• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    BLOWUP: nad 30cm a to pomerne tazko ukryva :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Paradoxni je, ze symetricka dyka je zakazana pouze pokud ma cepel kratsi nez 30cm :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ten applegate neni symetrickej, takze bys jej nosit mohl, ty ostatni taky. I kdyz teda nechapu na co ten kabar, ale ok :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS: Tak ja to trochu sleduju a ty sobotni pribehy si jsou dost podobny: osoby s migracnim pozadim balkanskeho puvodu neco potrebovaly vyresit pred diskoskou. A ver mi, ze tenhle fenomen tu zname az od migracni vlny z valky po rozpadu jugoslavie.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jestli narážíš na to, že se některý daj otevřít jednou rukou, tak pokud to nemá vystřelovací mechanismus, tak to v CH neni problém.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LEON_KOWALSKI: ten gerber mi přijde broušenej na obě strany, ten by asi neprošel, jinak nevidim problém
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CROSS: Z mých, naprosto běžných EDC nožů bych nemohl nosit ani jeden. Avispa, RAT 1, Spyderca, Gerber Applegate, Ka-Bar.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CROSS: Tak nemyslim teď tu vlnu, oni nějakou tu změnu skladby obyvatel maj už dost dlouho, navíc něco zakazovat je in už taky dost dlouho, vem si ten postupněj proces se zbraněma.
    CROSS
    CROSS --- ---
    MANFRED: já ti nevim, mně přijde, že zrovna ve švajcu se to za poslední roky moc nezměnilo (tj vůbec), a třeba ty britský šrouby už jsou taky utažený docela dlouho.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Ono povětšinou ty zákazy nožů v zahraničí pomalu gradujou, jak se v populaci zvyšuje počet lidí, který jsou zvyklí je používat k argumentaci, za nějakou dobu to dopadne jak kdysi v japonsku, jeden nůž ve vesnici na řetězu u studny.
    P.S. s migrací etc. ony zákazy naprosto nesouvisí :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    NEVILL: doplnil bych k těm vrhacím nožům, že ty jsou zakázaný, ale asi bys to uhádal na sport podobným postupem, jak Blowup.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NEVILL: vsechno co neni zakazany :-) viz BLOWUP
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Tohle mě v čr vždycky fascinovalo. Informaci o tom, že někde je nějaké naprosto nesmyslné omezení, z něhož se lze jakýmsi procesem vymanit, jsme schopní interpretovat tak, že je to tady totálně na draka, zatímco v místě výskytu omezení je to vlastně bezva, ačkoli tady u nás žádné reálné omezení tohoto druhu ani neexistuje, natož aby bylo nutné o nějaké výjimky žádat.
    A btw. ono to mnohdy stačí zkusit a omezení v čr padnou docela rychle. V místě, kde by se mi hodilo parkovat, jsem měl zákaz stání. Tak jsem se začal na odboru dopravy městské části pídit po jeho smyslu, a když jsme zjistili, že je tam vlastně na houby, protože je to pozůstatek předešlého dopravního značení, tak přišel policajt se štípačkama a bylo po zákazu. Ani to nebolelo, stačí to zkusit.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BLOWUP: A co se tam vlastně legálně může nosit po kapsách za nože? Victorinox a Wenger? Nebo i na ty je třeba povolení :-)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LEXXA: Taky bych řekl. Přístup "takovéhle jsou tu pravdla, ale jestli se ti to nelíbí, tak nám vysvětli proč to chceš jinak, a uvidíme" mi přijde sympatickej.
    V Česku by to neprošlo ani náhodou.

    LEON_KOWALSKI: To pozitivní není, ale za těchto podmínek je pozitivní to, že se s tím pořád dá pracovat.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEON_KOWALSKI: to si myslim pletes s nemeckem nebo anglii. Zakazany jsou tu motylky, vystrelovaky, zbrane ktery nejdou poznat (treba nuz schovanej v holi) a symetricky do tvaru dyky se dvema ostrima brouseny noze urcity dylky (coz mimochodem ten Infidel je taky ;-). Myslim ze nejak reglementovany jsou i vrhaci noze, ale tim si ted nejsem jistej. Zbytek je povolenej - normalne nosim treba rednorucne otvirany noze, coz v nemecku nejde.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LEON_KOWALSKI: zase to nepřeháněj, to omezení neni tak dramatický. Každej nepotřebuje nosit vystřelovák, a z běžnejch EDC nožů můžeš nosit prakticky cokoli.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    LEON_KOWALSKI: je pozitivni ze lze s ti zakazem pracovat. debilni je to obsah zakazu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam