• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VOMAJDA: Pocitam ze tam pomuze jenom neco na zpusob wicked edge s diamantovejma brouskama, ale pocitove bych spis ten keramickej nuz zahodil nez si na nem ten WE nicil.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    O víkendu po mně chtěl otec doporučit brousek na keramický nože. Protože žádnej takovej nůž nemám, tak jsem jejich broušení nikdy ani neřešil. Jde to vůbec? Doporučítě někdo nějakej konkrétní brousek?
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    jaky byste mi doporucili vodni kamen z noze-nuz.com (objednavam tam bratrovi kudlu) na hiromoto santoku?
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    oujee, konecne prisel
    Woodlore 0298 - Nože Pokluda - výroba nožů, výroba loveckých nožůvýroba kuchyňských nožů, výroba nožů na zakázku
    http://noze.pokluda.eu/noze-roku-2016/woodlore-0298
    nazivo je jeste vic peckovej nez na fotkach, sem zvedavej na tu RWLku
    AZIM
    AZIM --- ---
    chlapy kdo tady dela s kydexem, otravoval bych s takovou blbinou ??
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Jinak, jak jsem se nedávno ptal na ty kapesní brousky, tak jsem asi našel co jsem hledal. Kdyby to někoho zajímalo: https://www.dmtsharp.com/sharpeners/folding-models/double-sided-diafold/
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SIRIUS: Původně jsem si myslel, že vezmu levnější RAT1 nebo Kershaw Blur, ale nakonec dám Spydercu šanci, i když původně mi ty jejich nože připadaly hodně ošklivý. ;-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    CROSS: DARUMA: ENDURA je za me porad jedno z nejuniverzalnich EDC co mam, delica je taky fajn, ale pro me nema moc smysl protoze ty noze vazi skoro stejne (tzn prakticky nic) a mensi je hlavce cepel, rukovet je podobne velka. Ted sice nosim ZT 350, ale jenom proto ze se mi libi, objektivne je to nuz naprd a za jeho cenu koupis enduru a delicu :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CROSS: Dík! Jo, mně taky připadá Delica tak akorát, ale jako EDC nůž mám momentálně RAT2 a sháním něco většího, co budu celkem často používat i v kuchyni, když budu zrovna vařit na místě kde mají tupé nože. A nebo rovnou koupím Enduru a Delicu a bude! haha.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DARUMA: na EDC mi Delica přijde tak akorát

    Jinak jestli to dobře chápu v terminologii Spyderca, tak FRN se týká rukojeti (fiberglass reinforced nylon) a FFG čepele (full flat ground)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BRUKEV: BTW. nevíš jaký je přesně rozdíl mezi Endura4 FRN a Endura4 FFG? FFG je tenčí čepel?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BRUKEV: Já jsem dneska držel v ruce Enduru a Delicu a ta Endura mi přišla obrovská. :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DARUMA: jojo, dneska mi to ukazoval. Moje první Spyderco jsem si ošahal, kvalita good, žádné vůle, atd. Nebyl čas, takže systém samootvírání vyzkouším až příště.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BRUKEV: Pořídili jste nakonec tu Enduru?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    IHNAT: Ten system alespon v kantonu Bern kde ziju funguje plosne, zbytek Svycarska to tak ma pokud vim taky ale skolstvi je rizeny kantonalne takze tam muzou bejt rozdily. Ta "separace" neprobiha az tak cernobile, ty deti muzou behem asi dvou let difundovat obema smery, podle prospechu.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    BLOWUP: OT: A ten systém "separace" gympl x učební obory je stejný na všech základkách? U nás je to docela téma v poslední době...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VACA: Tak ono tema skolstvi neni ani tady necim co by teda muselo jen budit zavist - kluk mimo jiny kvuli dost mizerny urovni casti vyucujicich prechazi za pomoci vrcholovyho sportu na gympl o rok driv, aby se ty skoly zbavil. Ale jako vsude, najdou se i pozitivni vyjimky. Ten chlapek na pracovni vyucovani je prej fakt cool, a krome toho kluk hraje lead guitar ve skolni rockband kterou zorganizoval jeden ucitel kterej driv hral v jedny rockovy skupine ktera byla ve swiss charts, taky fajn typek.
    Ale byl jsem na navstevnim dni na tom gymplu kam ted bude chodit, a tam jsem zase cumel ja, jak maj treba vybaveny laboratore na fyziku a chemii.

    SIRIUS: je to normalni vseobecna skola, tzv. "Oberstufe". Deli se to na "Sekundarklasse" ze ktery deti chodej na gympl a na vejsku, a paralelne s tim je ve stejny budove pro deti ktery pozdeji spis jdou do nejakyho ucebniho oboru tzv. "Realklasse".
    VACA
    VACA --- ---
    BLOWUP: Ticha zavist:) kdyz si vzpomenu na svuj druhy stupen zakladky, tak neco takoveho bylo nemyslitelne.
    Tam neco primominajiciho nuz akorat vyvolalo histerii ucitelek a poznamku jak remen, natozpak ze by nas ucili nuz vyrabet.
    Ucitelek ze kterejch si minimalne polovine vadilo ze uz se jim nerika soudruzko:D

    Palec nahoru synovi i jeho vyucujicim..

    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BLOWUP: jakoze bezna zaklad, zadnej strojni smer? koukam ze svycarsko je proste jinej svet ve vsech smerech proti cr :( to je velika parada
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JIKE: Tak jeho nejvic zajima fyzika, ale pochvalu mu vyridim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam