úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
NOŽE -
REDSNAKE
---
---
15:22:47 30.6.2016
HENNYVILLE
: tak on je "kraji" a kraji, zejo.. bych mohl vypravet z toho co mam doma..
HENNYVILLE
---
---
15:16:06 30.6.2016
1 odpověď
+1
10 let nebrouseny noze, jednou rocne prejety na ocilce, ktery porad krajej. To je real toto?
AZIM
---
---
13:25:00 30.6.2016
KURE
: ne, jestli se nepočítá když s tím něco jednou ročně bouram do mrazáku a prejedu to na ocilce co byla k tomu
HENNYVILLE
---
---
11:25:57 30.6.2016
+1
ZOIDBERG
: Me se nikdy na nicem nic nevylamalo. Nesmis byt blbej a sekat s tim zmrzly veci a kosti. Taky samozrejme zalezi na cem krajis.
ZOIDBERG
---
---
10:49:16 30.6.2016
1 odpověď
WITTGENSTEIN
: Jo tak na opravu ano. Vylamuji se ti na Japoncích ostří často? Nedávno jsem brousil nože u známých a půlka jich měla zoubky, a to se dušovali,že řežou jen na desce.
WITTGENSTEIN
---
---
10:26:42 30.6.2016
2 odpovědi
ZOIDBERG
: Na hodně ztupené nože / ostří se zuby. Brousí opravdu rychle.
Gesshin 400 Grit Stone - Japanese Knife Imports
https://www.japaneseknifeimports.com/...ons/ara-toishi-coarse-stones/products/gesshin-400-grit-stone
ZOIDBERG
---
---
4:32:38 30.6.2016
1 odpověď
+1
WITTGENSTEIN
: K čemu využiješ ten 400? Není to spíše 4000?
WITTGENSTEIN
---
---
1:56:09 30.6.2016
2 odpovědi
+4
A když už jsme u japonských nožů, dneska jsem si udělal VELKOU radost nákupem sady tří vodních kamenů Gesshin (zrnitost 400, 2000 a 6000) od Jona Broidy z Japanese knife imports.
WITTGENSTEIN
---
---
1:45:12 30.6.2016
+2
AZIM
: Horst Fuchs jistě doporučuje! :)
Horst Fuchs Teleshopping - Nůž 3/3
https://www.youtube.com/watch?v=MF9hP-5kXvc
WITTGENSTEIN
---
---
1:42:31 30.6.2016
EDAK
: Hm, pokud by to byl nůž specificky na maso - velké fláky masa - šel bych spíš po sujihiki než po gyuotu.
Tedy:
http://www.chefknivestogo.com/koaosu27su.html
Pokud přece jen gyuoto, doporučil bych
http://www.chefknivestogo.com/rikoaosu24gy.html
Cenově nelze porazit jednu z tvých voleb:
Kohetsu Blue #2 Gyuto 270mm
http://www.chefknivestogo.com/kobl2gy27.html
(270 mm už je dost, člověk si musí zvykat a rozhodně musíš mít velký prkýnko. Ta ručka z micarty není ovšem nic moc.)
Každopádně vítej mezi námi japkaři :)
EDAK
---
---
0:31:18 30.6.2016
POSEIDON
: mam zatim jeden oboustrany wetstone a minimalne dve ruzne sady podobne lansky. pocitam s tim ze budu prikupovat jemnejsi wetstone. nabizis neco?
POSEIDON
---
---
0:27:42 30.6.2016
1 odpověď
-1
EDAK
: a brousit to mas cim?
KURE
---
---
22:03:29 29.6.2016
1 odpověď
+1
AZIM
: pockej jako ze je 10 let nikdo nebrousil?
AZIM
---
---
21:29:15 29.6.2016
AZIM
: resp. pro osobní použití, ne pracovní, prostě takové to domácí krájení
AZIM
---
---
21:28:08 29.6.2016
1 odpověď
EDAK
: jasný, ja tam nějak neviděl větší než jen ten osobní need
EDAK
---
---
18:59:11 29.6.2016
1 odpověď
AZIM
: Je to jednoduchy, taky mam doma nekolik nozu uz deset let a nekolik z nich vydrzi jeste dvakrat tolik. Pouzivam nektere z nich taky velice prasacky. Ale vyzkousel jsem si praci s japoncem(mensim) a proste je to neco jinyho, hlavne kdyz musim nakrajet 12 kilo masa i s kuzi. Je to rychlejsi a mene namahave. Ja proste pokud delam neco casto a ve velkem, tak na to rad pouzivam velice dobre az nejlepsi nastroje. Taky muzes programovat na starym/pripadne slabym pocitaci a nebo si proste koupis neco poradnyho s cim ti prace pujde jednoduseji a rychleji od ruky.
HENNYVILLE
---
---
18:21:21 29.6.2016
Pise ze chce japonsky, ne italsky.
AZIM
---
---
18:17:27 29.6.2016
3 odpovědi
EDAK
: ne že bych měl chuť dloubat do hnízda ale za bura si koupíš celou sadu Zepter nožů, ja mám dve, serrated i plain edge ... mám je cca deset let a jelikož se mi za tu dobu v kuchyni vystřídala celkem pěkná řádka kuchařek tak musím říct že byli i prasacky používány a servis prakticky zadnej, nože jsou pořád v pohodě ale asi by zasloužili přejet na kameni
EDAK
---
---
13:52:02 29.6.2016
3 odpovědi
Prisel cas kdy si nutne potrebuji koupit velky kuchynsky nuz na krajeni masa. Pod vlivem zdejsi masaze vlastne prichazeji v uvahu jenom japonske. Pozadavky jsou oboustrane brouseni(jednostrane bych asi neumel nabrousit), cena max kolem 5000 CZ a rad bych nuz co si dlouho udrzi ostri a klidne muze byt narocnejsi na brouseni. Krajim velke kusy masa i s kuzi, takze vetsi velikost(240 a vice). dospel jsem k tomu ze nejlepsi pro me bude Gyuto
Co me zatim zaujalo je toto.
1)
http://www.chefknivestogo.com/tska24gy.html#reviews
2)
http://www.chefknivestogo.com/kaankusugy24.html
3)
http://www.chefknivestogo.com/kobl2nagy24.html
4)
http://www.chefknivestogo.com/kobl2gy27.html
Budu rad za komentare, pripominky a rady.
KALIF_WH
---
---
21:30:30 28.6.2016
+1
GGG
: promin, spatne jsem to precetl, kazdopadne drevo nadherny, mam pro bahenni dub slabost.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam