• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Děkuji vám pánové umělci :))) cením si vašich názorů ;)
    Nejlepší volba pro nás oba bude Victorinox. Kamarád mi je doveze ze zahraničí.
    Až budu chtít opravdovou kudlu, vím, na koho se obrátit....:)
    Děkuji, hezký večer přeji.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    JIKE: Já nevim, zkusil jsem to protože ho mám a ta podoba !!! :-D :-D
    IMUS
    IMUS --- ---
    Asi pred 2 lety sem koupil otci http://victorinoxcz.cz/kucharske-noze/kucharsky-nuz-18cm, velikosti si nejsem jistej. No otec vari hodne casto a asi i rad, ale k nozum se chova jak nacek k zidum. Po dvou letech denodenni prace, ten nuz zazil hroznej mordor, pres noci v drezu, sekani zmrazenyho masa i s kostma, jen mycku asi nezakusil jelikož je moc velkej, ale ruku do ohne bych za to nedal, mozna doslo i na tu. Po tomhle zatezovym testu ten nuz patri porad k nejostrejsim co otec ma, na ostri ma asi dva zoubky ale nic co by se nedalo zbrousit( jeste aby tam ty zoubky nebyly kdyz si ten nuz obcas plete se sekackem). Rukojet je uplne v poradku. V dobe kdy sem ten nuz kupoval, sem tak trochu pocital stim, ze dnes uz bude nepouzitelnej ale je porad ok. Pro obycejnyho smrtelnika sakra dobrej nuz bych rek a doporucuji .
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Ten fiskars drží v ručce fakt na kousku, jeden sem předělával, no a musel jsem si na ručku vzít kus z čepele, aby to vůbec mohlo držet.

    KLATIC:
    Každej jsme holt jinej, no.
    když jsem třeba viděl výbavu řezníka, kterej přijel zabít kolegyni prase, tak to fakt nebyla značková sada, nerez tam nebyl stejně jako plastová rukovítka, obdivoval sem sekeru, jenže to byl řezník tradicionalista, sehnanej přes půl republiky, prase majznul palicí a dřevěný necky přivezl sebou, takže pracoval jen tak mimochodem, stihnul u toho klopit tvrdý, plácat ženský po prdeli a dělat jim jednoznačné návrhy, mluvit jadrnou řečí apod.
    Takže každýmu asi dle jeho gusta.
    JIKE
    JIKE --- ---
    VILGEFORTZ: proč zrovna něco heavy u mě :D
    MANFRED: PŘESNĚ TAK!
    S_V_E_T_Y_L_K_O: zálaží na tom jak moc velcí jste fajnšmekři a využijete hodně kvalitní nože. jasně že se tu řekne že všecko musí bejt uplně super kvalitní, on si k tomu každej dojde, jako vy s tescomou.
    U Fiskarsu - nevím jak ty černé, ale bacha na uchycení v ručce, po letech se mi vyklal. S tím, že rychle se také tupí. Preferoval bych sadu do Victorinoxu. Nebo koupit zvlášť co je potřeba. Brousek pro začátečníky pokud nechcete nějakou sadu jako spyderco apod, tak 1x keramiku jemnou a postupně dobrušovat. + nedávat do myčky.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    panove vy me zase pri patku bavite :o)) este se zacnete trumfovat kdo ma tvrdsi :o)))

    znam spoustu spokojenych uzivatelu nozu od Poka, mnoho z nich si ty noze nakoupilo postupne... nejdriv jeden na zkousku a pak dalsi a dalsi (na knifu v kuchynskych nozich se taky par komentu najde)

    mel jsem v ruce dva..tusim ze
    http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/135-nuz-pok-vii-9.html a
    Nůž POK (TYP VII/3)
    http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/129-nuz-pok-vii-3.html

    padnou krasne do ruky, skvele se snimi dela, pred krajenim prezralych rajcat se pretahnou par vterin na ocilce a uz to svisti....a navic se da s Pokem krasne pokecat :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Sympatický mi je, že se s tou ocelí netají nebo nepíše "nejodolnější HXW 60nCprd tepelně zušlechtěná na 70-80PRC".
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    KURE: ocelova ocilka nebrousi, keramicka a diamantova jo, sice malo, ale staci to na dost velkou dobu, nez je potreba jit na sutr...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    WITTGENSTEIN: cive 52hrc má moje péro když v létě vyrazej gymnazistky v minisukních... to nejni tvrdost na nůž...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: To je slusny rozpeti tvrdosti :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KOUTLOSH: F skutečnosťy bláto.
    T5Mo(Bonpertuis) - Martensitic stainless steel, working hardness 52-55HRC.
    T7Mo(Bonpertuis) - Martensitic stainless steel. Working hardness 53-57HRC.
    T5MoV(Bonpertuis) - Martensitic stainless steel. Working hardness 52-56HRC.
    T6MoV(Bonpertuis) - Highly stainless steel, improvement over 420 series, but still not enough to be considered in high or even mid range knives.
    T7MOV nevyhodí nic než odkazy na Pokovy stránky.
    KURE
    KURE --- ---
    KLATIC: lol to snad ne. zajimalo by me jak a z ceho vznika nzu ktery je remeslnik ochoten prodavat za 500,- kus.
    KURE
    KURE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: ptas se takovym zpusobem, ze je jasne ze nemas poneti o tom co znamena mit v kuchyni slusny nuz.
    zaroven koupe dobreho noze za rozumnou cenu znamena koupe v zahranici.(usa/jap)

    moje rada je kup za tech 5k neco o cem vis ze vas to potesi, a na noze se vykasli.
    (pokud tvuj muz vi neco o nozich, tak at si je koupi sam. vyber a porovnavani nozu je ta vetsi pulka zabavy.)

    pro exprty co to komentovali mam taky dve rady:
    1) KAZDEJ nuz se musi brousit, takze nakup noze za tezky prachy, aniz mate vyreseny brouseni, je zbytecny.
    2) ocilka nebrousi.

    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Kup si dva Globaly nebo Victorinoxy. Velkej 21-24 cm a malej 12-15cm. K tomu dobrou ocilku a mas klid. Zajimaj te typy Gyuto a Petty.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    WITTGENSTEIN:
    Materiál na nože - ocel
    francouzská ocel od firmy BONPERTUIS
    T5MO, T7MO, T5MOV, T6MOV, T7MOV
    tvrdost 55-58 HRC

    Používané materiály
    http://www.pok.cz/materialy-nozu-pok.html

    ale nic mi to moc neříká..
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    MANFRED: Upřesňuju tip na Cold Steel Leatherneck
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLATIC: O kvalitě těch nožů svědčí i to, jak se Poch netají použitou ocelí... oh wait...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Stejně jako kolegové doporučím, aby ses vykašlala na nějaké sady a pořídila si DVA dobré nože, velký kuchařský (cca 21 cm a více) a menší na zeleninu. Pokud na to nechcete obětovat kdvíkolik peněz a nechcete se učit brousit, doporučím tenhle Victorinox:
    Victorinox Butcher knife 23cm # 5.5200.23-23552002300
    http://www.markus-heucher.de/...g-bank-knives/23cm/victorinox-butcher-knife-23cm-5520023-23552002300

    (Povšimni si rozdílu v ceně oproti českému zastoupení: http://victorinoxcz.cz/kucharske-noze/kucharsky-nuz-23cm)
    Kdybys chtěla poradit nějaké japonce, jsme ti s Hennym k dispozici... ale nějak mám pocit, že na to nedojde.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: : jinak ty fiskars rozhodne ne, maj nekvalitni ocel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam