• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WOJTYLA: Ja bych se urcite na vyvoji rad podilel. :-) mam rad a preferuju lehce oversized 210ky (215mm) a 240ky (243-246mm) jako jeden z nejfunkcnejsich profilu jsem shledal Machalikovo Konosuke, ktery je naprosto klasickyho evropskyho ale funkcniho profilu. Pak my dva asi nejpouzivanejsi noze, opet japonce, ale jsou to zase Gyuto styl noze. Cili western style kudly. Klidne ti poslu fotky. Rukojet? Urcite drevo. Cepel? Uhlikovky v prve rade, klidne damasek, v sendvici s nerezem super, R2 (SG-2) skvelej nerez.
    Co dal ? :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Kluci mám seriozní dotaz na místní odborníky na kuchynáky... (jde mi o evropskej/panamerickej styl kuchynáků)

    jakej tvar preferujete, jako velikost, co na materiál na ručcce, jakej materiál na čepeli (nere/uhlík/sendvič/dašek)

    a tak? líběj se spíš tradiční tvary, nebo i trochu designu moderního...?

    čim víc se rozepíšete tim budu raději.

    Chtěl by se někdo z vás podílet na vývojí kuchynskýho nože?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    JIKE: LOL kudla za 60 tisíc:-DDD cive ten plácá ten Brixi...
    JIKE
    JIKE --- ---
    VXP: 2013 a nova. spíš z toho řetězu motorové pily
    VXP
    VXP --- ---
    JIKE: méně než 10 nožířů v ČR? :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    Jak vykovat nůž z řetězu motorové pily
    http://www.youtube.com/watch?v=n5lu9WOeZgA
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    FINSON: neni zac :-)

    ja se mam taky co ucit :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    HENNYVILLE: Děkuji, pane! Mám se co učit.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    tohle treba vypada taky zajimave http://www.nozeinox.com/palicka-na-maso-nerez.html ale kdovi z ceho jsou ty hlavice
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    FINSON: taky jsem to driv moc nechapal, ale po nastudovani techniky mi to nejak docvaklo. tim, ze jsou to duty single bevely pro pravaky nebo levaky, stejne jako u yanagiby, je na nich nejdulezitejsi tzv shinogi linka. ta vlastne vede a drzi celej ten rez v jednom smeru. tim, ze oni jednou skrz brisni kosti, nevykrajujou je hned pri filetovani jako my, ale az po rozpuleni ryb, neni potreba mit nuz tenkej a pruznej, stejne jako kvuli (vetsinou, podle druhu ryby) tomu, ze ty supiny neskrabou, protoze to porusuje strukturu masa. vetsi ryby jako tunaky, lososy apod, bouraj uplne jinak nez my. kazdej filet ze rozbije na vrchni a brichi, cili to delaji uplne jinou technikou.
    tady je treba videt, jak krasne vycisti a rozporcuje tak malou rybku relativne velkym a tlustym hovadem, Debou Suisinem. Jde hodne o zrucnost a naucit se pouzivat ten nuz. vyuzivas prevazne prvni tretinu az polovinu noze.
    Sanmai Oroshi Tai (Red Snapper)- Japanese Knife Imports
    https://www.youtube.com/watch?v=icOlud_bZik

    tady jde hezky videt to, jak se porcujou tunaci. kazda cast filetu ze pouziva na jinej druh sashimi, sushi atd, proto se to dela takhle
    https://www.youtube.com/watch?v=p7e2P9kmmYw
    tady to snad pujde videt srozumitelneji co se mysli tim dutym single bevelem. Toto je Deba.

    Takhle vypada yanagiba, usuba atd.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: Tak to namlať zadara svou ocelovou pěstí :-)
    I když přivedl jsi mne na nápad, co bych mohl příště vyrábět :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MANFRED: cely lity z nejakyho 330 nerezu, nebo aspon hlavice nerez a rucka polymer, co snese mycku

    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: Tam je problém s tou ručkou, ten kus nerezu na palici by se dal někde strategicky přemístit a opracovat, ale ručka z trubky by vypadala dost debilně.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Prijde mi totiz, ze to snad neexistuje. Bud je to zinko-hlinikovy, nebo jsou to plasty obaleny nerezovym plechem.. a nebo pak az jakysi nemecky lity za 900-1800,-
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    XMEDA: možná na aliexpress, ikdyž nevím s tou hmotností...
    FINSON
    FINSON --- ---
    UBU: No ale v tom druhým videu tu rybu tím pajcrem (sorry Hennyville, víš, jak to myslím ;-) ) nařeže naprosto luxusně, akorát jsem z toho nepochopil ten grif. Jinak zpracovat si takhle pstruha, to je hezký, to se taky zkusím naučit.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    XMEDA: neco ve stylu http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/57/96/57/42/5796574225 ale ne slitina hliniku a zinku.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Je to sice trochu bokem, ale nevi nekdo o zdroji nerezovych celokovovych palicek na maso, ktery nestoji litr? :) Nemusi to byt designova picovina, ale jedoduchy drzadlo a na konci aspon 300g palice. Mytelna v mycce.
    UBU
    UBU --- ---
    FINSON: Co jsem z těch různých videí s Deba noži pochopil, tak je to kuchací a porcovací nůž na ryby spíš než filetovací.
    FINSON
    FINSON --- ---
    HENNYVILLE: To filetování jsem nějak nepochopil. Z několika různých (pravda, různě pofidérních, nutno přiznat) zdrojů jsem se dověděl, že filetovací nůž má být tenký a pružný, aby té rybě pěkně klouzal po kostech a kopíroval jejich zakřivení - tady ta deba je tlustá jak bojovej bowie od Želvy. Jak to ti Japonci dělaj?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam