• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LAUNCHER: No, on to prej neni problem jen toho jednoho modelu...

    Spyderco Advocate bearing Race A total Failure.. | BladeForums.com
    http://www.bladeforums.com/threads/spyderco-advocate-bearing-race-a-total-failure.1465317/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Prosim o radu mistni Spyderco guru.

    Nakolik je rizikove mmnt koupit Spyderco Advocate z BladeHQ?

    Tim narazim na tuto aferku:

    The Advocate - An Official Statement from Spyderco - Spyderco Forums
    https://www.spyderco.com/forumII/viewtopic.php?f=2&t=74118
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    8BB76E1: presne tam.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    HENNYVILLE: Sakai v Osace?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    mimochodem, kdyby nekdo shanel takovej, rekneme "chlapskej nuz" do kuchyne, toto je skvelej adept. Pocitam ze to bude dalsi nastroj kterej si koupim, protoze v Sakai ti masters zacinaj nejak umirat a uz je tam tech adeptu ke koupi tak strasne malo a je po tom takova poptavka, ze to je silne nedostatkovy zbozi )
    Toyama Noborikoi Kasumi Gyuto 270mm - Japanese Natural Stones
    http://www.japanesenaturalstones.com/toyama-noborikoi-kasumi-gyuto-270mm/
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DELLAMORTE: nastesti je to tak :-) ale radeji uz drzim pec )
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    HENNYVILLE: :D Tady se koukám taky zná každej s každým. Jo už mám domluvený broušení santoku :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DELLAMORTE: dobre delas, verim tomu ze budes hodne spokojenej. Mas v Brne i spojku ktera ti to umi nabrousit :-) btw, on sam ten Itinomonn videl a byl nadsenej.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    HENNYVILLE: Nádhera, super, jdu do něj, aspoň nemusím řešit kde jinde a od koho.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DELLAMORTE: Abych ti s klidnym svedomim doporucil neco, co je fakt dobry, volil bych toto http://www.japanesenaturalstones.com/itinomonn-stainless-kasumi-210mm-wa-gyuto/ mel jsem ho ted snad dva mesice na testovani a musim rict ze je to fakt skvela kudla. San mai, nerez clad uhlikovka V2, paradne drzi ostri, F&F je prvotridni, skvela rucka. Dokonce je tak dobrej ze jsem si ho malem koupil :-) nastesti nam Tomohito poslal fotky custom gyutos Yoshikazu Ikeda z finalniho lesteni, takze si myslim, ze do dvou tydnu ho mam konecne po roce cekani doma :-)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    HENNYVILLE: Sháním gyuto, akorát jsem si nebyl jistej, jestli je zrovna toto ten univerzál. Dík za info.
    GGG
    GGG --- ---
    JAHODOVE_PYRE: diky mrknu
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    GGG: a co tohle ?
    6716S WASABI BLACK Santoku nůž 16,5cm KAI
    https://brusnekameny.cz/...JLF3qen3dYBEiQAMRyxS21EVFc_cUDWNklGi5Q3pSL6E7W5ivWWkPifHqkZpYkaAteN8P8HAQ
    nebo
    6720C WASABI BLACK Nůž šéfkuchaře 20cm KAI
    https://brusnekameny.cz/...JLF3qen3dYBEiQAMRyxS3h56TQRoMp0HGA_UacPDIRLIECHxO-74XWpJhIq11YaAuS48P8HAQ

    Já mám od nich ten 20 cm chef a jsem spokojenej
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DELLAMORTE:vic to specifikuj, shanis nuz na porcovani, vykostovani nebo bourani masa ? Nebo proste shanis klasickej univerzalni kuchynskej nuz ve stylu "gyuto" ?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GGG: Jestli chce krájet steaky, tak santoku je blbá volba, většinou mají 165 mm a používá e hlavně na zeleninu. Potřebuješ gyuoto, se střenkou 21 cm, to je dostatečně univerzální. Na maso speciálně se používají sujihiki, se střenkou cca 27 cm.
    GGG
    GGG --- ---
    DELLAMORTE: ok

    ja mam tenhle universal a naprosta spokojenost
    CLASSIC Nůž kuchařský 20 cm - Wüsthof
    http://www.wusthof.cz/...dxJLF3qen3dYBEiQAMRyxS_DZyShgl8fLJlCxCVl6hWimAErYhCY6YkC-BQqZzn0aAkv78P8HAQ
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    GGG: To nebyla otázka na tebe, ale do pléna. :o) Já si taky sháním nějaký nůž na maso do kuchyně, ale čistě amateursky...
    GGG
    GGG --- ---
    DELLAMORTE: max do 2500, japonsky prave, evropskych je tu spousta to je snadny
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    GGG: Na to bych navázal, jaký nůž obecně na maso? Z japonských nebo nějaký univerzální kuchařský? Kolem cca 2-3k...
    GGG
    GGG --- ---
    MANFRED:
    WITTGENSTEIN:

    proto sem pisu o radu, ja vim ze japonsky noze sou drahy kdyz chci fakt dobrej, tohle je pro kuchare amatera co mu udela radost japonska kudla protoze zadnou jap. nema, bude s tim krajet hlavne maso na steaky .)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    WITTGENSTEIN: Je to prostě jako u všeho. Ono u toho vaření, tam se to asi využije. V mym oboru jsem teda nakonec zjistil, že když něco vyrobím či pořídím, je to stejně jen další muzeální předmět, protože muj život plyne už několik let s finkou od lesa po kuchyni (je to vzácný rukodělný kousek, kamarád jí dostal tušim k lopatě a kleštim od Fiskars) :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam