• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    To mi připomíná, že když sem se naposledy vrátil z Měsíce, tuším nějaký dva týdny zpět, tak......
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HENNYVILLE: tak on je "kraji" a kraji, zejo.. bych mohl vypravet z toho co mam doma..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    10 let nebrouseny noze, jednou rocne prejety na ocilce, ktery porad krajej. To je real toto?
    AZIM
    AZIM --- ---
    KURE: ne, jestli se nepočítá když s tím něco jednou ročně bouram do mrazáku a prejedu to na ocilce co byla k tomu
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ZOIDBERG: Me se nikdy na nicem nic nevylamalo. Nesmis byt blbej a sekat s tim zmrzly veci a kosti. Taky samozrejme zalezi na cem krajis.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: Jo tak na opravu ano. Vylamuji se ti na Japoncích ostří často? Nedávno jsem brousil nože u známých a půlka jich měla zoubky, a to se dušovali,že řežou jen na desce.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZOIDBERG: Na hodně ztupené nože / ostří se zuby. Brousí opravdu rychle.
    Gesshin 400 Grit Stone - Japanese Knife Imports
    https://www.japaneseknifeimports.com/...ons/ara-toishi-coarse-stones/products/gesshin-400-grit-stone
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: K čemu využiješ ten 400? Není to spíše 4000?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    A když už jsme u japonských nožů, dneska jsem si udělal VELKOU radost nákupem sady tří vodních kamenů Gesshin (zrnitost 400, 2000 a 6000) od Jona Broidy z Japanese knife imports.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    AZIM: Horst Fuchs jistě doporučuje! :)

    Horst Fuchs Teleshopping - Nůž 3/3
    https://www.youtube.com/watch?v=MF9hP-5kXvc
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    EDAK: Hm, pokud by to byl nůž specificky na maso - velké fláky masa - šel bych spíš po sujihiki než po gyuotu.

    Tedy: http://www.chefknivestogo.com/koaosu27su.html

    Pokud přece jen gyuoto, doporučil bych
    http://www.chefknivestogo.com/rikoaosu24gy.html

    Cenově nelze porazit jednu z tvých voleb:
    Kohetsu Blue #2 Gyuto 270mm
    http://www.chefknivestogo.com/kobl2gy27.html
    (270 mm už je dost, člověk si musí zvykat a rozhodně musíš mít velký prkýnko. Ta ručka z micarty není ovšem nic moc.)

    Každopádně vítej mezi námi japkaři :)
    EDAK
    EDAK --- ---
    POSEIDON: mam zatim jeden oboustrany wetstone a minimalne dve ruzne sady podobne lansky. pocitam s tim ze budu prikupovat jemnejsi wetstone. nabizis neco?
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    EDAK: a brousit to mas cim?
    KURE
    KURE --- ---
    AZIM: pockej jako ze je 10 let nikdo nebrousil?
    AZIM
    AZIM --- ---
    AZIM: resp. pro osobní použití, ne pracovní, prostě takové to domácí krájení
    AZIM
    AZIM --- ---
    EDAK: jasný, ja tam nějak neviděl větší než jen ten osobní need
    EDAK
    EDAK --- ---
    AZIM: Je to jednoduchy, taky mam doma nekolik nozu uz deset let a nekolik z nich vydrzi jeste dvakrat tolik. Pouzivam nektere z nich taky velice prasacky. Ale vyzkousel jsem si praci s japoncem(mensim) a proste je to neco jinyho, hlavne kdyz musim nakrajet 12 kilo masa i s kuzi. Je to rychlejsi a mene namahave. Ja proste pokud delam neco casto a ve velkem, tak na to rad pouzivam velice dobre az nejlepsi nastroje. Taky muzes programovat na starym/pripadne slabym pocitaci a nebo si proste koupis neco poradnyho s cim ti prace pujde jednoduseji a rychleji od ruky.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Pise ze chce japonsky, ne italsky.
    AZIM
    AZIM --- ---
    EDAK: ne že bych měl chuť dloubat do hnízda ale za bura si koupíš celou sadu Zepter nožů, ja mám dve, serrated i plain edge ... mám je cca deset let a jelikož se mi za tu dobu v kuchyni vystřídala celkem pěkná řádka kuchařek tak musím říct že byli i prasacky používány a servis prakticky zadnej, nože jsou pořád v pohodě ale asi by zasloužili přejet na kameni
    EDAK
    EDAK --- ---
    Prisel cas kdy si nutne potrebuji koupit velky kuchynsky nuz na krajeni masa. Pod vlivem zdejsi masaze vlastne prichazeji v uvahu jenom japonske. Pozadavky jsou oboustrane brouseni(jednostrane bych asi neumel nabrousit), cena max kolem 5000 CZ a rad bych nuz co si dlouho udrzi ostri a klidne muze byt narocnejsi na brouseni. Krajim velke kusy masa i s kuzi, takze vetsi velikost(240 a vice). dospel jsem k tomu ze nejlepsi pro me bude Gyuto
    Co me zatim zaujalo je toto.
    1) http://www.chefknivestogo.com/tska24gy.html#reviews
    2) http://www.chefknivestogo.com/kaankusugy24.html
    3) http://www.chefknivestogo.com/kobl2nagy24.html
    4) http://www.chefknivestogo.com/kobl2gy27.html
    Budu rad za komentare, pripominky a rady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam