• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    VACA
    VACA --- ---
    LAUNCHER: jj, však také i tato má svoji levnější variantu 580, která byla ta co měla sloužit:



    Ta 581 (níže) vznikla až o roky později jako "luxusnější" verze. A mě se u ní teda víc líbí ten výbrus a hřbet čepele než u 580...

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Na mne zrovna tohle vubec nefunguje. Krome par specialnich jednotek je uroven vybaveni pro bezne jednotky tragicka. A u tech specialnich jednotek uz mas pomerne velkou svobodu v tom, ze si muzou sami mluvit do toho, co si vezmou (tudiz na ne ty vyberova rizeni v praxi zase tolik nefunguji).

    To je v poradku, proste se u armady musi resit cena, coz jednotlivec resit tolik nemusi, pokud si proste chce udelat radost :-)

    Tzn: Pokud se podivam ciste jen na zbrane, tak bych moje zbrane za zbrane beznych jednotek fakt nevymenil ani nahodou :-) A myslim ze ani proti tem relativne spickovym jednotkam se nektere me kousky stydet nemusi :-) Opacna situace je tedy logicky u streliva, ale tam ja nesmim mit nic zajimaveho a oni smi...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Mmch davam kladny bod za dalsi znacku, co ma rozumne logo od grafika :-)
    VACA
    VACA --- ---
    LAUNCHER: ja ti rozumim. Nicméně mě přijde že tedle tvar celkem funguje dobře. Jistota tam je.
    Já to teď asi nenajdu, ale před lety jsem o barrage sérii četl nějaký články (vícero), že když to ten Osborne designoval tak s tim měli snad v plánu vstoupit do nějakého výběru pro "law enforcement". Celkem se tam řešilo aby to fungovalo i v rukavicích nebo s mokrou rukou, či od mazlavé tekutiny, totiž od krve..
    Ale samozřejmě, za tím vším může být (a celkem jistě to také je) ukrytá i nějaká ta reklama pro náruživý amíky :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Clovece budes se smat, ale vic co mi na tomhle tvaru vadi? U flipperu ti dole ruku zastavuje cudl. Na Spyderco mas nahore na cepeli tu "bouli" s dirou.

    Tady bych se bal, ze mi vcelku snadno sjede ruka na ostri.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: PS *ono to barrage teda prej původně bylo koncipovaný jako služební nůž. snad i do nějakýho výběrovýho řízení někde v usa. Od toho se možná odvíjí jeho tvar bez větších výstřelků, a nějaké to dimenzování konstrukce.. nevím.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FINSON: Zeptam se mozna hloupe. Ale zabodla ten nuz opravdu jen do krabice, nebo tou spickou trefila neco tvrdeho, co bylo uvnitr te krabice?
    VACA
    VACA --- ---
    FINSON: j, rozhodně je dobře nezakrývat oči nad špatnými zkušenostmi. Já jsem měl možná štěstí na kus, nbo prostě celkově šťastnou ruku. Určitě netvrdim že je to nejlepší možnost. Jen se mi líbí některé jejich řešení..

    Moje využití je zhruba
    50% jídlo
    40% elektrikářský stahovačky, kartony, zagafovaný věci apod.
    10% ostatní činnosti (já nevim, venku klacík na buřta apod.)

    Spolu s tímhle to řadu let tvoří/lo můj jídelní edc set :D (ta lžíce je perfektní, je lehká, má příjemnej tvar že si jeden připadá jako člověk když s tim dlabe, a v neposlední řadě je taky levná, takže ani případná ztráta nebolí. Pravidelně je kupuju, ale začínal jsem na 17kč, před lety :D Přitom ale celkem i vydží, nezlomí se pohledem :)

    S tim stravováním musim říct, že s tim občas krájim na talíři. To je trochu prasárna, to uznávám, ale tohle se děje spíš výjmečně protože když jsou talíře, bejvaj i příbory. :) Většinou to je spíš o tom rozříznout obaly, rozkrojit housku, namazat, ukrojit salám, vyndat kus hořčice, já nevim, buřta na papírovym tácku apod.

    Já mám ale jen trapnou mini barrage. Je to malinkej nůž. Tam ulomení špičky moc nehrozí, asi. Brousim to tak jednou za 2-3 měsíce. když už mi to začne připadat tupý. Ale to se odvíjí od četnosti a druhu použití, přirozeně. Úhel si těď nevzpomenu (mám to na papírku u broušení) Ale nepoužívám uplně ten nejjedovatější, nejostřejší. Několik stupňů pod, brousim to na dmc sadě s klemou protože jsem levej a tohle mi zaručí pěknej celkem konzistetní břit. Dokoupil jsem si k tomu teda i nějaký ty jemnější, spíš už leštící grity. Ale ty v praxi vlastně moc nepoužívám. To už chce trochu čas na to s tim šmrdlat.. Ale je pravda že když to vezmu do konce i tim leštícym, že to pak drží dýl ostrý.. O trochu.



    Z teh větších se mi moc líbí v podstatě uplně stejnej co mám, jen ve většim provedení. Sestra 581 barrage







    Ale uznávám že to neosloví každýho. Mě se tenhle "střízlivej" styl celkem líbí...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nervozni ohledne bezpecnosti jsem se kouknul na tyhle videa od Blade HQ a zda se, ze u bezneho rozumneho zaviraku a nize by mel lock v poradku drzet zamceny. Jiste, lock ma vice funkci nez jen drzet zavreny, ale docela jsem si oddychl.

    Lock Strength Test
    https://www.youtube.com/watch?v=4KmHfbG7z7g
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: Benchmady jsem měl tři nebo čtyři, už ani nevím. 710 je parádní kudla, akorát jsem zjistil, že nechci "recurve" ostří. Tu jsem vlastně měl dvakrát, napoprvé od Šulce, a tomu jsem ji reklamoval, protože měla nesouměrný výbrus špičky. Pán vypadal po mailu překvapeně, pak měsíc nekomunikoval a pak mi poslal prachy. BM Vex z červené čínské řady, dokud ji ještě dělali (dřív mě nenapadlo, jestli mezi barvou a místem výroby není nějaká vtipná spojitost), to byl opravdu tank, především tou hmotností, a i když "jenom" s liner lockem, držel fakt dobře. Na 707 Sequelu mě sralo anodizování na střenkách a z BM HK 14100 (nebo tak nějak) Blitz Assistu mi známá na své svatbě ulomila špičku, když ji zapíchla do kartonové krabice se svatebním darem... takže u mě dost "vyrovnaný skóre. Ale na pohled jsou ty nože krásný, to jo :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LAUNCHER: Na druhou stranu je v něčem ten přístup dobrej, už jsem tak jednak nekoupil spoustu věcí, protože bych měl pocit že vlastnim něco co pitomci z fan klubů tohodle typu a ušetřil (mám na to deformci, nekouřim fajfku protože jsem si připadal jak Klement etc.), za druhý pořád dráždit jen vegoše je nuda, a za třetí obdivuju výrobce který si dokážou vytvořit podobnou partu která do toho pere místo nich (mimochodem výrobce sám jednou na foru přiznal že díra je kompromis mezi tim snadno to otvírat a pevností , mne osobně neomezuje, nožem fakt neméďim ale řežu dost s citem, Conan ničitel je u nás někdo jinej:-)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Pps: tovarni brouseni uz retrospektivne zhodnotit nedokazu. Je to rada let, nepamatuju si to. Ale tohle podle me u tovarnich strojema delanych serii neni dokonale skoro nikdy. Imho..
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Ps: *jeste k tomu axisu: musim rict ze i v ten cas jak jsem psal ze jsem nuz cistil rozborkou po 5ti letech a vyndal z neho mazlave lepkave bahno. V ty dobe jako blesk nechodil. Ale axis zapadl vzdy, za vsech okolnosti. I kdyz mechanika toho noze byla plna sracek...
    VACA
    VACA --- ---
    Me se po technicky strance celkem libej benchmade.
    Ja vim, prasivy amici, atd atd.
    Taky nepatrej zrovna k tem lehcim nozum...

    Ale proste axis lock, assist, prilozky precizni a masivni, vule nikde zadne. Na tom mem cca po 7letech sluzby.. Sice ho posledni skoro rok uz moc nenosim. Ale vsechny predesly roky slouzil vazne tvrde a kazdej den.. A je to na nem teda taky videt, to je jasny.
    Cepel ma ruzny slicy a skrabance, (ale nikde zadnej zub, ok je pravda ze s tim nesekam hrebiky) g10 jak by smet, je uz proste opotrebovana, ohlodana zubem casu. (Tady vsak g10neni nosnej prvek, je pod ni jeste poctivej plat oceli, a to se mi libi, nemam proste rad noze co maj opravdovou prilozku jen z jedne strany, a z druhe jen tenkej plech, nebo jen ozdobnej prvek)
    Funkcne vsak vse jako nove i po 7mi letech.

    Kdyz se to otevre, nuz jde do zamcene pozice jako blesk, axis lock vzdy spolehlive a ladne zaskoci. Vubec nikdy za ty leta me ani nenapadlo pomyslet ze by me jednou zklamal. Kdyz to clovek pak drzi za rucku uvnitr ktere jsou masivni ocelove prilozky. Nuz se nazavakla ani kdyz ho vezmu za cepel a zacnu s ni pacit do vsech smeru.. Z toho vseho popsaneho mam pak skoro pocit ze vruce drzim pevnej nuz a ne zavirak..
    Nejsou v nem teda zadny loziska, ale jen kluzny mosazny podlozky. Nicemu to vsak nevadi, zda se. Stejne chodi jako blesk..
    Kdyz jsem ho jednou cistil komplet rozborkou, asi po 5ti letech edc. Samozrejme to bylo plny hnusu, hneda kase, naprosty sra*cky. Ocistil jsem to, a vsechny dily vypadaly jak z novy, nikde nic zasadne vydreneho, nebo do materialu zahlodana rez..

    Mam tedle svuj nuz rad, nelituju jedniny koruny kterou jsem za nej dal.

    Launcher by skripal zubama ze je tezkej jako tank. Jenomze on z nej clovek ma tenhle pocit i po vsech ostatnich strankach, ze je to tank.. :D A to je zrovna vlastnost ktera se mi u noze kterej ma leta tvrde slouzit libi:) (vaha neni dana tim ze by to melo cepel tlustou jak dlato, to nema. Je to proste dany celkove festovou konstrukci)
    Kdyz sem si tenkrat vybyral prvni opravdovej zavirak, proslo mi jich rukama hodne, ale tohle byla laska na prvni pohled. A musim rict ze i ta vaha na me tenkrat udelala dojem, ze drzim v ruce neco poctiveho.
    Btw, nedavno jsem si koupil leek, spis jen tak z pleziru. Jako libi se mi, je to gentleman se kterym v podniku nepohorsim ani nevydesim prisedici, kdyz ho vyndam abych si ze sklenice napichl par oliv, naopak. Je k tomu jako stvorenej, malej, lehkej, placatej, do kapsicky u obleku idealni.
    Ale je to proste nuz z uplne opacnyho spektra nez ten BM. K nozum se nechovam jako prase, nesekam s nima hrebiky, nedloubu cihly, nozem bych se nedotkl sroubu! To je z meho pohledu nejvetsi prasarna na svete!! S temi srouby.
    "Nemas nuz prosimte? Potreboval bych ho na chvilku pujcit" "Na co?" "Ale, potrebuju tady jen povolit sroubek.." "FU!!"
    (Kdyz ode mne nejdo chce pujcit nuz, vzdy se ptam na co ho potrebuje. 90% pripadu jsou to sroubky.. Ja ty lidi fakt nechapu)
    Nicmene toho leek bych mel strach pouzivat tak bez zabran jako ten BM..


    N sory za obsahlejsi post. A ne, BM me zatim jeste neplati za propagaci.. :D ale mam pro ne slabost. Pro jejich festovni, pritom vsak ladne fungujici konstrukci, a pro axis lock...


    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: Budu si muset promyslet kde je pro me ucely ta rovnovaha. Pri opacnem polu se muzu proste po CR motat bez kveru a bez noze obecne ... ale rozumime si.
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER:
    Jsem zatim v 8:04, ted mu uletela spicka. Vzpomel jsem si o mem snu o nerezu a radsi zustanu u 52100 :-/ Ne ze bych hodlal bezne muj nuz vyuzivat takto, ale clovek nevi, kdy se stane krizovka. Mozna i prehodnotim a priste koupim tlustsi cepel.

    no, ja nevim jestli touha po tlustsi cepeli je ta spravna reakce.
    o kolik tlustsi? aby se to dalo zatlouct do stromu a pouzit jako stupacka?

    vzdycky se najde magor kterej to zlomi. i kdyby to melo profil jako majzlik. a zatimco Ty budes denne tahat věc, ktera theoreticky, v pripade nejakeho zombie utoku, vydrzi, bude to nesikovne na kazdodenni pouziti.

    zeptam se jinak, cim jezdis do prace? nebyl by lepci landrover? kdyby nejaky zaplavy, nebo tak. nebo mozna radsi BVP, kdyby teroristi a zombici, nenebo rovnou tank?

    vis kam mirim, takove to "kdyby" se nesmi prehanet.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MANFRED: Asi jsi viděl mou Enduru z nějaké prehistorické AUS6. Ostří moc nedrží, má mírný vakl a kovové střenky jsou poškrábané :-) Ještě že tehdy nestál takový ranec jako dnes.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BLOWUP: Ja myslel ze je to jen sranda a pritom heleme se...

    Test Spyderco Military, ocel S30V.

    Spyderco Military - Russian HARD USE
    https://www.youtube.com/watch?v=-MxCDbAW638


    Jsem zatim v 8:04, ted mu uletela spicka. Vzpomel jsem si o mem snu o nerezu a radsi zustanu u 52100 :-/ Ne ze bych hodlal bezne muj nuz vyuzivat takto, ale clovek nevi, kdy se stane krizovka. Mozna i prehodnotim a priste koupim tlustsi cepel.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MANFRED: Diky za info. No uvidime :-/

    Tenhle pristup lidi nepochopim. Kdyz ma nekdo relevantni negativni zkusenost, tak ho vypiskat mi prijde jako naivni pristup. On tim jaksi ten problem nezmizi. U meho vybaveni chci znat jeho limity. Takoveto pribehy ty limity spise odhali, nez poplacavani se po ramenou, jak jsme super nakoupili.

    Pak se stane nejaky prusvih (autonehoda?), kdy najednou ten nuz clovek opravdu bude potrebovat vyuzit do krajnosti a je dobre mit sebou neco, co bude fungovat. Ne neco, kde jsem se jen slepe ujistoval, ze je vsechno v poradku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam