Navíc to ještě trochu umocní zákazníkem zvolená kombinace členité struktury, damašku a rozmanitý siluety kdy si tyto elementy nenechájí vzájemně vyniknout, spíš se naopak potírají což může působit trochu překombinovaně. Napadá mě přirovnání jako když pejsek a kočička vařili dort, taky tam chtěly mít všechny delikatesy. Chybí tomu trochu taková ta špetka nožové elegance.. Ale ve světě alien vs predator by to zapadlo dokonale :)

    Hele ale neber to prosímtě nijak špatně, rozhodně na tebe nechci ničím útočit. Spíš to ber jako takovou přátelskou upřímnost..
    On ve výsledku ten nůž neni žádnej propadák a věřím že naživo bude vypadat ještě daleko líp a vinikne spostu jemností.. Ale takhle v souvislosti s jeho bleskovou genesí to působí prostě trochu zbrkle.

    Já se divim že sis třea aspoň nepočkal do nožířský výstavy v praze (nevim odkud jsi) a neprošel se tam, neohmatal a osobně prozkoumal tunu nožů, provedení, materiálů, nápadů. Že jsi nevyužil možnosti si všema tema typama osobně pokecat, vidět je na jedný hromadě a třea i koutkem oka zahlídnout někerý jejich napnelismy a hašteřice ze světa nožů v našich krajích.. Třea by si tam někdo získal tvoje sympatie svym projevem a i to by mohlo mít na celej proces vliv..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DEEJAYY: Vsak nemam...sdilel sem slozku kterou nahodil on
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    KOUDY: já vím že jsi, jen mi to nešlo dohromady s tím, že ho nemáš proto, abys ho postoval na fb ;)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GANDHI: ja mu rekl uz kdyz sem u nej pro ten nuz byl..ze ho na na fcb vychvalim protoze jak ten nuz..zpracovani apod..tak cela komunikace s procesem vyroby..byla ukazkova..:)...stejnou reklamu udelam Marvelovi az od nej koupim nejakej nuz :)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    super, koudy na fcb pohonil ego a udelal p. pokornymu reklamu - vsichni jsou spokojeny:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DEEJAYY: co je na tom za nahodu kdyz to sem ja? :)
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    KOUDY: jaká náhoda :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam