• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Pps: tovarni brouseni uz retrospektivne zhodnotit nedokazu. Je to rada let, nepamatuju si to. Ale tohle podle me u tovarnich strojema delanych serii neni dokonale skoro nikdy. Imho..
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Ps: *jeste k tomu axisu: musim rict ze i v ten cas jak jsem psal ze jsem nuz cistil rozborkou po 5ti letech a vyndal z neho mazlave lepkave bahno. V ty dobe jako blesk nechodil. Ale axis zapadl vzdy, za vsech okolnosti. I kdyz mechanika toho noze byla plna sracek...
    VACA
    VACA --- ---
    Me se po technicky strance celkem libej benchmade.
    Ja vim, prasivy amici, atd atd.
    Taky nepatrej zrovna k tem lehcim nozum...

    Ale proste axis lock, assist, prilozky precizni a masivni, vule nikde zadne. Na tom mem cca po 7letech sluzby.. Sice ho posledni skoro rok uz moc nenosim. Ale vsechny predesly roky slouzil vazne tvrde a kazdej den.. A je to na nem teda taky videt, to je jasny.
    Cepel ma ruzny slicy a skrabance, (ale nikde zadnej zub, ok je pravda ze s tim nesekam hrebiky) g10 jak by smet, je uz proste opotrebovana, ohlodana zubem casu. (Tady vsak g10neni nosnej prvek, je pod ni jeste poctivej plat oceli, a to se mi libi, nemam proste rad noze co maj opravdovou prilozku jen z jedne strany, a z druhe jen tenkej plech, nebo jen ozdobnej prvek)
    Funkcne vsak vse jako nove i po 7mi letech.

    Kdyz se to otevre, nuz jde do zamcene pozice jako blesk, axis lock vzdy spolehlive a ladne zaskoci. Vubec nikdy za ty leta me ani nenapadlo pomyslet ze by me jednou zklamal. Kdyz to clovek pak drzi za rucku uvnitr ktere jsou masivni ocelove prilozky. Nuz se nazavakla ani kdyz ho vezmu za cepel a zacnu s ni pacit do vsech smeru.. Z toho vseho popsaneho mam pak skoro pocit ze vruce drzim pevnej nuz a ne zavirak..
    Nejsou v nem teda zadny loziska, ale jen kluzny mosazny podlozky. Nicemu to vsak nevadi, zda se. Stejne chodi jako blesk..
    Kdyz jsem ho jednou cistil komplet rozborkou, asi po 5ti letech edc. Samozrejme to bylo plny hnusu, hneda kase, naprosty sra*cky. Ocistil jsem to, a vsechny dily vypadaly jak z novy, nikde nic zasadne vydreneho, nebo do materialu zahlodana rez..

    Mam tedle svuj nuz rad, nelituju jedniny koruny kterou jsem za nej dal.

    Launcher by skripal zubama ze je tezkej jako tank. Jenomze on z nej clovek ma tenhle pocit i po vsech ostatnich strankach, ze je to tank.. :D A to je zrovna vlastnost ktera se mi u noze kterej ma leta tvrde slouzit libi:) (vaha neni dana tim ze by to melo cepel tlustou jak dlato, to nema. Je to proste dany celkove festovou konstrukci)
    Kdyz sem si tenkrat vybyral prvni opravdovej zavirak, proslo mi jich rukama hodne, ale tohle byla laska na prvni pohled. A musim rict ze i ta vaha na me tenkrat udelala dojem, ze drzim v ruce neco poctiveho.
    Btw, nedavno jsem si koupil leek, spis jen tak z pleziru. Jako libi se mi, je to gentleman se kterym v podniku nepohorsim ani nevydesim prisedici, kdyz ho vyndam abych si ze sklenice napichl par oliv, naopak. Je k tomu jako stvorenej, malej, lehkej, placatej, do kapsicky u obleku idealni.
    Ale je to proste nuz z uplne opacnyho spektra nez ten BM. K nozum se nechovam jako prase, nesekam s nima hrebiky, nedloubu cihly, nozem bych se nedotkl sroubu! To je z meho pohledu nejvetsi prasarna na svete!! S temi srouby.
    "Nemas nuz prosimte? Potreboval bych ho na chvilku pujcit" "Na co?" "Ale, potrebuju tady jen povolit sroubek.." "FU!!"
    (Kdyz ode mne nejdo chce pujcit nuz, vzdy se ptam na co ho potrebuje. 90% pripadu jsou to sroubky.. Ja ty lidi fakt nechapu)
    Nicmene toho leek bych mel strach pouzivat tak bez zabran jako ten BM..


    N sory za obsahlejsi post. A ne, BM me zatim jeste neplati za propagaci.. :D ale mam pro ne slabost. Pro jejich festovni, pritom vsak ladne fungujici konstrukci, a pro axis lock...


    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: Budu si muset promyslet kde je pro me ucely ta rovnovaha. Pri opacnem polu se muzu proste po CR motat bez kveru a bez noze obecne ... ale rozumime si.
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER:
    Jsem zatim v 8:04, ted mu uletela spicka. Vzpomel jsem si o mem snu o nerezu a radsi zustanu u 52100 :-/ Ne ze bych hodlal bezne muj nuz vyuzivat takto, ale clovek nevi, kdy se stane krizovka. Mozna i prehodnotim a priste koupim tlustsi cepel.

    no, ja nevim jestli touha po tlustsi cepeli je ta spravna reakce.
    o kolik tlustsi? aby se to dalo zatlouct do stromu a pouzit jako stupacka?

    vzdycky se najde magor kterej to zlomi. i kdyby to melo profil jako majzlik. a zatimco Ty budes denne tahat věc, ktera theoreticky, v pripade nejakeho zombie utoku, vydrzi, bude to nesikovne na kazdodenni pouziti.

    zeptam se jinak, cim jezdis do prace? nebyl by lepci landrover? kdyby nejaky zaplavy, nebo tak. nebo mozna radsi BVP, kdyby teroristi a zombici, nenebo rovnou tank?

    vis kam mirim, takove to "kdyby" se nesmi prehanet.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MANFRED: Asi jsi viděl mou Enduru z nějaké prehistorické AUS6. Ostří moc nedrží, má mírný vakl a kovové střenky jsou poškrábané :-) Ještě že tehdy nestál takový ranec jako dnes.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BLOWUP: Ja myslel ze je to jen sranda a pritom heleme se...

    Test Spyderco Military, ocel S30V.

    Spyderco Military - Russian HARD USE
    https://www.youtube.com/watch?v=-MxCDbAW638


    Jsem zatim v 8:04, ted mu uletela spicka. Vzpomel jsem si o mem snu o nerezu a radsi zustanu u 52100 :-/ Ne ze bych hodlal bezne muj nuz vyuzivat takto, ale clovek nevi, kdy se stane krizovka. Mozna i prehodnotim a priste koupim tlustsi cepel.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MANFRED: Diky za info. No uvidime :-/

    Tenhle pristup lidi nepochopim. Kdyz ma nekdo relevantni negativni zkusenost, tak ho vypiskat mi prijde jako naivni pristup. On tim jaksi ten problem nezmizi. U meho vybaveni chci znat jeho limity. Takoveto pribehy ty limity spise odhali, nez poplacavani se po ramenou, jak jsme super nakoupili.

    Pak se stane nejaky prusvih (autonehoda?), kdy najednou ten nuz clovek opravdu bude potrebovat vyuzit do krajnosti a je dobre mit sebou neco, co bude fungovat. Ne neco, kde jsem se jen slepe ujistoval, ze je vsechno v poradku.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LAUNCHER: Na materiál, což je VG 10, by to mohlo něco vydržet bez broušení, no a ono ne, gumový hadice, rukovítka ontaria a podobně jsou na něj tupítko:-) On ale je stejně dlátkoidní a řežou se s ním podobný věci, prostě blbě (je to ale určenim na který má tvar). Po setkání s ocelí v tý rukovítce na něm nasočil excelentní zub, na řapu ontaria ni stopa. V tý VG 10 a její nižší odolnosti proti dynamickýmu namáhání je onečně i příčina oněch dírolomů, ale ostří by měla držet výborně (teda dle výrobců) a na jinym mym noži drží (Al Mar).
    Vakl, ale lehkej, měl nůž od narození. Bez nějakejch strašností se postupně zvětšil a objevil se i vyšší koeficient kloktavosti do stran (je bez dotahovacího čepu). Měl taky lehce výbrus čepele frajersky na stranu, ale to jsem, prostý lidový nožomrvič, po světoznámé firmě ochotně opravil.
    Ta ocel na rukovítce má lehce matnej povrch, což je úprava, na který jsou ty škrábnce extrémně vidět. A je to dost měkký.Na lesklym bych to přeblejsk, ono šlo by to konečně i naleštit, ale byla by z toho leštěnka....a navíc:
    Jeho život plyne pro moje nože atypicky. Je prostě někde,. Odhaduju, že v práci. Mezi ostatníma věcma, v almaře s věcma, co nenadchly (mimo bejvalky, teda, ta se nevešla).

    Dokonve jsem přemejšlel, nejni-li to fake. Tak jsem nafotil, prd na pavoučí forum a všicni se shodli, že rozhodně ne, stejně jako na tom, že chyba rozhodně nejni v noži firmy, jejíž fans se tam shlukují jak stepní psi u feny v době hárání, ale rozhodně v majiteli, načež jsem byl proklet a exkomunikován za smradu pavoučího kadidla z čudící G10.

    Co ale tak vim, je to u nich typ od typu a série od série (jako všude). Takže bejt Tebou, tak bych se toho nebál....

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MANFRED: Mam spoustu otazek k Tvemu postu :-)

    1) Blbe drzi ostri - podprumerne, nez je dano pouzitou oceli?

    2) Vakl - Toho se hodne bojim :-( Vakl fakt nechci. Vzniklo to narocnym pouzivanim nebo pri "relativne beznem provozu"? Da se to nejak resit?

    3) Poskrabani - Soude dle mych kveru, libovolnou ocel poskrabu pri pravidelnem strileni skoro hned, pocinaje "ohybanym plechem" a konce hardchrome. Tohle se da resit Cerakote povrchovkou, ale to by se Ti asi na nozi nelibilo (na Nyxu dela ID Loocas). Nebo Ti prijde, ze to bylo fakt "maslo", oproti standardu?

    Pratele jestli takhle dopadne muj Millie, budu hodne zklaman :-/ Doufal jsem ze alespon v ramci toho, ze je to jednoduchy zavirak, ze to bude drzak.

    (Teda mimo to poskrabani, to mi nevadi a to ocekavam na kazde hracce. Alespon je videt, ze ty veci pouzivam.)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LAUNCHER: Víc se mi líbil ten amík, co vykvrdlal sebenzu tim, že s ní nekonečný dny, týdny, měsíce....cvakal u televize. Kdežto tohle když se šikovně zabrousí, je z toho slušnej řezák třeba na lino, navíc od Reeva se značkou, když na to kouknu z tohodle pohledu přímo to vidim :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BLOWUP: To se mi teda nepovedlo (mám ten s tvrzenym vzduchem v díře), ale dalšího pavouka si koupim, až budu zase shánět nůž, co blbě drží ostří, má vakl a střenky z extrámně lehce poškrabatelný ocele aby vypadal dostatečně hnusně a byl těžký kladívko(pořídil jsem v době, kdy na knife už dávno pominula pavoučí pohlavní choroba s nakažlivostí chřipky na třetí:-). Kdyby někdo doma vyhrabal něco zajímavýho (mladší sestra nebo tak), police je jeho :-)

    Docela se divim, že na knife nepropukla v poslední době jakutí choroba v pořádný intenzitě, jatagan je tentokrát zahambil, Yakutian blabes už vede..:-)
    Fenomén - jakutský nůž...
    https://www.youtube.com/watch?v=OJAZMs8vmbo&t=1063s


    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CROSS: Mam to stejne :-( Ale stydim se za to :-(
    CROSS
    CROSS --- ---
    LAUNCHER: ono nakonec to, jestli se to člověku líbí nebo ne, rozhoduje většinou o nákupu — alespoň abych mluvil za sebe. Přinejmenším stejně, jako mechanismus, materiál a podobě.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CROSS: Souhlas.

    Ale kdyz mne se nejak libi proste :-(
    CROSS
    CROSS --- ---
    LAUNCHER: u tohohle spíš myslim na to, jak bude vypadat po pár týdnech nošení v kapse, zejména pokud v tý samý kapse člověk nosí papírový kapesníky (pro rejpaly — nepoužitý v balíčku), spolehlivej generátor bordelu, co se rád chytá na všechno.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Takova hloupost. Ale presto na nej porad myslim :-/

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KLATIC: Mas pravdu :-/

    Na moji obhajobu uvedu, ze jsem minuly tyden koupil prvni dospely nuz a protoze jsem si vedom mych extremnich pozadavku, radsi jsem si vybral nejake "nejmensi zlo", s tim ze casem se uvidi, co dal.

    Me pozadavky na zcela na idealni nuz pro me ucely viz:

    [ LAUNCHER @ NOŽE - ]
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    77WHITE: Nebudes, vyreseno.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LAUNCHER: nicmene si z tebe prdel delat muzu (a asi i budu), kdyz povidas neco o strojarskejch tolerancich a jednorazovejch zkusenostech.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    77WHITE: Co chci nebo nechci od noze nech pls na me, kdyz to platim ja.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam