heh, tak jsem se ted bavil s policejnim dustojnikem, ktery je odpovedny za udelovani vyjimek. Zavolal jsem mu, ponevadz me zajimalo jak budou na podobnou zadost reagovat. Byl velmi ochotny a vysvetlil mi, ze prakticky na udeleni vyjimky nemam sanci :-) Rikal, ze zakon u zakazanych zbrani vicemene s vyjimkami pocita pouze v oduvodnenych pripadech. Na moji otazku, co presne takovy oduvodneny pripad predstavuje rikal ze treba kdybych byl pozarnik (u nas je tzv. dobrovolny pozarni sbor, treba bych mohl do nej vstoupit :-) nebo kdybych byl telesne postizeny a potreboval bych ten nuz otevirat jednou rukou. U sberatelstvi je to pro nej spis nedostacujici. Nicmene, posleze jsme se uz bavili o tom kolik nozu uz mam a od kolika by to mohlo fungovat (50). Kazdopadne diky nemu vim, ze musim k zadosti na formulari prilozit dopis podrobne popisujici moje pohnutky. Coz neni problem, okecat umim cokoli :-)
Taky mi rikal, ze bych i tak ten nuz nesmel nosit. Ptal jsem se ho, jak to je s tema postizenejma, ze ti kdyz ho potrebujou tak jim ve vitrince neni moc platnej. On na to, ze v tom pripade je nutny povoleni k noseni. Tak se ptam, jestli je nutny o takovy extra zadat a on ze nevi, ze zatim jeste nikdy povoleni pro noseni zakazaneho noze nevystavovali :-)))
To be continued.