• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    HENNYVILLE: Díky moc!
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KROKODILE: ve vestine pripadu to jde bez, ale obcas to nevyjde.
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    HENNYVILLE: Z japanesechefknives to jde bez poplatků?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KROKODILE: Ok, zkusim dat nejaky tipy. Uhlikovku rozhodne doporucuju. Gyuto 240-270 ok. 270ka je uz poradna kudla a chce to nejaky skills, ale to je tvoje volba.
    Tady sou asi nejlepsi gyuta co se daj sehnat za jeste tak nejak lidsky penize. http://www.japanesechefsknife.com/HontanrenSeries.html#Hontanren Jedno z nejstarsich kovarstvi v Sakai. Profil je standartne bezesporu to nejlepsi co sem mel v ruce, kvalita nejvyssi. Blue #2 neboli Aogami 2 je jedna z z tech nejlepsich uhlikovek. Todle Mizuno dela stejna parta lidi jako Konosuke, Gesshin, Kagekiyo, Hide atd, cili to nejlepsi co jest na trhu.
    Tady sou zase gyuta ktery si necha Koki delat v Sakai pod jeho brandem. Je to White #2, cili Shirogami #2, super ostra uhlikovka, skvela vec. http://www.japanesechefsknife.com/FurinkazanSpecials.html#FuRinKaZanSpecials Nuz prvotridni kvality za par penez.
    Tady se da obcas taky neco vybrat pokud to ma skladem. http://www.japanesenaturalstones.com/
    z tohodle shopu urcite doporucuju toto http://cleancut.se/butik/knivmodeller/kockknivar/hinoura_gyuto_240-detail skvely gyuto za solidni peniz. Aogami super, HRC 64, vydrzi nejdyl ostry ze vsech uhlikovek.
    Toto jsou vsechno shopy kde se da s tema lidma nejak domluvit )
    Ted budu davat shopy z USA kde je vyber samozrejme skvelej, ale clu, dph a vysokymu postovnymu se nevyhnes.
    https://www.japaneseknifeimports.com/pages/by-brand
    Buttermilk Supply - kitchen knives & tools
    http://www.buttermilksupply.com/
    Bernal Cutlery Home
    http://bernalcutlery.com/
    Chef Knives To Go: Kitchen Knives, Chef Knives, Japanese Knives
    http://www.chefknivestogo.com
    snad to trochu pomuze
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    HENNYVILLE: Díky. Pokusim se trochu uspořádat myšlenky ;)

    Delší dobu už koukám po nějakym laseru, rozhodně chci zkusit uhlíkovku. Prvně jsem koukal Tojiro, pak Misono s dragonem a teď si říkám že Masamoto už není cenově tak daleko. Ale upřímně nevim, jak se rozhodnout.
    Bude to s největší pravděpodobností gyuto, mám pár santoku a moc mi nevyhovují. Rozhoduji se v délce, mám radši větší nože, nevím jestli 24 nebo 27 cm čepel. Nože si brousím sám, už v tom mám po těch 5 letech i nějakou praxi. S nákupem bych si rovnou rád koupil i nějaký lepší kameny než ty co mám (plus stone fixer) - takže jsem koukal zatim nejvíc na japanesechefknives.com, kde se to dá rozumně sehnat všechno najednou. Nejsem si jistej, jestli mi bude vyhovovat výbrus 70/30, což ale jestli správně pozoruji mají všichni japonci od nějaké cenové úrovně. Je technika broušení hodně jiná?
    Nejsem si taky zcela jist na jakou tloušťku čepele cílit, asi spíš tenčí, při krájení si s tim dost hraju a s tenčím nožem (mám "plátkovací nůž" Tojiro) jsem schopen docílit jemnějších řezů. Ale to může být jen ostrostí, moje santoku prostě nejde nabrousit tak jako to Tojiro.

    Ekonomicky to pro mě smysl rozhodně nedává, nejsem profi kuchař. Za komplet (když už budu platit poštovný atd.) bych chtěl utratit tak max 10 tis. Kč. Ideálně jsem si říkal za nůž tak 5-7, kameny - netuším, jaký jsou vhodný značky...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KROKODILE: U neceho se daji najit cesty jak to trochu obejit, u neceho ne. Masamoto treba jde (profil je hodne nepratelskej), Misono moc nejde, Konosuke nejde vubec. To sem platil v plne palbe. Mas nejaky konkretni pozadavky na kudlu? Klidne a rad poradim.
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    HENNYVILLE: Jak nejlíp takovýdle nože tahat? Koukám po mnohem komerčnějších značkách (Misono, Masamoto možná Konosuke) ale clo a daň....
    FINSON
    FINSON --- ---
    GGG: Lionsteel KUR / GEC Tidioute číslo-už-nevím Jack

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KALIF_WH: 5-6mm mi prijde tak akorat aby se s tim clovek nebal i trochu zapacit nebo neco pribit ci rozmlatit :)

    GGG: Z tech co nosim

    Schrade SCH308 210g a noname aleiexpress cina za $1.5 (nic jsem od toho necekal, ale je to celkem ok a ted uz i krasne holi :) 27g
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    XMEDA: nepochybuju o tom ze mas doma nejakej ostrej kus traverzy :-)) ja sem to komentoval spis v tom smyslu ze mi to prijde na leuku dost sirokej hrbet, nez ze bych osobne zasnul nad tim ze je nekdo schopnej udelat tlustej nuz :-) ty roseckyho motiky maji okolo centimetru
    GGG
    GGG --- ---
    "ANKETA"

    Jaky mate nejmasivnejsi a nejdrobnejsi zavirak?

    Sunfish - Queen Cutlery - Pennsylvania
    Wester & Butz - Solingen

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KALIF_WH: to ma muj schrade taky.. simte .)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    HAWKWIND: Líbí. Právě o něčem takovém na hrubší práci jsem uvažoval. Další možností bylo kukri.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    HAWKWIND: to je slusnej kus zeleza :-) tech 6mm ve hrbete je pomerne darda :-) tim by se nechaly osekavat ledovce :-)
    HAWKWIND
    HAWKWIND --- ---
    26,5 cm a tlusté je to ve hřbetě něco kolem 6. Úhle zachován, jen vizuálně bude brus vyšší. Je to takovej leuku sekáček.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    {reply HAWKWIND| Hezký, jakou délku a tloušťku má čepel?
    KURE
    KURE --- ---
    HAWKWIND: oh, genialne jednoduche a elegantni.
    HAWKWIND
    HAWKWIND --- ---


    Zrovna jsem si jedno bouchnul, pokud mi zítra dorazí pásy, tak ho vybrousím a zakalím.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    KALIF_WH: Jasně, myslím typ nože, ne značku, moje chyba.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    ZOIDBERG: leuku je ale typ noze, ne znacka. tvar cepele a vybrus maj malinko jinej nez puukko, je to vetsi loveckej nuz, puukko je univerzal takovy finsky EDC
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam