Me se po technicky strance celkem libej benchmade.
Ja vim, prasivy amici, atd atd.
Taky nepatrej zrovna k tem lehcim nozum...
Ale proste axis lock, assist, prilozky precizni a masivni, vule nikde zadne. Na tom mem cca po 7letech sluzby.. Sice ho posledni skoro rok uz moc nenosim. Ale vsechny predesly roky slouzil vazne tvrde a kazdej den.. A je to na nem teda taky videt, to je jasny.
Cepel ma ruzny slicy a skrabance, (ale nikde zadnej zub, ok je pravda ze s tim nesekam hrebiky) g10 jak by smet, je uz proste opotrebovana, ohlodana zubem casu. (Tady vsak g10neni nosnej prvek, je pod ni jeste poctivej plat oceli, a to se mi libi, nemam proste rad noze co maj opravdovou prilozku jen z jedne strany, a z druhe jen tenkej plech, nebo jen ozdobnej prvek)
Funkcne vsak vse jako nove i po 7mi letech.
Kdyz se to otevre, nuz jde do zamcene pozice jako blesk, axis lock vzdy spolehlive a ladne zaskoci. Vubec nikdy za ty leta me ani nenapadlo pomyslet ze by me jednou zklamal. Kdyz to clovek pak drzi za rucku uvnitr ktere jsou masivni ocelove prilozky. Nuz se nazavakla ani kdyz ho vezmu za cepel a zacnu s ni pacit do vsech smeru.. Z toho vseho popsaneho mam pak skoro pocit ze vruce drzim pevnej nuz a ne zavirak..
Nejsou v nem teda zadny loziska, ale jen kluzny mosazny podlozky. Nicemu to vsak nevadi, zda se. Stejne chodi jako blesk..
Kdyz jsem ho jednou cistil komplet rozborkou, asi po 5ti letech edc. Samozrejme to bylo plny hnusu, hneda kase, naprosty sra*cky. Ocistil jsem to, a vsechny dily vypadaly jak z novy, nikde nic zasadne vydreneho, nebo do materialu zahlodana rez..
Mam tedle svuj nuz rad, nelituju jedniny koruny kterou jsem za nej dal.
Launcher by skripal zubama ze je tezkej jako tank. Jenomze on z nej clovek ma tenhle pocit i po vsech ostatnich strankach, ze je to tank.. :D A to je zrovna vlastnost ktera se mi u noze kterej ma leta tvrde slouzit libi:) (vaha neni dana tim ze by to melo cepel tlustou jak dlato, to nema. Je to proste dany celkove festovou konstrukci)
Kdyz sem si tenkrat vybyral prvni opravdovej zavirak, proslo mi jich rukama hodne, ale tohle byla laska na prvni pohled. A musim rict ze i ta vaha na me tenkrat udelala dojem, ze drzim v ruce neco poctiveho.
Btw, nedavno jsem si koupil leek, spis jen tak z pleziru. Jako libi se mi, je to gentleman se kterym v podniku nepohorsim ani nevydesim prisedici, kdyz ho vyndam abych si ze sklenice napichl par oliv, naopak. Je k tomu jako stvorenej, malej, lehkej, placatej, do kapsicky u obleku idealni.
Ale je to proste nuz z uplne opacnyho spektra nez ten BM. K nozum se nechovam jako prase, nesekam s nima hrebiky, nedloubu cihly, nozem bych se nedotkl sroubu! To je z meho pohledu nejvetsi prasarna na svete!! S temi srouby.
"Nemas nuz prosimte? Potreboval bych ho na chvilku pujcit" "Na co?" "Ale, potrebuju tady jen povolit sroubek.." "FU!!"
(Kdyz ode mne nejdo chce pujcit nuz, vzdy se ptam na co ho potrebuje. 90% pripadu jsou to sroubky.. Ja ty lidi fakt nechapu)
Nicmene toho leek bych mel strach pouzivat tak bez zabran jako ten BM..
N sory za obsahlejsi post. A ne, BM me zatim jeste neplati za propagaci.. :D ale mam pro ne slabost. Pro jejich festovni, pritom vsak ladne fungujici konstrukci, a pro axis lock...