• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    FINSON
    FINSON --- ---
    HENNYVILLE: To filetování jsem nějak nepochopil. Z několika různých (pravda, různě pofidérních, nutno přiznat) zdrojů jsem se dověděl, že filetovací nůž má být tenký a pružný, aby té rybě pěkně klouzal po kostech a kopíroval jejich zakřivení - tady ta deba je tlustá jak bojovej bowie od Želvy. Jak to ti Japonci dělaj?
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    jen pro predstavu davam video k cemu se ta, vcera zminovana Deba pouziva a taky jak se pouziva
    金目鯛を鍋用に調理する!
    https://www.youtube.com/watch?v=aA-_z5x0p9c

    a tady je podle me nejlepsi Deba na trhu v akci
    ULTIMATE TUNA FILLETING - Suisin Inox Honyaki Deba 180mm
    https://www.youtube.com/watch?v=BXpJqD5oJ-w
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NEVILL: Mne potěšil muj oblíbenej elmax :-)
    STU
    STU --- ---
    HENNYVILLE: diky za info, to jsem netusil. koukam ten suisin je trosku jina liga a na cene je to fakt znat
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MANFRED: nosím po kapsách tak nějak na střídačku Spyderco P'Kal nebo Para Military 2, obojí jsou z S30V...tak rád vidím v tom srovnání že je to v té lepší polovině... :-)
    EDAK
    EDAK --- ---
    BRUKEV: jeste bych ocekaval ze si si objednal tri japonsky noze :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Něco od BR, to je první trakker, co se mi líbí :-) a pár tabuliček.




    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: resp takhle, má smysl začínat s japoncema právě na sujihiki (v té cenové relaci) nebo doporučuješ jiný typ?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    HENNYVILLE:Omlouvám se že jsem se vecpal do diskuze, řeším stejnou věc :) v tom případě sujihiki! Koukám že je prý i jednodušší na broušení. Nicméně - dá se dostat do cca 3-3.5 tisíc včetně kamenů na broušení aby to mělo smysl pro začátečníka s japonskýma nožema?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: Když vidim ten výbrus, začnou mne bolet ruce protože z tohodle stavu to dovést ručně šmidly pidly mokrejma šmirglpapírama do stadia kdy ty rýhy není vidět je ta nejpitomější část mý nožotvorby:-)

    Zaujal mne docela tenhle kudlík. Při cenách 1400 nahoru teda platonicky :-)
    Desert Knifeworks Sandshark Drum OTF
    https://www.youtube.com/watch?v=KEbKF-4yYao
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Jen teda jeste k te postovane Debe. Podle me je celouhlikova Deba blbost. Tim ze je furt mokra, tak uz nebude ani patinovat, ale reznout. Obzvlast white #1 ma tendenci se zubit a praskat. Volil bych urcite nerez, celonerez. Suisin ma asi nejlepsi Debu co sem videl. Je to Inox a k tomu to neni san-mai, ale honyaki a na to, ze je to delany touhle metodou, tak je za hodne slusny prachy.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    POSEIDON: Deba je prvoucelove na filetovani ryb a sekani kosti. Je dobry v tom mit nejakou vahu. Deba ma bezne pres 300g. Tenka kudla by toho moc nevydrzela.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    77WHITE: Jo, pouzivaj jen yanagibu, ale tim, ze je to dutej single bevel tak tim neukrojis ani maso, je to jen na krajeni tenkych platku ryb. Mam na mysli real yanagibu, ne toho kratase co tu nekdo postoval. Proto jsem se jeste ptal na sujihiki, ten je viceucelnej.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    HENNYVILLE: Co sem se koukal tak bezne pouzivaji jeden nuz, takze asi univerzal?
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    STU: Blade thickness 8 mm - proc je to tak tlusty?
    STU
    STU --- ---
    MIKKADO: ja bratrovi koupil tenhle
    http://www.noze-nuz.com/dick/719472.php loni a byl maximalne spokojenj,
    letos dostane ještě
    719475 Nakagoshi Hocho, Deba Japonský nůž Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/dick/719475.php
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: fakt dík. Našel jsem si na netu, co je yanagiba, co je sujihiki, od toho se dostal na videa japonských příprav steaků a jejich masových jídel. Mám díky tomu hlad jako prase:)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam