• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    DAHY
    DAHY --- ---
    DARUMA: Ja s nima zase tolik zkusenosti nemam. Uz jsem zadnej nemel v ruce leta, ale vodou radsi zbytecne netrápit. Uz kvůli cepeli z uhlikovky (delaj i z nerezu, ale kdo by to kupoval). Pamatuju si, ze rukojet dokaze trochu nabobtnat a jde pak hur otevírat, ale po vysuseni by nemel bejt problém. Svůj první jsem nasel rezavej v lese nekde v kapradi, kde lezel buhvi jak dlouho, ale funkci to nijak vyrazne neohrozilo.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DAHY: Zrovna nedávno jsem přemýšlel o tom, že si pořídím Opinel na vaření když cestuji. Nicméně trochu se bojím toho dřeva. Jak to snaží namáčení do vody atp.?
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    AZIM: jo avispa :) my bad, to je zavirak, jako bych nic nerekl :))
    DAHY
    DAHY --- ---
    RANDOM_NIGHT: A co nejakej Opinel? Jsou ultralehky (predpokladam, ze budes vazit kazdej gram navíc) a skvely na zpracovani jidla, coz je věc, na kterou budes nuz používat asi nejcastejc. Zakladni modely stojej par supu, takze te pripadna ztrata nemusi mrzet a snadno ho po ceste zase koupis. Na druhou stranu si s nim při obrane spis ublížíš sama a nevim, jak je to s legislativou (krome uplnejch prcku maj asi všechny pojistku). Tou spolehlive projde asi jen malej svycarak. Na druhou stranu bych cekal, ze Opinel je tak proslulej, ze ho za zbran bude povazovat málokdo, ale vlastni zkusenosti to bohužel podepřít nemuzu.

    Napr.
    Opinel VR No.09 Carbon - Hanibal
    https://www.hanibal.cz/opinel-vr-no09-carbon-id13472
    Opinel VR No.10 Inox s vývrtkou - Hanibal
    https://www.hanibal.cz/opinel-vr-no10-inox-s-vyvrtkou-id13478
    AZIM
    AZIM --- ---
    KURE:
    KLATIC:
    RANDOM_NIGHT:

    koukam ze alza ma lepsi ceny nez sam victorinox ... a 20% je dost
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    RANDOM_NIGHT: Klasickej nůž do báglu plus nějakej multitool, já mám leatherman wave a ten je na táboření super.
    AZIM
    AZIM --- ---
    LUCKYBSD: Izula misto Avispy ? jestli se nepletu tak nahrazujes zavirak byt pidi tak pevnym nozem
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KURE: ja uz nejakou dobu vozim ten samej ale jeste s tou pilkou https://www.alza.cz/sport/victorinox-huntsman-d129122.htm?o=3
    a pouzival jsem ji uz opravdu hodnekrat (az me to prekvapilo co se sni da vsechno vklidu uriznout

    k tomu bych vzal neco jako tohle http://www.noze-nuz.com/bark_river/BA007MBC.php
    KURE
    KURE --- ---
    RANDOM_NIGHT: no abych byl konkretni tak ja bych si vzal tohle http://victorinoxcz.cz/kapesni-noze-91-mm/climber

    proc? nuzky, sidlo, vyvrtka. to jsou nastroje ktery se blbe improvizujou, a abych predesel vyctu alternativnich metod na otevreni vina... jet do francie a spanelska bez vyvrtky je pitomost :)
    druha cepel, je dobry ji setrit a nechat ziletkove ostrou, co kdyby.

    BLOWUP: misto vetsiho pevneho noze bych bral skladaci pilku, ale to uz je o preferencich a o tom jak ten vejlet hodla pojmout.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    RANDOM_NIGHT: Na prakticky ucely na cestu bych osobne bral noze dva. Jeden pevnej, kterej bude zabalenej v batohu a kterej se da pouzit i na hrubsi veci. A jeden zavirak do kapsy, kterej musi vyhovet legislative tech zemi. Takze se nesmi dat otevrit jednou rukou a musi mit cepel kratsi nez 9cm. Ten vetsi svycarak neni tak blbej napad.
    Branit se nozem naopak je imho blbej napad, krome situace kdy ti fakt pujde o zivot.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    KURE: Už jsem se nožem dvakrát ubránila, ani v jednom z případů jsem útočníka nezabila a v obou případech utekl. Jako obranný prostředek poslední volby za mě ok.
    KURE: V podstatě ano, původní cíl měl být "konec světa" – Fisterra, ale nakonec jsem se rozhodla protáhnout si to až do Porta.
    KURE
    KURE --- ---
    RANDOM_NIGHT: sorry za dvojpost ale kdyz ctu ty staty,
    to je cesta "z cech az na konec sveta"? :) uprimne zavidim.
    KURE
    KURE --- ---
    RANDOM_NIGHT: branit? jako ze nekoho pobodat a porezat? nuz je nejblbejsi zbran na sebeobranu co existuje. nepomuze v obrane (kryt utoky?) a spatne se s nim zrani/odstrasi tak aby byl vysledek politicky presentovan. (pobodej nekoho a razem se stanes z obeti znasilneni maniakalni vrazedkyne)
    navic spousta krve = infekcni riziko.
    porid si kasr a hul.

    na to ostatni je nejlepsi svicarak. legislativne dobry a hlavne nepusobi agresivne. a v neposledni rade otevre konzervu, lahev a i ta blba pilka se muze hodit na uriznuti ty hulky.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WSCBPB Wild Steer Wildsteer
    http://www.youtube.com/watch?v=G9ffoPqvGTw
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Čaune. Chystám se na půlroční cestu pěšky po Evropě a ráda bych začala pořizovat vybavení, tak jdu poprosit o radu. Potřebovala bych nůž na krájení jablek, kuchání ryb, vyřezávání lodiček a podobné radosti (kdyby se s ním dalo v případě potřeby aspoň trochu bránit, asi bych se nezlobila, ale chápu, že možnosti budou značně omezené) – a měl by obstát před legislativou Německa, Švýcarska, Francie, Španělska a Portugalska. Dá se mi něco doporučit?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LUCKYBSD: No jak to tak vidím, tak mě ztráta jednoho nože bude stát zase pěknej balík, protože ho jedním nenahradím :-D Kabar sem měl už dlouho vyhlédnutej a nakonec to bude i Avispa v D2
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    DRIZDIK: toho mas vic, ale otazka jak to bude splnovat tve naroky: izula I (II je o neco vetsi), enzo necker, crkt folts serie, crkt ritter, buck packlite serie, schrade schf16, atd. :)
    AZIM
    AZIM --- ---
    DRIZDIK: Kabar Dozier
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    KURE: Já právě koukám, jen jestli mě někdo nasměruje k něčemu co jsem přehlédnul a má to podobný vlastnosti. Plochej, bitelnej, relativně levnej a dělaj ho v hnědý :-D
    KURE
    KURE --- ---
    DRIZDIK: to je otazka kterou si musis odpovedet sam. ale ja bych to bral jako prilezitost k revizi a kouknul se na nejaky noze :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam