Kuchynaky round 2.
Dostal se ke me v ramci EU passaroundu nuz na testovani z jednoho UK kovarstvi
http://danprendergastknives.com/
Podle Danovych postu na KKF mi prislo ze si s tim nejak nevi rady, ma skills, vybaveni atd, ale hleda chyby. Dela je z britske uhlikovky BS1407:1970, pro me samozrejme neznamej matros. Podle fotek sem si rikal, ze by to mohla bejt dobra kudla a chtel sem ji zkusit. Sla ke me pres Skandinavii, Holandsko a Nemecko, dosla v celkem zubozenym stavu, takze jsem ji musel relativne dlouho davat dohromady.
Kdyz jsem ji vytahl z krabice, okamzite me napadlo ze ta rucka bude nejvetsi slabinou toho noze, hrozne kratka, tenka, drevo nevim jaky, ale uz lehce praskly. Profil kudly byl na druhou stranu vybornej, ne moc dlouhej flat spot, celkove nuz hodne tenkej, monosteel, po brusu solidne ostrej. Po par prvnich cibulich mi ale doslo, ze rucka neni nejvetsi slabinou, ale je to spicka. Moc tenka, moc dlouha, proste prvni petina noze od spicky mi na nem vadila asi nejvic. Jeste ke vsemu tomu jak byl nuz hrozne tenkej, byl az moc pruznej, ale spis to pripisuju tomu, ze to je proste monosteel. Nemam je rad. Celkove ho hodnotim jako solidni nuz, kterej ale ma jeste hodne chyb. Na druhou stranu to ma potencial a myslim ze jednou bude dobrej :-)
fotky