• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JIKE: Jen doplním ten tvůj výčet. Mně se to takhle stalo s bezpečnostním pásem v autě. Ohnulo mi to při tom klip na Kersaw Echelon, ale nůž jsem pochopitelně později našel na podlaze. Díky bohu. Od té doby si čas od času pohmatem kontroluju, jestli je nůž stále na svém místě, stejně jako to plácnutím se přes kapsu dělám u peněženky...
    MERCUTI0
    MERCUTI0 --- ---
    JIKE: Najviac ma sere, ze v autobuse som uz zistil ze ho nemam, takze to muselo byt fakt za tych par metrov na zastavku kurna
    MERCUTI0
    MERCUTI0 --- ---
    JIKE: Hej no, presne jak opisujes, v kapse klipem venku a asi to bola taska...
    tiez ma napadlo ze jedine riesenie je taska na druhe rameno, bohuzel pozde, plus sa mi bude tazko zvykat...
    no idem na ten kilometer co som presiel vylepit plagaty s odmenou 50e, snad sa niekomu zzelie ked uz su tie sviatky :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LUCKYBSD: Spiderco police jsem taky míval, úplně super... :* kdybych o něj nepřišel svou blbostí, snad bych si ho opečovával doteď.
    Nicméně pokud si pamatuju, tak spiderco military bylo ještě o řád lepší než police.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LUCKYBSD: Dekuji :-)

    Ja jsem na to Police koukal, se priznam. A nejen na nej. Ale na Spyderco forech mi prislo, ze z ruznych duvodu Police vs Millie vyhrava Millie. Tak jsem si "nechal poradit". No a pak ta vaha. Tech 110g co ma muj Military se pri 4" tezko trumfuje.

    No zrovna ja ten muj jednou rukou tez neotevru, alespon ne pokazde. Ale treba se to casem naucim :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LAUNCHER: Mám Spyderco Para Military 2, je o trochu menší než tohle, ocel S30V, jednou rukou se dá krásně otevírat švihem při stisku pojistky, má takový něco jako liner-lock na druhé straně, říkají tomu compression lock...
    JIKE
    JIKE --- ---
    LEON_KOWALSKI: nechcizase nějak extra polemizovat, ale věřím, že Šulcik by měl hovorů víc, ale problém vidím, že děsně nerad mluví s lidma po telefonu a chce mít klid.
    LEON_KOWALSKI: aktuální SAN MAI II, nebo VG1 nemám. taky už jsem u něj nekoupil kudlu mnoho let. Původní VG1 souhlas.
    LAUNCHER: určitě, je to liner lock, takže s tím nepáčit opačně na ostří, a není to kudla na nějaký heavy usage. Myslím bushcraft, páčení apod. Hledáš nšjaký tedy stejně pěkný ale prostě lepší nůž?
    MERCUTI0: No sakra. Vím jak se to mohlo stát, mě se to stalo a zkoumal jsem jak se to může stát. měl jsi to v kapse na klasický klip venku, případně na pásku že? Zkoušel jsem to mnohokrát co se mi to stalo na mnoho způsobů.
    - u brašny přes rameno - zachytil se popruhem, také se pohybem a zadní kapsou či nějakým páskem našitým na brašně vyzvedl z kapsy, nejde to cítit, tlak tašky na tělo tomu zabrání.
    - bunda - jakýkoliv výstupek a nadzvednutí rukou oblečení
    - normální batoh - stejný případ jako taška přes rameno
    - nákupní taška - opět pohyb a výstupky na tašce jako u brašny přes rameno

    defakto je to výstupkem, tlakem, či provázkem na čemkoliv co se dotkne klipu na kapsu a vyndá ho. někdy zůstane nůž na tašce, pokud se náhoda podaří, ale časo je výstupek malý a pozue kudlu vyndá a tím ji vyhodí ven z kapsy na zem a to zcepa nepozorovaně.
    další důvod je pohyb tašky přes rameno když se povoluje pás přes rameno a klesne, pohyb ho vykvedlá ven díky tlaku máš pocit že tam je, reziduální pocit, ale kudla je dávno na zemi. často to dělá zadní kapsa na tašce přes rameno.

    řešení - nosit tašku na opačné straně, nebo přes hlavu přehodit na to samé rameno ale aby taška byla na druhé straně. případně udělat si a našít do vnitřku kapsy další malou kapsu a dát ho tam, sníží to riziko na 50%. ale 99% řešením je taška na druhé straně a oblečení tak lehké, aby nebylo v kontaktu s klipem.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    LAUNCHER: pecka, kamarad ma spyderco police, to je imo jeste vetsi, ovsem nesplnuje podminku otevirani/zavirani jednou rukou kvuli backlocku
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    LAUNCHER: koukej na recenze na yt
    MERCUTI0: mno LAUNCHER pozadoval anglickou a ceskou terminologii, Sulc nesplnuje ani jedno :D
    MERCUTI0
    MERCUTI0 --- ---
    LAUNCHER: ten uplny zaklad mas napr tu:

    Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Pratele, rad bych se trochu seznamil se svetem nozu. Kde si prosim muzu nacist ceskou a anglickou terminologii (rekneme nazvy typu nozu, nazvy soucasti nozu) a neco o pouzivanych materialech na ostri a strenky?
    MERCUTI0
    MERCUTI0 --- ---
    Ahojte - pouzivate nejake opatrenia proti vypadnutiu EDC ked ho mate v kapse na clipe?
    vcera som pocas 10 minutovej chodze na zastavku stratil svoju oblubenu mcustu a nechapem ako sa to mohlo stat.
    Napada ma jedine ze sa mi musela zachytit o tasku (na ramene a na tej istej strane ako noz) a vypadnut.
    mate s tym skusenosti a nejake vychytavky? dik
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Tak mi dorazil muj prvni dospely nuz.

    Dojmy po nejakem tom hrani si s nim a zkoumani:

    Bylo pro me hrozne tezke ho vybrat. Po nejakem zkouseni jsem s nim pomerne spokojeny, ale ne zcela. Obecne jsem to cekal horsi nez to dopadlo, takze asi dobre. Uvidime, jestli si najdu nejaky vztah k nozum, ted je to "nova hracka" a ne zcela se umim v mych pocitech z neho zorientovat.

    Spyderco Military CF C36CF52100

    Spyderco Military CF - Spyderco, Inc.
    https://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=988

    Objednano z mujnuz.cz . Jednak mi byl mymi znamymi doporucen (skoro jednohlasne :-) , druhak proste vyhral kontumacne. V CR to nikde jinde nemeli. Vzhledem k tomu, ze uz se tento nuz nevyrabi, tak jsem mel i velkou radost z toho, ze se ho takhle snadno podarilo sehnat novy.

    Pozitiva:
    * Velmi lehky (110g)
    * Otevru ho bez toho, abych si odrel prsty o cudlik
    * Nevyznam se v tom, ale laicky se mi velmi libi tvar ostri. To "zvednuti" nahore mi prijde uzasne z hlediska bezpecnosti. Proste do nej tlacim palcem, ruka mi nemuze snadno sjet k ostri. Spicka je dost bodava na to, abych se elegantne a snadno dostal s nozem kam potrebuji. Dole ostri docela spokojene lezi na podlozce, abych si s nim nakrajel pecivo nebo salam.

    Negativa:
    * Neni to nerez
    * Sice 4" ostri, ale porad mensi nez jsem chtel (mam ~190cm, velikostni horni limit je pro me zhruba vyska kapsy s nejakou rezervou)
    * Neumim ho spolehlive otevrit jednou rukou (zatim?)

    "Zadani" (ne zcela splnene timto konkretnim nozem) bylo a stale je najit co mozna nejlehci a zaroven nejvetsi otviraci nuz, ktery otevru bez odrenych prstu. Ne nutne jednou rukou. Co se "rezacich schopnosti" tyka - potraviny vseho druhu, otvirani krabic a obalek vseho druhu, okrouhat klacek na taborak. Obecne preferuji hracky, ktere jsou technologicky vyspele a uzivatelsky privetive. Umim si v tom najit vyjimky pro veci, ktere me proste zaujmou a chyti u srdicka :-)

    Kdybyste mel nekdo dalsi typy na neco, co splnuje vyse uvedene (byt treba ne absolutne), rad si to poslechnu :-) Casem bych se chtel vice priblizit k memu vysnemu idealnimu nozi, toto beru jako zacatek cesty. Je mozne, ze se me "zadani" vyse bude casem menit a posouvat, ale zatim takto.

    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: no, to nám ale může říct jenom někdo kdo má aktuální kudlu z CS z VG1. Já je od jisté doby nekupuju. Ale ty starý, historický nože, Voyager a tak co od nich mám, ty jsou v pohodě, jak zpracování, tak ostří.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: nemusel, na mujnuz volém, nebo kapesni-noze volám normálně a problém s tím nemají :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    LEON_KOWALSKI: vg1 je skvělá ocel, kor laminovsna. Pokud to vyrábí porad na stejným místě je o co stat! Je tam jen Japan, tak snad ano.
    LEON_KOWALSKI: musel by platit call centrum. U nej to je neefektivní (naposledy mi řekl uz mi nikdy ne olej, a to jsem se chtel zeptat na jednu kudlu za dost tis. Tak ma smůlu no)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LAUNCHER:

    Hunting / Skinning / Caping Knife: Old Timer - CopperHead 2143OTRW
    https://www.youtube.com/watch?v=tE9Mb4XMtS4
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    jo a jenom na dobírku, žádná platba na účet :-))
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    77WHITE: teď jsem telefonoval podporou Dellu a napadlo mě - co kdyby na to šli stejně jako Šulc :-D si to představ, například potřebuješ NBD zásah na serveru a budeš to s nima probírat mailem :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LEON_KOWALSKI: No a ma pravdu, tyhle telefoni sou zlo:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam