• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    JIKE
    JIKE --- ---
    INSOMNIA: Zkus tady poptat. Ja to řešil tehdy eos nejakou svítilo u typu maglite Solitare na AAA. Myslim ze se daji sehnat malé jako nouzový a i s klipsnou. Používám ji minimalne spis vubec ale jednou byla nouze a hodila se!

    [ Baterky & Svítilny =€ ]
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    INSOMNIA: tak ja mam taky celovku a jiny svetla kolem 1000 lm, ale ty s sebou nenosim kazdej den.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    BLOWUP: no ja bezne pouzivam celovku, takze tohle je spis pro pouziti v momentech, kdy si potrebuju jen na neco posvitit a nemam zrovna celovku po ruce. Jinak kdyz potrebuju svitit opravdu hodne, tak pouzivam svoje potapecsky baterky, ktery maji vykon az za roh :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    INSOMNIA: Ja tohle resil po uvaze jinak, prislo mi ze ty malinky svitilny s malou svitivosti mi neprinesou nic navic oproti tomu co mi uz da svetlo na iphonu, takze jsem si nakonec vybral malou s10r Baton od olight. Ta je taky mala, mam ji v ruksaku spolu s LM. Ale umi i 600 lumenu, kdyz na to prijde. Nebo svitit v nejakym mini modusu asi tejden. A da se magneticky uchytit, coz uz jsem mockrat ocenil.

    https://www.yonc.ch/...-edc/olight-s10r-iii-baton-akku-taschenlampe?gclid=CMiohJuuiNQCFU-eGwod8SIP7w
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Pratele, dosel mi Leatherman Charge vcetne prislusenstvi a jmyslim, ze si budeme rozumet, takze dekuji za pomoc.

    Napadlo me, ze bych si poridil jeste nejakou malou LED baterku, ktera by se vesla do ty bocni kapsicky neco jako tohle https://youtu.be/G2RYhtNLRes ... nemate nejaky odzkouseny tip?
    NGR
    NGR --- ---
    FINSON: z tech zt cek zacinam mit divny pocit nejak jim prestavam verit
    mozna je to tim ze mam jenom z druhy ruky
    zt770c a zt0300 a voba smajdaj/ly
    FINSON
    FINSON --- ---
    JIKE: GALENIUS: Zalíbil se mi Pointman ;-) Ještě uvidím, mám taky custom od Prapora...
    REDSNAKE: Tak nezkurví, zaseklý framlock jsem vycvakl, ostří se přelízne na keramice a žádné trauma mu nezůstane, normálně funguje dál. Ale na mírné povytažení obočí to je, to ano.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FINSON: tzn. nůž za cca 200$ a zkurv* se při ořezávání větvičky? Dobrý!
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    FINSON: Výborný je na tohle Böker Dozier Anchorage. Příjemná velikost a slušná kvalita.
    JIKE
    JIKE --- ---
    FINSON: že by Real Steel D2 bushcraft?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak jak se tady řešila nekvalita mého ZT452CF - dal jsem si ho takhle na vycházku do parku s rodinou, a co čert nechtěl, v parku na veřejném ohništi plápolal ohýnek, žena dostala chuť na špekáček, tak se zeptala party u ohně, jestli se vejdeme, a když parta řekla, že jo, tak paní rozdělila úkoly: Ona poběží do masny pro špekáčky a já mám zatím pořídit napichovadla. Jistě chápete, že v městském parku nelze jen tak začít česat větve z nejbližšího cizokrajného okrasného stromku a výběr divokého býlí s dřevnatými stvoly je silně omezený, takže jsem musel vzít zavděk poschlými keřovými nálety na kraji parku a spokojit se suchým prutem. No a ten dřevnatý, suchý, asi 1.5 cm silný prut jsem řezal tím ZT452CF - spěchal jsem a snažil se být nenápadný, takže jsem do něj šel bez rozmachu a v podstatě i bez řezání, jenom tlakem - silným tlakem většinou své váhy, na rukojeť i na čepel - a na závěr trochu zapáčením. Bylo to nějaké tvrdší dřevo typu mirabelka, druhý prut jsem řízl zelený, ten se krájel jako máslo.
    Výsledek: Framelock zaskočený o dobrý milimetr dál než obvykle a nešel povolit, dokud jsem opět nepoužil velikou sílu a "nenadzvedl" čepel, aby na pojistku tolik netlačila, a lehounce vykousané, "vydrobené" ostří.
    Taky stojí za zmínku, že zatímco čepel sama o sobě je pevná a odolná až až, tak při tom tlaku se mi v ruce citelně kroutila rukojeť do spirály (proto taky asi ta zaseklá pojistka). Plus ta mezera ve hřbetu mezi střenkami se mi parádně a hodně nepříjemně otiskla do dlaně.
    Nůž to dal, klacík do špičky následně ořezal, odkornil a špekáčky samozřejmě taky nakrájel, ale mám prostě pocit, že jsem ho nechal si trochu "hrábnout".
    Poučení? Měl bych asi nosit malý pevný nožík s pěkně zaoblenou buclatou rukojetí, abych se cítil opravdu v suchu a pohodlí, a zavírákům nechat jenom to krájení uzenin.
    FINSON
    FINSON --- ---
    MANFRED: Tvl finka z padouku, ty rouhači!
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak jsem po roce kouknul na Jatagan, nějak se velké plány neuskutečnily. Že z toho teda nebude Jantz, Alfa ani Crazy Crow jsem čekal, ale že výběr v dříví bude spíš chcípat, čepele budou furt vypadat jak "co se v Briza neprodalo", Jatapol jak do cirgusu (je to moc i na mne) no tak to jsem teda nemyslel, vzhledem k těm kecum zpřed několika let :-(
    Tak na to kašlu, říkámm si, tvorba nebude, kamarád toužil po fince kterou si chce sám přitvořit(s asistencí), mrcasit se s výrobou jedný čepele na finku nebu...a dobrý, naštěstí vozí čepele od helle i někdo jinej, co vede i hezký, nejni to teda super tradiční, zato třívstvý (a zaplatí dvoje poštovný, jedno za břízu, z který to ausgerechnet chce, jako kdyby finka nemohla bejt z padouku, druhý za čepel:-).
    JIKE
    JIKE --- ---
    LODBROG: na některé materiály má vliv teplo, myslím tim teplo třeba v autě kolem 55*C. Tedy už se mi stalo, že se nějak trochu narovnalo a začal tam nůž vaklat. asi jde o použitý kydex... takže ve velkých vedrech po delší dobu se může u některých typů pouzder prostě změnit tvar. Záleží hodně na použitém materiálu...
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    LODBROG: tak u těch samosvornejch pouzder člověk musí počítat že to není na věky, u pistole kterou člověk nevyndává 10x za den to vydrží, ale nůž se používá častějc
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LODBROG: tohle nikdy,....
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    WOJTYLA: Ty jo, za jak dlouho se to ošoupe?

    Asi před měsícem mi z pouzdra na krku po roce vypadl Mikov List.
    Seskočil jsem ze stromu, a nůž na zemi. Od té doby ho nosím radši na opasku.
    KURE
    KURE --- ---
    OCTOPUSS: no spis je zajimavy ze jsi koupil nuz, u kteryho si nevedel rozmery :D
    trosku jako si koupit 6ky boty na 10ku nohu a pak si stezovat.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Kydexovy futraly? Easy as fok! Zaves na krk..

    MANFRED
    MANFRED --- ---
    OCTOPUSS: Chce to kamarády, co to maj a ošahat si, nebo nakupovat v kamenný prodejně, když člověk váhá co chce. Za litr to dopadlo dobře, vem si chtít nějakej Microtech, třeba Microtech Giant Halo 3X a pak na to zustat čučet, že je to nějaký jiný, než člověk myslel...
    Microtech Giant Halo
    https://www.youtube.com/watch?v=t471jj939iM
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam