• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GGG: Jen opravim, je to Kujira (velryba). Velice omezena serie pro Masakage od kovare jmenem Ken Kageura. Pro zajimavost, cladding vyrabi ze srotu uhlikovek a maji hrozne krasnou patinu a celkove hrajou vsemi barvami. Mel jsem jednou v ruce neco jako santoku, snad 190mm, jadro AS, krasnej nuz. Moc se mi libi, jasnej ne-Sakai favorit a favorit z cele Masakage kolekce, Knifewear jako jeden z mala ma od nej snad vsechny noze. Urcite doporucuju.
    GGG
    GGG --- ---
    HENNYVILLE:

    Knifewear Ottawa ‏@KnifewearYOW 2 Jul 2014
    Kitaoka Yanagiba Suminagashi
    210 mm Kugira
    Kumo Nakiri
    Kotetsu petty
    Takeda ko-Banno
    FINSON
    FINSON --- ---
    LEXXA, HENNYVILLE: Fábky. Nechtěl jsem do toho tady rejpat, když do peněz rejpu všude jinde...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Musí to bejt blbý, když je takovej celník náhodou nadšenec do nožů.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    HENNYVILLE: ten Kato je kupovanej seconhand ze statu, kdyby se nekdo divil te cene, celnici v Nemecku to kamosovi otevreli a delali s tim nejaky procedury takze z 1500USD se nakonec stalo 2000USD.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    LEXXA: Jo, pocital jsem to a je to kolem 240k czk :-) netusim kolik stojej tydle auta. Jen ten Kato je s danema a postovnyma lehce pod 50k czk.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HENNYVILLE: to je tak v cene nove octavky?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    HENNYVILLE: Btw. Na te fotce je nuz, kterych se podle Maksima (majitele shopu) udelalo 5ks. Je to Yoshiaki Fujiwara, vyrabi noze pod jmenem Kato, a je to bezesporu jedna z nejlepsich kudel co sem mel kdy v ruce. Vazi skvelych 300g, neznama uhlikovka ostra jak hovado, pul cm siroka u patky rucky (Xmeda styl) a hlavne ten kycovitej drak na nem to cely dovadi k dokonalosti. Toho draka delal rucne frajer kterymu je 95let. Vazne uzasna kudla. http://www.japanesenaturalstones.com/yoshiaki-fujiwara-240mm-gyuto-dragon/
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Seznamy jo? Tady je jedna sbirka, podle me je potreba toto mit doma.

    VLKOUNEK
    VLKOUNEK --- ---
    BRUKEV: )) Proc uz nekdo ty seznamy nedoupl na nastenku?Se vzdycky tesim,vo noveho,kdyz vidim ty +xx novych a ....kuchynaky ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak je fakt, že flame o kuchyňácích tu dlouho nebyla...

    UBU
    UBU --- ---
    HENNYVILLE: To jsou všechny Sakai, jen o tom nevíš... :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU: Wow, za uplnku kovanej jeste nemam :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    CROSS: Tak von to pise tak hrozne neurcite, ze se mu tady radi levny sracky, pak normalni sracky a pak neco lepsiho, tak ja mu radim neco special. Aby si mohl udelat obrazek o tom co je na trhu k mani.
    UBU
    UBU --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    HENNYVILLE: (on ale nechtěl dávat dárek tobě) ;-]
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Keijiro Doi (master blacksmith Sakai s Dentoukogeishi) ted udelal Hayate serii. Ma tam krasny noze v cenach od 550-1650 USD. Hayate je velmi specialni zalezitost, dela se to maximalne parkrat za zivot. Myslim, ze by to mohl bejt hezkej darek :-)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    NEVIEM: jedu tez na vetsinu veci pomer cena/vykon, osobne bych pro svoje rodice vzal bych par nozu (jakoze dva - velkej a malej jak ostatne radi BRUKEV) od Lamartu (http://kuchynske-noze.heureka.cz/lamart-lt2045-nuz-kucharsky-20cm-damas/#), super se brousi (relativne mekka ocel) a kdyz jim koupis obtahovadlo na kuzi od cinskejch deti z ebay za 60kc, tak to bude holit dost dlouho bez nutnosti brouseni. Z lowendu jednoznacne top co jsem mel v ruce a brousil.

    Druha trochu lepsi varianta je koupit Gyuto z AUS8 z ebaye a nejakej malej k tomu (to mam ja a rok holi bez problemu jen obtahuju na kuzi po par krajeni, varim parkrat do tydne) http://www.ebay.com/...fe-Gyuto-180mm-New-Japan-/222050902592?hash=item33b343e240:g:e58AAOSwh-1W44Mb
    Za ty prachy imo lepsi nez Tojiro z VG10, rucka zpracovana lip jak tojiro, lehce jsem smirkovou houbickou srazil hranu u konce noze, jinak jen sama pozitiva. Pekne tenkej nuz, ostrej a dobre se brousi a s AUS8 mam ze zaviraku jen dobry zkusenosti

    treti je vzit F radu od Tojiro (F-807 ci F-808, F-801 a neco k tomu treba, nebo maj i sady) - mam od nich F-801
    TOJIRO WESTERN JAPONSKÝ ŠÉFKUCHAŘSKÝ NŮŽ 180 MM (F-807) | noze-tojiro.cz
    https://www.noze-tojiro.cz/product/detail/17/
    Z meho pohledu to za tu cenu nestoji, vykon ty laminovany VG10 neni takovy, abych oproti dobre nabrouseny AUS8 poznal rozdil a cenou je o dost drazsi, vyroba tez strojova, to uz bych radsi prihodil litr dva a mel neco, co videlo kovare aspon z vlaku

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Levnejsi varianta http://www.kds.cz/cz/katalog/kuchynske-noze-trend.html - pomerne dostupny noze ze slusnyho materialu stahnutelny do ziletky, ale porad jeste prezijou mycku a kdyz se koupi 3x typ 5 a k tomu nejaky dalsi na doplneni, tak to poresi reznou vybavu kuchyne pro normalni lidi bez uchylne nozomilnosti. A pripadny zniceni tolik neboli financne.. + delaji i slusnou vyssi radu, ktera ale taky neco stoji :)

    Na vetsi investici treba ty Zwillingy nebo Wüsthoff. Pekny kudly ma i Victorinox.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NEVIEM: Profiltruj tady forum. Najdeš tipy na 3000 Kč+ sady a up to 3000 Kč sady. Tyto dva tábory se ale shodnou v tom, že je ideální koupit jeden větší nůž a jeden menší. Šmitec.

    Pokud jsi na to líný, kup nějakou sadu od Victorinoxu, nebo Zwilling. Rodičům to stačit bude a ty jim to jako vzorný syn jednou za čas kvalitně nabrus. Šmitec.

    A hlavně to nějak neprožívej, rodiče se o ty nože imho nebudou nikdy starat jako Ty, bo kdyby měli nože jako koníček/posedlost, už doma něco dobrýho mají. Radost a službu jim udělá cokoliv rozumného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam